Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea

Printeaza

Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea

Ingrediente blat:Tort de ciocolata cu blat insiropat cu cafea

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt stins cu lamaie sau otet

 

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul in ploaie, uleiul si galbenusurile – cate unul pe rand. La sfarsit se adauga faina in ploaie si praful de copt stins. Arome se pot pune dupa preferinta, vanilie sau rom.

Toate ingredientele se bat cu telul sau mixerul. Se toarna intr-o cratita potrivita ca marime unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc potrivit.

Ingrediente crema:

  • 1 pachet unt (nu margarina)
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 oua
  • vanilie sau rom (esenta), dupa preferinta

Mod de preparare:

Se freaca untul cu mixerul pana ce iese apa din el, dupa care se adauga zaharul si se freaca pana cand se topeste.

Se adauga galbenusurile, cacaoa, aromele si la sfarsit albusurile batute spuma. Se da la rece pentru 1-2 ore.

Siropul:

  • 400-500 ml apa
  • 3 lingurite cafea
  • 10 lingurite zahar
  • rom

Se face o cafea slaba si dulce care se Iasa sa se raceasca si dupa aceea cu ea se insiropeaza blatul. Blatul dupa ce s-a racit se taie in trei parti, care se insiropeaza.

Se pune peste fiecare felie de blat crema, in care se pot adauga, dupa preferinta, stafide (inmuiate in rom 2-3 ore) sau alune macinate. Se poate orna cu frisca.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • insiropare tort
  • sirop pentru tort
  • insiropare cu cafea blatul

1 comentariu

  1. De Sarbatori o sa fac un tort cu ciocolata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.