Prajitura Sica

Blatul maro îl prepari astfel: Freci 120 g margarină cu 100 g zahăr, 1 ou, 2 linguri cacao, 1 linguriţă amoniac dizolvat în 1/2 pahar lapte şi aproximativ 300 g făină. Faci un aluat potrivit de tare. Coci două foi pe fundul unei tăvi pe care ai uns-o cu ulei. Pentru blatul alb freci 4 […]

Reţetă de Baclava

Reţetă de Baclava

Reţetă de Baclava Ingrediente foaie: foaie de ştrudel margarină pentru uns Umplutură: 400 g nuci pisate 300 g zahăr pisat 1/2 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguri margarină încălzită sirop potrivit de gros 300 g zahăr apă Mod de preparare: Amesteci nucile pisate cu zahărul pisat şi scorţişoara. Tai din foaia de ştrudel bucăţi de mărimea […]

Rulada cu banane

Rulada cu banane

  Rulada cu banane Ingrediente: 500 g biscuiti simpli 200 g zahar tos 150 g miez de nuca pisata 2 linguri cacao 1 pachet unt (nu margarina) 1 plic nuca de cocos 2 banane coapte 200 g zahar pudra 1 lamaie 1 plic de zahar vanilat   Mod de preparare: Peste biscuitii rupti marunt torni […]

Tort de ciocolata cu portocale

Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata Ingrediente: 8 ouă 14 linguri zahăr 8 linguri făină 2 pachete cremă pentru prăjituri cu gust de ciocolată 1 pachet frişcă 1 pachet întăritor frişcă tot 1 pachet suc concentrat de portocale 650 ml lapte dulce Prepararea blatului: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină   Mod de preparare: […]

Cornuri cu gem de caise

Faci maia dintr-un cub de drojdie cu puţină apă caldă şi puţin zahăr. Până creşte maiaua, într-un lighenaş pui 1 kg făină albă, coaja rasă de la o lămâie, 3 linguri margarină, un pic de sare, 1 căniţă de zahăr tos, un vârf cuţit amoniac (bicarbonat de amoniu), câteva stafide (înmuiate în alcool), după care […]

Cozonac Panettone

Cozonac Panettone

Cozonac Panettone din: faina, zahar, drojdie, lapte, unt, stafide, migdale, coaja de lamaie, sare, anason, sofran. Ingrediente: 400 g faina 75 g zahar 1 cubulet drojdie 150 ml lapte 50 g unt 100 g stafide 50 g migdale taiate 1 ou, coaja rasa de la jumatate de lamaie un praf de sare jumatate de lingurita […]

Prajitura de post cu nuci

Prajitura de post cu nuci din: ulei, zahar, apa, faina, sare, bicarbonat, zahar vanilat, scortisoara, nuci, rahat, stafide. Ingrediente: 1/2 cană de ulei 1 şi 1/2 cană cu zahăr 1 şi 1/4 cană cu apă 1/2 kg făină sare 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeama de la o lămâie arome (zahăr vanilat, un vârf de […]

Priconuci

Pricomigdale cu nuci, alune si esenta de vanilie

Pricomigdale cu nuci, alune si esenta de vanilie Ingrediente: 3 albuşuri 210 g zahăr tos 20 ml rom 200 g nuci sau alune măcinate 8- 10 picături esenţă de migdale sau un pacheţel zahăr vanilat   Mod de preparare: Pui nucile sau alunele într-o tavă la copt, la foc potrivit, 10 minute, după care le […]

Prajitura de gris cu nuci

Prajitura de post

Prajitura de post Ingrediente: 1 pachet margarină 3/4 cană apă călduţă drojdie cât o nucă 4-5 linguri zahăr 1 praf de copt stins   Mod de preparare: Faci un aluat mai moale, îl laşi să crească, după care îl împărţi în 6 părţi. Umplutura: Se face din mere rase, călite şi amestecate cu zahăr, scorţişoară […]

Budinca de gris cu mere sticloase

Budinca de gris cu mere sticloase din: mere, zahar, gris, ulei, esenta de rom. Ingrediente: 8 mere potrivit de mari 3/4 pahar zahăr 3/4 l apă îndulcită cu 1/2 pahar zahăr 1 -/2 ceşcuţă cu griş 100 ml ulei esenţă de rom   Mod de preparare: Cureti de coaja şi de sâmburi merele, apoi le […]

