Rulada rece

Ruladă dulce

Ruladă dulce Ingrediente: 6 ouă 160 g făină 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 3 linguri de cacao 170 g zahăr tos amidon alimentar zahăr vanilinat esenţă de vanilie 50 g cio­colată neagră sare şerbet roz bomboane pentru decor lychees ulei frişca Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, i […]

Tort cu căpşuni şi coacăze

Tort cu căpşuni şi coacăze

Tort cu căpşuni şi coacăze Ingrediente: 150gcăpşuni 100 g coacăze 5 ouă 140 g făină 190 g zahăr tos 70 g unt 320 ml lapte dulce un pliculeţ de cremă de vanilie instant zahăr vanilinat praf de copt sare două pliculeţe de gelatină mentă fistic migdale nucă măcinată Preparare: Crema de vanilie se prepară con­form […]

Fursecuri trio

Fursecuri trio

Fursecuri trio Ingrediente: 350 g făină 160 g unt 120 g zahăr tos două ouă 50 g ciocolată albă 50 g ciocolată neagră o linguriţă de praf de copt esenţă de migdale esenţă de rom două pliculeţe de zahăr vanilinat sare migdale alune Preparare: Ciocolata albă şi cea neagră se topesc separat la bain-marie şi […]

Tort cu ananas şi cocos

Tort cu ananas şi cocos

Tort cu ananas şi cocos Ingrediente: 75 g unt 350 g făină 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 4 ouă esenţă de migdale 50 g ciocolată neagră 50 g fulgi de cocos o conservă de ananas praf de copt sare zahăr vanilinat pudră de scorţişoară topping de caramel frişca mentă Preparare: Zahărul brun […]

retete

Gaufre cu ciocolată şi cireşe

Gaufre cu ciocolată şi cireşe Ingrediente: 8 gaufre 300 g ciocolată neagră 100 g unt 125 g frişca 3 gălbenuşuri 50 g cacao 300 g cireşe 50 g zahăr tos pudră de scorţişoară lichior de ciocolată coajă de portocală rasă mentă decor din ciocolată frunze de sezon frişca Preparare: Ciocolata se taie în bucăţele mici […]

Croissante cu gem

Croissante cu fructe

Croissante cu fructe Ingrediente: un pachet de foitaj 200 ml frişca 300 g zahăr tos 250 g prune o jumătate de pepene galben 250 g caise zahăr vanilinat esenţă de vanilie miere lichior de cafea pudră de scorţişoară un ou unt frişca fistic prăjit Preparare: Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se taie în tri­unghiuri […]

Prăjitură cu cireşe si esenta de vanilie

Prăjitură cu vişine şi cireşe

Prăjitură cu vişine şi cireşe Ingrediente: 500 g mascarpone 250 g brânză de vaci 250 ml frişca 125 ml iaurt 6 ouă 320 g zahăr tos 300 g vişine 300 g cireşe zahăr vanilinat 180 g făină o jumătate de linguriţă de sare 5 g gelatină mentă ulei compot de vişine şi de cireşe   […]

Gem de citrice

Tarte cu gem de caise

Tarte cu gem de caise Ingrediente: 500 g făină 3 gălbenuşuri fierte un ou 250 g unt 200 g zahăr pudră 150 ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de rom 50 g migdale sare două linguri de apă zahăr brun un borcan cu gem de caise caise mentă Preparare: Gălbenuşurile fierte se pasează cu o […]

Prăjitură cu marţipan

Prăjitură cu marţipan

Prăjitură cu marţipan Ingrediente: două ouă 150 g zahăr tos 250 ml apă 500 g făină o linguriţă de praf de copt 6 linguri de cacao zahăr vanilat 300 g unt 300 g zahăr pudră esenţă de rom sare un baton de marţipan 150 g caise confiate mentă ulei 200 ml lapte Preparare: lntr-un castron […]

Tartă cu physalis

Tartă cu physalis

Tartă cu physalis din: faina, unt, zahar tos, ciocolata alba, oua, iaurt, physalis, lamaie, praf de copt, sare, zahar vanilinat, scortisoara, esenta de lamaie si miez de nuca. Ingrediente: 450 g făină 150 g unt 200 g zahăr tos 300 g ciocolată albă 3 ouă 250 ml iaurt 250 g physalis o lămâie un pliculeţ […]

Cornulete delicioase de post

Cornuleţe cu gem de gutui

Cornuleţe cu gem de gutui din: unt, smantana, zahar tos, oua, praf de copt, lamaie, faina, zahar vanilinat, gem de gutui, sare, esenta de vanilie, zahar pudra. Ingrediente: 150 g unt 150 g smântână 100 g zahăr tos două ouă un pliculeţ cu praf de copt o lămâie 500 g făin două pliculeţe cu zahăr […]

