Prăjitură traditionala cu mere

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: drojdie, lapte, zahar, unt, faina, sare, mere, suc de lamaie, stafide, scortisoara, samburi de pin, oua, smantana si zahar pudra.

Ingrediente:Prăjitură traditionala cu mere

Pentru aluat

  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte călduţ
  • 60 g zahăr
  • 50 g unt
  • 380 g făină
  • 1 vârf de cuţit sare

Pentru topping:

  • 1,5 kg mere dulci acrişoare
  • sucul de la 1 lămâie
  • 100 g zahăr
  • 40 g stafide
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri sâmburi de pin
  • 3 ouă
  • 400 g smântână fermentată
  • eventual zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pentru aluat fărâmiţaţi drojdia şi dizolvaţi-o în laptele călduţ cu 1 linguriţă de za­hăr. Topiţi untul. Amestecaţi-l într-un castron îm­preună cu făina, restul zahărului şi sarea. Adău­gaţi laptele cu drojdie şi amestecaţi cu mixerul pâ­nă obţineţi un aluat omogen.

Acoperiţi-l cu un şer­vet şi lăsaţi-l circa 30 de minute să crească într-un loc cald. Tapetaţi o tavă cu hârtie pentru copt sau ungeţi-o cu grăsime. Frământaţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată în prealabil cu făină, întindeţi 2/3 din aluat în tavă şi lăsaţi-l încă 10 mi­nute să crească.

Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi merele, eventual curăţaţi-le, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le felii subţiri, apoi stropiţi-le cu suc de lămâie. Aşezaţi felioarele uniform pe aluat şi presăraţi-le cu 2 linguri de zahăr, stafide, scor­ţişoară şi sâmburii de pin.

Bateţi ouăle cu smân­tână şi restul zahărului şi turnaţi amestecul pese prăjitură. Intindeţi şi restul aluatului şi tăiaţi-l fâşii de 2 cm lăţime, apoi aşezaţi-le în formă de grătar peste prăjitură.

Coaceţi prăjitura circa 40 de minu­te, apoi lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bu­cătărie. Dacă doriţi, presăraţi zahăr pudră.


Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.