Prăjitură cu mere la tavă

Prajitura cu mere si nuca

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, zahar, faina, bicarbonat, nuca macinata, margarina, apa, zahar si cacao. Ingrediente: 2 căni mere rase 2 căni zahăr 2 căni făină 1 lingură bicarbonat 1 ceaşcă nucă măcinată (facultativ) margarina pentru uns tava Ingrediente sirop: 30 linguri apă 30 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri […]

Retete delicioase: Pricomigdale

Retete delicioase: Pricomigdale

Pricomigdale din: albusuri, zahar pudra, faina, nuca, esenta de migdale. Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr pudră 1 lingură făină 1 farfurie adâncă de nucă pisată esenţă de migdale   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi făina în ploaie, apoi esenţa şi nuca pisată. In tava unsă cu ulei pui o foaie […]

Tort cu frişcă şi căpşune

Tort cu capsune si frisca

Tort cu capsune si frisca Ingrediente pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină   Mod de preparare: Gălbenuşurile le freci spumă cu zahărul. Adaugi, alternativ, făina şi albuşurile bătute spumă tare. Il coci într-o formă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Când se răceşte, îl tai în trei bucăţi. Cremă: 1 […]

Pricomigdale

Pricomigdale

Pricomigdale din: albusuri, zahar, nuci, zahar vanilat, faina, esenta de migdale, zahar pudra. Ingrediente: 3 albuşuri 150 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat 15-20 g făină 5-6 picături esenţă de migdale zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci nucile măcinate cu zahărul, adaugi albuşurile nebătute şi încălzeşti com­poziţia la foc mic. […]

Nuga cu seminte de susan

Nuga

Nuga Ingrediente: 6 ouă 2 căni de zahăr 3/4 cană făină 1 cană nucă tocată mărunt 1/2 pachet margarină 2 pachete zahăr vanilat 2 foi napolitană 50 ml apă   Mod de preparare: Baţi albuşurile cu o cană de zahăr, 3/4 cană făină şi 1 cană de nucă. Tapetezi o tevă şi dai compoziţia la […]

Cornulete cu vanilie

Cornulete cu vanilie

Se amesteca intr-un vas 250 g de faina cu 1 plic de praf de copt, 1 plic de zahar vanilinat, 3 galbenusuri, 200 g de unt moale sau margarina si 125 g de migdale decojite si tocate. Compozitia se amesteca bine cu mixerul si apoi se framanta pana se obtine un aluat neted, din care […]

Prajitura cu melasa

Prajitura Jancsi

Prajitura Jancsi Ingrediente: 7 ouă 5 linguri făină 2 linguri cacao 7 linguri zahăr   Mod de preparare: Albuşurile le baţi spumă tare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, făina şi cacaoa cernută. Coci la foc potrivit într-o tavă unsă şi tapetată cu făină. Rece, se taie în două. Intre cele două foi pui următoarea Cremă: 750 […]

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Tarta cu fructe si crema de vanilie din: faina, margarina, zahar pudra, ou, lapte, vanilie. Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr pudră (ca să se topească mai repede) 1 ou     Mod de preparare: Pe o planşetă sau pe masa curată pui făina, îi faci o adâncitură în […]

Prajitura cu albus

Prajitura cu albus

Prajitura cu albus Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 3 ouă 1/2 ceşcuţă de smântână 5-6 linguri zahăr 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 linguriţă oţet Mod de preparare: Intr-un castron pui făina şi untul. Apoi faci o adâncitură la mijloc în care pui un ou întreg, 2 gălbenuşuri, 1/2 ceşcuţă smântână, zahărul, bicarbonat […]

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana

Placinta dobrogeana Mod de preparare: Faci un aluat mai tare din 500 g făină, circa 2 pahare apă călduţă şi o linguriţă de sare. Frămânţi bine, apoi laşi să se odihnească 1 oră. Impărţi aluatul în 6 părţi egale. Rotunjeşti fiecare bucată pe planşetă cu podul palmei. Le ungi cu untură (netopită) şi le aşezi […]

Salam de biscuiti cu stafide

Salam de biscuiti cu stafide

Salam de biscuiti cu stafide Ingrediente: 1 kg biscuiţi mărunţiţi 500 g zahăr 2 căni apă 5 linguri cacao 300 g unt sau margarină stafide   Mod de preparare: Faci un sirop mai gros din zahăr, apă şi cacao, îl iei de pe foc şi adaugi margarina. Amesteci biscuiţii cu siropul, pui esenţă de rom, […]

Tort cu piure de castane

Tort cu piure de castane

Tort cu piure de castane Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 7 linguri făină un praf de copt   Mod de preparare: Baţi bine albuşurile cu zahăr pudră, adaugi câte un gălbenuş, pe rând, praful de copt şi făina şi amesteci de jos în sus. Torni blatul într-o tavă tapetată cu ulei si făină […]

