Ciocolata cu miere de albine

Ciocolata cu miere de albine

Amesteci bine cu o lingură de lemn un pa­chet de unt cu 250 g zahăr şi le fierbi până se îngroaşă. Adaugi 3-4 linguri de mie­re şi 3-4 linguri de cacao. Continui amestecarea şi fierberea pe foc mic până când se obţine o pastă tare, pe care, caldă, o pui într-o tavă tapetată cu unt, […]

Mucenici moldoveneşti

Mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara

O reteta de mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara din: faina, apa, sare, nuca macinata, zahar si scortisoara. Ingrediente: faina apa sare nuca macinata zahar scortisoara   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din […]

Ciocolata alba cu zeama de lamaie

Ciocolata alba cu zeama de lamaie

Ciocolata alba cu zeama de lamaie Ingredente: 50 ml apă 500 g zahăr 1 pachet margarina sau unt 500 g lapte praf zeama de la o lămâie mai mică sau jimătate de la una mai mare zahăr vanilat sau esetnţă de rom   Mod de preparare: Pui pe foc zahărul cu apa şi margarina şi […]

Prajitura cu mac

Prajitura cu mac (varianta)

Prajitura cu mac Ingrediente: 1 cană de mac măcinat 1 cană griş 1 cană lapte cald 1 cană zahăr 4 linguri ulei 3 ouă 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie   Mod de preparare: Pui grisul la înmuiat cu laptele cald o jumătate de oră. Ouăle le baţi tare, adaugi treptat zahărul, uleiul […]

Papanasi deliciosi

Papanasi moldovenesti

Papanasi moldovenesti Ingrediente: 2 linguri gris 2 linguri faina 2 oua sare untura pentru prajit 400 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer)   Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga albusurile. Se incinge untura. […]

Prajitura cu fructe fara grasime

Prajitura cu fructe fara grasime

Prajitura cu fructe fara grasime din: zahar, faina, apa, oua, zahar vanilat, fructe de sezon.   Ingrediente: 400 g zahăr 300 g făină 12 linguri apă 6 ouă 2-3 plicuri zahăr vanilat 1/2 kg fructe de sezon   Mod de preparare: Separi gălbenuşurile, adaugi 6 linguri apă, 200 g zahăr şi zahăr vanilat şi le […]

Inghetata cu frisca si nuci prajite

Inghetata cu frisca si nuci prajite

Inghetata cu frisca si nuci prajite Ingrediente: 3/2 kg frişcă sau 2 cutii smântână şi 3 linguri zahăr farin 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat ciocolată rasă nuci prăjite (un pumn) 3-4 linguri dul­ceaţă de vişine fără sirop   Mod de preparare: Baţi spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, încorporezi frişca […]

Prajitura cu crema de capsune

Prajitura cu crema de capsune

Prajitura cu crema de capsune Ingrediente blat: 1-1/4 pahar biscuiţi superiori pisaţi mărunt 2 linguri zahăr 3 linguri unt moale 500 g brânză de vaci bine stoarsă 1 pahar de zahăr 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 2 pacheţele zahăr vanilat 3 ouă   Mod de preparare: Biscuiţii şi 2 linguri de zahăr le amesteci […]

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca Ingrediente: 300 g unt (margarina) 6 ouă 400 g zahăr 400 g făină coajă de lămâie 1 linguriţă bicarbonat de amoniu 1 kg vişine curăţate de sâmburi şi presărate cu zahăr pentru a-şi lăsa zeama nucă   Mod de preparare: Cu ajutorul mixerului, freci untul cu jumătate din cantitatea de […]

Inghetata cu lapte praf si capsune

Inghetata cu lapte praf si capsune

Inghetata cu lapte praf si capsune din: oua, zahar, apa, lapte praf. Ingrediente: 8 ouă 16 linguri zahăr 2 căni apă 10 linguri cu vârf lapte praf   Mod de preparare: Separi albuşul de gălbenuş. Gălbenuşul îl freci cu zahărul, apoi adaugi puţină apă (din cele două căni), să se subţieze compoziţia. Pui 5 linguri […]

Prajitura cu capsune

Prajitura cu capsune (varianta)