Prăjitură cu cacao şi căpşuni

Prăjitură cu cacao şi căpşuni

Prăjitură cu cacao şi căpşuni din: zahar, miez de nuca, ulei, cacao, faina, capsuni, gem, sare, praf de copt, frisca, menta, coaja de lamaie. Ingrediente: 200 g zahăr tos 250 g miez de nucă 175 ml ulei 3 linguri de cacao 500 g făină 3 ouă 500 g căpşuni 5 linguri de gem de căpşuni […]

Fursecuri impletite

Fursecuri impletite

Fursecuri impletite Ingrediente: un kilogram făină 50 g drojdie 350 ml lapte dulce 4 ouă 200 g zahăr tos 150 ml ulei două linguri de pudră de cacao o linguriţă de sare o jumătate de sti¬cluţă cu esenţă de rom ciocolată albă ciocolată neagră fructe confiate Preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron cu puţin lapte […]

Inima dulce

Inimă dulce

Inimă dulce Ingrediente: 500 g brânză de vaci 100 g brânză feta 3 ouă 250 g zahăr tos 100 ml smântână un pliculeţ cu budincă de vanilie lămâie zahăr vanilinat 50 g stafide 50 g biscuiţi cu unt 50 g miezuri de nucă mentă decor unt fistic caise confiate Preparare: Lămâia se spală, se şterge […]

Semilune cu nucă

Semilune cu nucă

Semilune cu nucă Ingrediente: două ouă 250 g zahăr tos 200 g unt 300 g făină 50 g alune 50 g miezuri de nucă o jumătate de pliculeţ cu praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de esenţă de migdale zahăr pudră sare unt de alune Preparare: Untul se pune într-un vas […]

Tartă cu bezea şi fructe

Tartă cu bezea şi fructe Ingrediente: 300 g făină 200 g unt două linguri de apă rece 5 ouă 180 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 50 g migdale 300 g căpşuni 250 g mure 50 ml topping de căpşuni sare un plic cu budincă de căpşuni 100 ml lapte dulce Preparare: Untul […]

Biscuiti simpli glazurati 

Biscuiţi cu rozmarin

Biscuiţi cu rozmarin din: unt, coaja de lamaie, oua, smantana, faina, parmezan, cascaval, zahar, rozmarin, seminte de chimen, praf de copt, piper.   Ingrediente: 300 g unt o lingură de coajă de lămâie (rasă) două ouă 4 linguri de smântână 350 g făină 100 g parmezan 100 g caşcaval sărat o linguriţă de zahăr două […]

Bombonele cu fulgi de cocos 

Mingiute cu cocos

Mingiute cu cocos Ingrediente: 400 g biscuiţi cu cacao 50 g cacao 150 g zahăr pudră 170 g unt miere o linguriţă de pudră de scorţişoară esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 25 g stafide două portocale lichior de ciocolată fulgi de cocos ciocolată neagră Preparare: Portocalele se spală, li se dă coaja […]

Prăjitură Tiramisu

Prăjitură Tiramisu

Prăjitură Tiramisu Ingrediente: o conservă de ananas 200 g pişcoturi pentru şampanie 150 ml cafea lichior de ciocolată 4 ouă 125 g zahăr tos 400 g brânză mascarpone 5 linguri de cacao 150 g fructe confiate fulgi de cocos biscuiţi langues de chat Preparare: Ananasul se scoate din cutie, se taie bucăţi mici şi se […]

Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere

Prăjitură cu muguri de pin

Prăjitură cu muguri de pin Ingrediente: 45 g pesmet 285 g zahăr tos 100 g migdale praf de copt 200 ml ulei de măsline 4 ouă 50 g muguri de pin un plic de budincă instant 450 ml lapte dulce 4 mere o lămâie o portocală un beţişor de scorţişoară unt frişca Preparare: Pesmetul se […]

Prăjitură cu struguri

Prăjitură cu struguri

Prăjitură cu struguri Ingrediente: 4 ouă 400 g zahăr tos 280 g făină praf de copt 260 ml suc de portocale 50 g fulgi de migdale cacao un plic de budincă de ciocolată 450 ml lapte dulce 100 g ciocolată neagră 500 g struguri sare decor din zahăr frişca Ingrediente: Intr-un vas mai mare se […]

