Tort cu căpşuni şi coacăze

Printeaza

Tort cu căpşuni şi coacăze

Tort cu căpşuni şi coacăze

Ingrediente:

  • 150gcăpşuni
  • 100 g coacăze
  • 5 ouă
  • 140 g făină
  • 190 g zahăr tos
  • 70 g unt
  • 320 ml lapte dulce
  • un pliculeţ de cremă de vanilie instant
  • zahăr vanilinat
  • praf de copt
  • sare
  • două pliculeţe de gelatină
  • mentă
  • fistic
  • migdale
  • nucă măcinată

Preparare:

Crema de vanilie se prepară con­form instrucţiunilor de pe plic cu 120 ml lapte şi se dă la rece. Făină se amestecă bine cu un praf de sare şi o linguriţă de praf de copt. Untul se topeşte şi se lasă să se răcească.

Albuşurile se mixează. Gălbe­nuşurile se amestecă bine cu zahărul tos şi zahărul vanilat până când îşi dublează volumul. Se adaugă untul, laptele rămas şi făina. Se amestecă, apoi se adaugă albuşurile.

Se tapetează o formă cu hârtie de copt sau se foloseşte o tavă de silicon. Se toarnă aluatul, se introduce în cuptor şi se coace. După ce s-a răcit blatul, se toarnă deasupra crema de vanilie, se aşază felii de căpşuni şi boabe de coacăze.

Se toarnă dea­supra gelatina pentru torturi pre­parată şi răcită. Se introduce tortul la rece timp de două ore, apoi se serveşte decorat cu frunze de mentă. In compoziţia de blat se mai pot adăuga migdale, fistic sau nucă măcinată.

Tort cu căpşuni şi coacăze

Tort cu căpşuni şi coacăze.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.