Prajitura cu capsune Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 200 g făină 50 ml ulei 30 ml apă 500 g căpşune   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi spumă, adaugi zahărul şi continui baterea până se topeşte zahărul. Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul şi apa, le adaugi peste albuşuri, pui şi […]

Tort de îngheţată în 3 culori

Tort de inghetata cu alune si compot de caise

Tort de inghetata cu alune si compot de caise Ingrediente: 600 g frişcă 3 plicuri praf de îngheţată de: căpşune, caise, vanilie 1 cutie compot de caise 1 cană cu compot de căpşune, 200 g alune crude (nesărate)   Mod de preparare: Compoziţia 1: Prăjeşti puţin alunele (să nu se ardă) şi le decojeşti. Le […]

Prajitura cu mirodenii si visine

Prajitura cu mirodenii si visine Ingrediente: 2 ouă 1 cană za­hăr 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 2 căni făină 1 praf de copt sare mirodenii 1 cană (250 g) de vişine   Mod de preparare: Amesteci toate ingredi­entele sus-menţionate, mai puţin fruc­tele. Torni în tava mare de aragaz, unsă şi tapetată cu făina. Deasupra […]

Tarta cu visine

Tarta cu visine

Tarta cu visine Ingrediente: Aluatul: 200 g zahăr 300 g făină 100 ml ulei 2 ouă 1/2 plic praf de copt 2 linguriţe esenţă de vanlie 100 ml lapte Umplutura: 200 g zahăr 1 kg vişine 3 pachete zafăr vanilat   Mod de preparare: Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul şi adaugi praful de […]

Parfe din spuma de ciocolata

Parfe de capsune

Parfe de capsune Ingrediente: 1/2 kg căpşune 500 g zahăr pudră 500 g frişcă   Mod de preparare: Zdrobeşti căpşunele şi le mixezi până la obţirerea unui piure omogen. Amesteci cu zahărul şi apoi, uşor, cu frişca. Torni în tăviţe şi le introduci în congelator pentru 6-8 ore. Parfe de capsune Pofta buna!

Desert cu branză de vaci

Desert din branza de vaci cu fructe de padure

Desert din branza de vaci cu fructe de padure Ingrediente: 250 g brânză de vaci proaspătă 250 g fructe căpşune, vişine, zmeură – (piure) 100-150 g zahăr 200 ml frişcă   Mod de preparare: Freci bine brânza împreună cu fructele până se omogenizează, apoi torni compoziţia în cupe de sticlă pe care le dai la […]

Jeleu de lamaie

Jeleu de lamaie cu zaharina

Jeleu de lamaie cu zaharina Ingrediente: 25 g lămâi 3 g gelatină 150 ml apă zaharină după gust   Mod de preparare: Fierbi apa, o dai la o parte, adaug coaja de lămâie şi acoperi vasul, lăsând aşa 5-6 minute, să pătrundă aroma lămâii în apă. Adaugi zeama de la lămâie şi gelatina. Atenţie, cantitatea […]

Desert cu piersici

Desert cu piersici

Desert cu piersici Ingrediente: 2 pahare piersici fără sâmburi, curăţate şi foarte bine coapte 2 pahare frişcă bătută 1 ou 3 pahare lapte zahăr după gust   Mod de preparare: Treci piersicile printr-o sită. In piureul de piersici adaugi frişca, oul bătut bine cu furculiţa sau cu mixerul, laptele şi zahărul. Amesteci totul foarte bine […]

Tartă cu struguri

Prajitura cu struguri (varianta)

Prajitura cu struguri Ingrediente: 6 buă 13 linguri de făină 13 linguri zahăr 1 kg struguri 1 plic praf de copt   Mod de preparare: Baţi ouăle împreună cu zahărul, adaugi praful de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie sau în lapte, apoi pui făina. Omogenizezi bine compoziţia şi o torni în tava bine […]

Placinta cu prune

Placinta cu prune

Placinta cu prune Ingrediente: 600 g făină 225 g margarină 150 ml lapte 300 g zahăr 6 ouă 1 pachet praf de copt 1 kg prune 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu zahăr, pui făina proaspăt cernută împreună cu praful de copt, apoi laptele. Amesteci totul foarte bine şi la […]

