Portocale umplute

Printeaza

Portocale umplute

Portocale umplute

Ingrediente:

  • 8 portocale
  • 400 ml lapte dulce
  • un plic cu budincă de vanilie din comerţ
  • două lămâi verzi
  • o păstaie de Vanilie
  • 300 g nucă de cocos
  • 50 g zahăr tos
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • un vârf de cuţit de sare

 

Preparare:

Portocalele se spală, se şterg cu un şervet şi se decupează un capac. Se scoate miezul cu o linguriţă, se taie mărunt şi se pune într-o strecurătoare. Praful de budincă se amestecă bine cu puţin lapte şi se dizolvă.

Restul de lapte se pune la fiert împreună cu zahărul tos, păstaia de vanilie tăiată în jumătăţi şi sarea. După ce laptele a început să fiarbă se adaugă budinca dizolvată şi se amestecă încontinuu până când budinca s-a îngroşat.

Se opreşte focul, se lasă să se răcească puţin budinca, apoi se amestecă bine cu pudra de scorţişoară şi nuca de cocos. Se lasă să se răcească complet, se umplu portocalele golite cu puţină cremă, se pune miezul scurs de suc şi din nou cremă. Se decorează cu felii de lămâie verde şi se servesc.

Portocale umplute

Portocale umplute.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.