Cornuri cu gem de caise

Printeaza

Faci maia dintr-un cub de drojdie cu puţină apă caldă şi puţin zahăr. Până creşte maiaua, într-un lighenaş pui 1 kg făină albă, coaja rasă de la o lămâie, 3 linguri margarină, un pic de sare, 1 căniţă de zahăr tos, un vârf cuţit amoniac (bicarbonat de amoniu), câteva stafide (înmuiate în alcool), după care adaugi maiaua.

Dacă mai trebuie adaugi apă călduţă. Frămânţi bine şi pui şi puţin ulei. Laşi la loc călduţ o oră – o oră şi jumătate. Intinzi aluatul pe planşetă şi din el tai romburi în care pui gem de caise (sau de orice alt fel) şi le rulezi sub formă de cornuri, le pui în tava unsă cu ulei şi le dai la cuptor. Când sunt fierbinţi le ungi cu miere de albine şi le presari cu nucă de cocos.

Cornuri cu gem de caise

Cornuri cu gem de caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.