Prajitura cu stafide si cacao

Prajitura cu stafide si cacao

Prajitura cu stafide si cacao Ingrediente: Pentru blat: 6 gălbe­nuşuri 100 grame zahăr 5 linguri ulei 3 linguri cacao jumătate plic praf de copt făină cât cuprinde   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi treptat ulei şi cacao, praful de copt şi făină cât cuprinde. Coci două foi pe dosul unei tăvi mai […]

Rulada din aluat de drojdie si cacao

Rulada din aluat de drojdie si cacao

Rulada din aluat de drojdie si cacao Ingrediente aluat: 1 pachet margarină 3 ouă 1 kg făină 1-1/2 l apă călduţă 1/2 pahar zahăr 1 linguriţă rasă cu sare 2-1/2 linguri de drdjdie uscată 1/2 pahar ulei   Mod de preparare: Din toate ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasă la […]

Gogosi cu gem

Gogosi cu gem

Gogosi cu gem din: apa, zahar, ulei, drojdie, gem, zahar vanilat, faina. Ingrediente: 2 căni apă 6 linguri zahăr 50 g ulei 1 cubuleţ de drojdie dizolvat gem din cămară zahăr vanilat făină cât cuprinde     Mod de preparare: Din ingredientele de mai sus faci un aluat puţin mai moale. Pe masa de lucru […]

Cornuri din aluat de cozonac

Prajitura cu orez si nuca

Prajitura cu orez si nuca din: orez, zahar, ou, vanilie, nuci, scortisoara, cacao, nuca de cocos, zahar pudra. Ingredinete: 250 g orez 4 linguri zahar 1 ou vanilie 150 g nuci 1 plic scortisoara 2 linguri cacao nuca de cocos zahar pudra dupa gust   Mod de preparare: Spala orezul cu apa rece si pune-l […]

Chec marmorat

Chec marmorat din: oua, ulei, faina, zahar, praf de copt, zeama de lamaie, stafide, rom, cacao, scortisoara. Ingrediente: 6 oua 200 ml ulei 300 g faina 300 g zahar 1 pliculet cu praf de copt zeama de lamaie 100 g stafide 100 ml rom 2 linguri cu cacao scortisoara   Mod de preparare: Freacă energic […]

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie din: oua, zahar, ulei, lamaie, faina, esenta de lamaie, sare. Ingrediente: 8 oua 300 g zahar 8 linguri ulei 1 lamaie 350 g faina esenta de lamaie sare     Mod de preparare: Rade lămâia şi stoarce-o bine. Separat, bate albuşurile spumă cu za­hărul şi cu un praf de sare. Adaugă apoi […]

Banane cu branza de vaci

Banane cu branza de vaci

Se face o pastă din 2 banane. Se adaugă 5 linguri brânză de vaci, 2 linguri miere, 3 linguri germeni de grâu frecaţi cu 1 linguriţă ulei. Se ornează cu stafide. Pofta buna!         poate iti place si: Tarta cu branza si banane   Tarta cu branza si banane din: biscuiti, zahar, […]

Rulada necoapta cu nuca

Rulada cu nuca de cocos

Rulada cu nuca de cocos Ingrediente compozitia I: 200 ml apa sau lapte 200 g zahar 40 g cacao 50 g unt   Mod de preparare: Se fierb toate ingredientele in clocot. Se adauga 300 g biscuiti pisati fin (dati prin sita). Se lasa la racit. Ingrediente compozitia II: 100 g unt 150 g zahar […]

Bomboane din biscuiti

Bomboane din biscuiti

Bomboane din biscuiti din: biscuiti, zahar, lapte, margarina, cacao, alune, mirodenii, nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 kg biscuiti 1 cana zahar 1 cana lapte 1 pachet margarina 2-3 lingurite cu cacao nuca pisata sau alune mirodenii nuca de cocos pentru ornament   Mod de preparare: Pe aragaz intr-o cratita mai mare pui margarina, laptele, zaharul, […]

Tort cu nucă

Tort de nuca cu cacao

Tort de nuca cu cacao Ingrediente blat 1: 7 oua (galbenusuri) 7 linguri zahar pudra 7 linguri nuca macinata (cu varf) 2 linguri pesmet 1 lingura faina 1 lingura cafea sare un praf de copt Ingrediente blat 2: 6 oua 6 linguri zahar pudra 1 lingura cacao 2 lingurite faina sare Crema: 400 g unt […]

