Prăjitură cu miere şi cireşe

Printeaza

Prăjitură cu miere şi cireşe

Prăjitură cu miere şi cireşe

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 500 g cireşe
  • 350 ml miere
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • pudră de scorţişoară
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • 100 g miezuri de nucă
  • 50 g alune de pădure
  • sare
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de rom
  • frişca
  • sos de vanilie

Preparare:

Mierea se pune la fiert la foc mic într-o oală rrnai înaltă. Cînd începe să fiarbă, se pune untul, se lasă să se topească şi se ia de pe foc.

Se adaugă o juimătate de linguriţă de scorţişioară, un vîrf de linguriţă de sare şi zahărul tos. Se amestecă, se lasă să se răcească complet şi se pun ouăle.

Se mixează, se adaugă esenţa de rom, praful die copt, cireşele curăţate de sîmburi şi tăiate în jumătăţi. Se presară nucile şi alunele tocate mărunt sau măcinate, două pliculeţe cu zahăr vanilat şi făina.

Se amestecă, se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făinăj se nivelează şi se introduce înj cuptor.

Se coace la foc potrivit 30-40 de minute sau pînă cînd, daca introducem în aluat o scobitoard aceasta iese uscată.

Prăjitură cu miere şi cireşe

Prăjitură cu miere şi cireşe.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura cu cirese. In desert la indemana.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.