Tarte cu gem de caise

Printeaza

Tarte cu gem de caise

Tarte cu gem de caise

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 3 gălbenuşuri fierte
  • un ou
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 150 ml lapte dulce
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de rom
  • 50 g migdale
  • sare
  • două linguri de apă
  • zahăr brun
  • un borcan cu gem de caise
  • caise
  • mentă

Preparare:

Gălbenuşurile fierte se pasează cu o furculiţă şi se pun într-un castron. Intr-un vas mai mare se ames­tecă untul cu două pliculeţe cu zahăr vanilat, zahărul pudră, laptele dulce şi o lingură de esenţă de rom până când rezultă o cremă omogenă.

Se adaugă migdalele măcinate, un praf de sare, găl­benuşurile pasate şi se amestecă. Făina se cerne şi se toarnă peste cremă. Se frământă totul şi cu apa până când rezultă un aluat moale, nelipicios.

Se introduce în pistolul pentru biscuiţi şi se toarnă o canti­tate mai mare de aluat pe tava tapetată cu folie de aluminiu. Se presează la mijloc cu o lin­gură sau cu un pahar şi se toarnă gem de caise.

Se ung mar­ginile cu ou bătut, se presară zahăr brun şi se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu, 10-15 mi­nute, se scot şi se lasă la răcit. Se servesc alături de o salată de caise cu mentă tocată şi zahăr vanilat.

Tarte cu gem de caise

Tarte cu gem de caise.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu o sa fac tarte cu gem de piersici. E facut de mine 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.