Tort cu crema si gem de zmeura

Tort cu crema si gem de zmeura

Tort cu crema si gem de zmeura Blat: 8 oua 8 linguri zahar 8-10 linguri faina 150 g nuca   Mod de preparare: Se bat albusurile separat foarte bine, iar galbenusurile se freaca cu cele 8 linguri de zahar. Cand albusurile sunt bine batute se adauga galbenusurile frecate cu cele 8 linguri de zahar, iar […]

Prajitura cu mere

Deserturi simple: Prajitura cu mere

O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere din: mere, ulei, zahar, praf de copt, mirodenii si faina. Ingrediente: 2 cani mere rase 2 cani ulei 2 cani zahar 1 plic praf de copt mirodenii (putina coaja de portocala rasa da o aroma deosebita) 6 cani faina   Mod de preparare: Se amesteca totul […]

Budinca de zahar ars

Budinca de zahar ars

Budinca de zahar ars din: zahar, lapte, gris, oua, faina, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: 200 gzahar 500 ml lapte 80 gris Mod de preparare: Se arde zaharul, se stinge cu laptele, apoi se pune grisul, se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se pune intr-o forma uda. Ingrediente: 500 ml […]

Budincă verde cu sos de brânză

Budinca din cornuri

Doua comuri sau batoane cumparate se taie si se asaza intr-un vas cu pereti inaiti. 1/2 l apa se fierbe impreuna cu 2 linguri rom, 2 linguri cacao, 3 linguri zahar. Se toarna fierbinte peste comuri si se acopera vasul cu un capac. 3 galbenusuri se freaca cu 7 linguri cu zahar. 1/2 l lapte […]

Minitarte cu cafea si capsune

Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere

Tarta irlandeza de ciocolata, cu pere Ingrediente: 1 lămâie 1 ou 30 g smântână 300 g aluat fra­ged 4 pere-jambon bine coapte 50 g cioco­lată amăruie 75 g unt 80 g migdale măcinate   Mod de preparare: Se curăţă perele de coajă şi sâmburi, se taie fe­lii şi se pun într-o farfurie adâncă. Se toarnă […]

Tort Mimoza

Tort Joffre

Tort Joffre Ingrediente: 1 si 1/2pachet unt (300 g) 4 linguri zahar pudra 100 g cacao 5 oua 5 linguri zahar tos (sau pudra) stafide nuci visine din visinata sau fructe zaharisite   Mod de preparare: Se freaca untul foarte bine cu zaharul pudra, apoi cu cacaoa. La bain-marie se freaca 5 oua intregi cu […]

Budinca de smochine

Budinca de smochine

Budinca de smochine din: smochine, oua, franzela, zahar, lapte. Ingrediente: 500 g smochine 8 oua 200 g franzela 300 g zahar 1 cana de lapte clocotit       Mod de preparare: Taiati smochinele in felii subjiri si puneti-le intr-un castron. Separat frecati zaharul cu galbenusurile si cand devin ca o crema adaugati albusurile batute […]

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea

Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri zahar 1 lingura ulei 4 linguri faina 1 praf de copt stins cu lamaie sau otet   Mod de preparare: Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie, uleiul si galbenusurile – cate unul pe rand. La sfarsit se […]

Briose

Briose

Briose din: faina, unt, oua, zahar, lapte, smantana, drojdie de bere, sare. Ingrediente: 500 g faina 350 g unt 7 oua 200 g zahar 300 ml lapte 100 ml smantana 30 g drojdie de bere sare   Mod de preparare: Drojdia se dizolva in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa […]

Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara

Placinta cu mere si scortisoara din: ou, zahar, ulei, lapte, amoniac stins cu otet, zahar vanilat, faina, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 ou 9 linguri zahar 9 linguri ulei 9 linguri lapte, amoniac stins in otet (1 lingurita cu varf) zahar vanilat 1 cana faina 10 mere rase amestecate cu zahar si scortisoara     […]

Cremsnit

Cremsnit

Cremsnit din: oua, lapte dulce, margarina, zahar, faina, zahar vanilat. Ingrediente: 8 oua 1 kg lapte dulce 1 pachet margarina 300 g zahar 10 linguri faina 5 plicuri zahar vanilat   Mod de preparare: Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si 3-4 linguri de lapte din cantitatea de mai sus. Se separa ouale […]

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic

Tort cu fructe de padure, migdale si fistic Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 200 g unt 160 g zahar 2 oua 3 linguri de faina 100 migdale macinate 2 lingurite praf de copt 60 g samburi de fistic 100 g stafide 200 g malai grisat maduva de la 2 batoane de vanilie 3 linguri Amaretto […]