Portocale umplute cu orez

Portocale umplute

Portocale umplute Ingrediente: 8 portocale 400 ml lapte dulce un plic cu budincă de vanilie din comerţ două lămâi verzi o păstaie de Vanilie 300 g nucă de cocos 50 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de sare   Preparare: Portocalele se spală, se şterg cu un şervet […]

Prăjitură cu castane

Prăjitură cu castane

Prăjitură cu castane Ingrediente: 230 g unt 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 300 g zahăr tos 4 ouă două banane două portocale zahăr vanilinat 350 ml lapte dulce 100 g nucă de cocos zahăr brun 300 g castane din conservă un plic cu cremă de vanilie cacao Preparare: Untul, zahărul tos, […]

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Prăjitură cu ciocolată şi pere

Prăjitură cu ciocolată şi pere Ingrediente: 300 g ciocolată albă 6 ouă 300 g zahăr tos 300 ml frişca 5 linguri de făină sare zahăr vanilinat o jumătate de linguriţă de praf de copt 6 pere 20 g cafea boabe o lingură de cafea granulată 50 g cacao unt pentru tavă   Preparare: Intr-un bol […]

Gaufre cu ciocolată

Gaufre cu ciocolată Ingrediente: 4ouă 150g făină 150 ml lapte 250 mlsmîntînă 50gunt 200 g ciocolată 100g caise confiate 50 g fistic zahăr vanilinat sare esenţă de lămîie gem de căpşune căpşune pentru decor zahăr pudră frişca sos de vanilie 120 g zahăr tos Preparare: Ouăle se mixează, se amestecă bine cu laptele dulce, un […]

Dulce cu piure de castane

Dulce cu piure de castane

Dulce cu piure de castane Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 150 ml ulei de floarea-soarelui 240 ml lapte dulce 100 g zahăr tos 3 ouă 250-g piure de castane 100 g miezuri de nucă zahăr vanilinat o portocală sare esenţă de lămîie frişca fructe de sezon Preparare: Laptele se încălzeşte, se adaugă zahărul […]

Tort de ciocolata cu crema de smantana

Ciocolată cu cremă de branză

Ciocolată cu cremă de branză Ingrediente: 500 g brînză de vaci 100 ml frişca lichidă 100 g zahăr pudră o portocală 300 g ciocolată neagră 100 g miezuri de nucă 500 g cireşe o linguriţă de purdră de scorţişoară fructe de sezon   Preparare: Cireşele se curăţă se sîmburi, se spală, se taie în jumătăţi […]

Prăjitură cu cireşe

Prăjitură cu miere şi cireşe

Prăjitură cu miere şi cireşe Ingrediente: 600 g făină 500 g cireşe 350 ml miere 150 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă pudră de scorţişoară un pliculeţ cu praf de copt 100 g miezuri de nucă 50 g alune de pădure sare zahăr vanilinat esenţă de rom frişca sos de vanilie Preparare: Mierea […]

Biscuiţi cu nucă

Biscuiţi cu nucă

Biscuiţi cu nucă Ingrediente: 275 g făină 250 g fulgi de ovăz 200 g zahăr tos 150 g miezuri de nucă 100 g nucă de cocos un praf de copt 150 g unt 330 ml lapte două ouă miere un plic cu cremă de vanilie instant 4 kiwi frişca fructe de sezon Preparare: Intr-un vas […]

Inghetata cu foi de napolitana

Tortuleţe cu ingheţată

Tortuleţe cu ingheţată Ingrediente: 500 g îngheţată roz 200 g margarina 300 g zahăr tos 4 ouă 300 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 300 g făină un pliculeţ cu praf de copt sare esenţă de rom 200 g coacăze roşii decor pentru prăjituri nuci fistic alune Preparare: lntr-un castron se pune margarina moale, […]

Crema de vanilie cu zmeura

Cremă de vanilie cu castane

Cremă de vanilie cu castane Ingrediente: 5 ouă 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 150 g făină un litru de lapte dulce 50 g unt 100 g nucă de cocos 250 g castane din conservă fulgi de cereale expandate sare frişca fructe confiate ananas din compot Preparare: Intr-o oală se pune o […]

Cornet cu cremă şi stafide

Cornet cu cremă şi stafide

Cornet cu cremă şi stafide Ingrediente: un pachet de lipii 400 g brânză de vaci 150 g zahăr 250 ml lichior de cafea o lămâie 100 g stafide 50 g cireşe confiate 50 g ananas confiat 25 g nucă de cocos 200 ml frişca zahăr vanilinat scorţişoară pudră de ghimbir suc de portocale Preparare: Stafidele […]