Tort de ciocolată neagră

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 50 g unt 100 g ciocolată vanilie 50 g făină   Mod de preparare: Freci 3 gălbenuşuri cu 100 g zahăr şi vanilie (20-30 de minute) până iese ca o cremă. Adaugi apoi untul (frecat şi el separat), ciocolata dizolvată într-o lingură de apă, 50 g […]

Tarta cu fructe

Tarta cu fructe (varianta)

Tarta cu fructe Ingrediente pentru blat: 4 ouă 250 g zahăr 5 linguri apă 3 linguri ulei 1 cană făină esenţă de vanilie Ingrediente pentru crema: 200 g brânză de vaci 200 g zahăr 300 g smântână 1 lingură ami­don 50 g stafide fulgi de migdale Pentru jeleu: siropul de la o cutie de ananas […]

Prajitura cu glazura de caramel

Prajitura de mere

Prajitura de mere Ingrediente: 3 căni mere rase fără coajă 1-1/2 cană zahăr 2 căni făină 1 ceşcuţă nucă măcinată 1 linguriţă amoniac Sos: 20 linguri apă 20 linguri zahăr 3 linguri cacao 2 linguri margarină vanilie rom   Mod de preparare: Amesteci merele cu zahărul, apoi pui amoniacul, nucile, făina şi amesteci bine. Răstorni […]

Tartă cu pere şi pricomigdale

Tort cu amidon

Tort cu amidon Ingrediente pentru blat: 10 albuşuri 250 g zahăr 100 g nucă de cocos   Mod de preparare: Baţi bine cele 10 albuşuri cu zahărul, adaugi nuca de cocos şi pui la cuptor, într-o tavă rotundă sau dreptunghiulară. Ingrediente pentru cremă: 10 gălbenuşuri 250 g zahăr 500 ml lapte 5 linguri amidon (poţi […]

Prajitura de post cu foi

Prajitura de post cu foi

Prajitura de post cu foi din: zahar, apa, ulei, amoniac, suc de rosii, faina. Ingrediente: Foi: 10 linguri zahăr 10 linguri apă 10 linguri ulei 1 lingură amoniac 2-3 linguri suc de roşii făină cât cuprinde pentru a se obţine un aluat uşor de modelat   Dizolvi zahărul la cald cu apa, adaugi celelalte ingrediente […]

Prajitura cu nuci

Karidopitta – prajitura cu nuci

Karidopitta – prajitura cu nuci Ingrediente: 250 g miez de nucă 150 g unt moale 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 150 g pesmet 150 g făină 70 ml lapte 1 praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie rasă 1 linguriţă scorţişoară pisată şi cuişoare pisate ulei pentru uns tava pătrată […]

Creme Caramel clasică

Foi cu crema de zahar ars

Foi cu crema de zahar ars Pentru foi: 7 linguri zahăr 7 linguri ulei 7 linguri apă minerală 1 linguriţă amoniac făină cât cuprinde (cam 7 linguri) Se coc foi pe dosul tăvii. Crema: 200 g zahăr 200 g margarină 50 g făină 250 ml apă vanilie 15 ml rom 100 g zahăr   Mod […]

Pasca cu glazura si stafide

Pasca umpluta cu cacao

Pasca umpluta cu cacao Ingrediente: 400 g aluat de cozonac 6 ouă 150 g zahăr vanilie sau zahăr vanilat 50 g cacao 3 linguri lapte   Mod de preparare: Din aluatul de cozonac întinzi o foaie de 1/2 cm grosime şi de mărimea tăvii în care vei coace pasca. Ungi tava cu unt şi aşezi […]

Prajitura cu branza de vaci si piersici

Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci Ingrediente: aluat de cozonac: 1 kg făină 2 ouă întregi 2 gălbenuşuri 1/2 l lapte 50 g drojdie 150 g ulei sau margarină 200 g zahăr tos vanilie coajă rasă de lămâie sare Umplutura: 1 kg brânză de vaci 4 ouă 2 linguri de griş fiert sau tărâţe de grâu […]

Prăjitură in sos de scorţişoară

Prajitura cu mere si nuci

Prajitura cu mere si nuci Ingrediente: 14 mere rase 2 pahare zahăr 1 pa­har ulei 3 pahare făină 1 linguriţă bicarbonat 1 cană de nucă tocată   Mod de preparare: Amesteci bi­ne ingredientele de mai sus, şi după ce se omogenizează răstorni compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, pe care o […]