Orez cu lapte si sirop de portocale

Orez cu lapte si sirop de portocale

Orez cu lapte si sirop de portocale din: orez, coaja de portocala confiata, sirop de portocale, lapte, zahar, galbenusuri, vanilie, sare. Ingrediente: 150 g orez 75 g coajă de portocală confiată 30 g sirop de portocale 750 ml lapte 120 g zahăr 3 gălbenu­şuri vanilie un praf de sare   Mod de preparare: Fierbe orezul […]

Pere in vin cu lavanda

Pere in vin cu lavanda

Pere in vin cu lavanda din: pere, vin rosu sec, sirop de trandafiri, zahar pudra, miere, scortisoara, cuisoare, nucsoara, esenta de vanilie, boabe de piper negru, frunze de menta, lavanda. Ingrediente: 8 pere 750 ml de vin rosu sec 250 ml sirop de trandafiri 100 g zahar pudră 2 linguri de miere 2 linguri de […]

Grau fiert cu miere si nuca

Grau fiert cu miere si nuca din: grau, miere, nuca, sare, vanilie, coaja de lamaie. Poate te intereseaza si: Salata de legume cu grau si patrunjel Briose cu tarate de grau Salata de grau cu legume si vinegreta de otet balsamic   Ingrediente: 250 g grau semidecorticat (arpacaş) miere şi nucă după gust sare vanilie […]

Prăjitură cu banane

Prăjitură cu banane din: banane, unt, zahar, ghimbir, scortisoara, oua, miez de nuca, faina, praf de copt, zahar pudra, glazura. Ingrediente: 4 banane coapte 250 ml unt moale 225 g zahăr cate 1/4 ghimbir şi scorţişoară măcinate 4 ouă 50 g miez de nucă măci­nat 350 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 lingură […]

Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Cataif cu frisca din: oua, faina, zahar, apa, rom, frisca. Ingrediente: Foaia 3 ouă 270 g făină Siropul 200 g zahăr 150 ml apă 50 ml rom Umplutura: 1 kg frişca   Mod de preparare: Din ouă şi făină preparăm tăiţei subţiri. După ce i-am uscat, îi presarăm într-o tavă mare. îi coacem la cuptor, […]

Prăjitură cu mere sferturi

Prăjitură traditionala cu mere

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: drojdie, lapte, zahar, unt, faina, sare, mere, suc de lamaie, stafide, scortisoara, samburi de pin, oua, smantana si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 50 g unt 380 g făină 1 vârf de cuţit sare Pentru topping: 1,5 […]

Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni

Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni (video)

Retete video:       Cum se prepara placinta cu rubarba si capsuni     Reteta zilei: Placinta cu capsuni si rubarba   Placinta cu capsuni si rubarba din: aluat de patiserie, rubarba, capsuni, zahar brun, zahar, sare, lamaie, smantana. Poate te intereseaza si: Placinta cu rubarba si capsuni Placinta cu branza, capsuni si nuci […]

Prajitura cu gem de capsuni si migdale

Prajitura cu gem de capsuni si migdale

Prajitura cu gem de capsuni si migdale din: ou, galbenus, faina, zahar pudra, migdale, alune, ciocolata, zahar vanilat, praf de copt, gem de capsuni. Ingrediente: un ou 1 gălbenuş 150 g făină 50 g zahăr pudră 100 g mig­dale 50 g alune 30 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 1/2 praf de copt gem de […]

Rulouri cu kiwi

Rulada cu kiwi

Rulada cu kiwi Ingrediente: 2 ouă 50 g zahăr 100 g făină 150 ml suc de kiwi 50 ml ulei Pentru cremă: 150 g margarina 150 g zahăr 50 ml suc de kiwi 5 ml rom   Mod de preparare: Bate gălbenuşurile cu 25 g zahăr. Separat, bate albuşurile cu restul de zahăr. Amestecă apoi […]

Gutui coapte cu fistic

Gutui coapte cu fistic din: gutui, suc de lamaie, unt, vin rosu, marmelad de coacaze, zahar pudra, fistic. Ingrediente: Pentru umplultură: 4 gutui 2 linguri suc de lămâie 60 g unt 8 linguri vin roşu 4 linguri marmeladă de coacăze 4 linguri zahăr pudră 100 g fistic mărunţit   Mod de preparare: Gutuiile se curăţă […]