Piure de prune cu ciocolata si fructe

Piure de prune cu ciocolata si fructe

Piure de prune cu ciocolata si fructe Ingrediente: 500 g prune 300 frişcă obţinută din smântână ciocolată rasă pe răză­toarea cu ochiuri mari   Mod de preparare: Treci prin sită prunele foarte coapte, curăţate de coajă şi sâmburi, apoi pui piureul obţinut în pahare înalte, între straturi alternative de ciocolată rasă şi frişcă. La sfârşit […]

Crema la pahare cu frisca

Crema la pahare cu frisca

Crema la pahare cu frisca Ingrediente: 3 căni cu lapte rece 6 linguri făină 6 linguri zahăr 3 linguri cacao 50 g unt stafide nuci tăiate vişine din vişinată puţină esenţă de rom sau de migdale   Mod de preparare: Intr-o cratiţă amesteci făina, zahărul, cacao şi peste toate acestea torni laptele puţin câte puţin, […]

Spuma de mere

Spuma de mere

Spuma de mere Ingrediente: 300 g mere 1 albuş 40 g zahăr 1 vârf de cuţit zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli merele, le aşezi într-o tavă cu puţină apă şi le dai la cuptor. După ce s-au copt scoţi miezul cu o linguriţă şi le treci prin sită. Adaugi albuşul bătut spumă şi […]

Prajitura nemteasca

Prajitura nemteasca

Prajitura nemteasca din: oua, zahar, faina, gem, glazura de cacao. Ingrediente: 5 ouă 250 zahăr 200 g făină         Mod de preparare: Faci un pandişpan, pe care-l coci în tava unsă cu unt sau margarină. După ce s-a răcit îl tai în două. Partea.de deasupra o fărâmiţezi într-un castron şi o stropeşti […]

Prăjitură cu miere şi cremă de nucă

Prajitura cu miere si foi coapte pe fundul tavii

Ingrediente foi: Pui pe baie de aburi 300 g zahăr, un gălbenuş, 3 linguri cu miere, un vîrf f de cuţit de bicarbonat. Amesteci bine până se dizolvă zahărul şi apoi adaugi făină cât cuprinde ca să-ţi iasă o cocă potrivită. Intinzi o foaie subţire cu sucitorul, o ungi cu puţină margarină şi o pui […]

Prăjitură de ciocolata cu alune de padure

Cartofi de ciocolata

Cartofi de ciocolata Ingrediente: 100 g cartofi fierţi 30 g unt 1 găl­benuş 40 g nuci 5 g cacao esenţă de migdale 2- 3 tablete de zaharină   Mod de preparare: Cartofii fierţi îi treci de două ori prin maşina de tocat, îi amesteci cu untul, gălbenuşul, nucile măcinate, câteva picături de esenţă de migdale […]

Budincă de orez cu vin

Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere Ingrediente: o cană (de lapte) cu orez 1 kg mere zahăr după gust cât să faci sosul caramel   Mod de preparare: Speli şi alegi orezul şi-l pui la fiert în apă cu sare. Intre timp, cureţi merele de coajă (dacă nu sunt de calitatea I) şi le treci prin […]

Cafe a L'Orange

Crema de cafea cu gelatina

Crema de cafea cu gelatina din: lapte, cafea, frisca, vanilie, gelatina, zaharina, galbenus. Ingrediente: 50 ml lapte 100 ml cafea fiartă 25 g frişca nebătută vanilie gelatină zaharină (sau ciclamat de sodiu) 1 gălbenuş   Mod de preparare: Freci gălbenuşul bine, după care adaugi laptele rece. Apoi, în cafeaua clocotită vei pune vanilia şi torni […]

Dulceaţă de smochine cu miez de nuca

Dulceata de smochine

Dulceata de smochine din: smochine coapte, zahar, apa, lamaie, zahar vanilat, sare de lamaie. Ingrediente: 35 de smochine coapte (nu foarte moi) 1 kg zahăr 500 ml apă 1 lămâie faculta­tiv 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Speli smochinele şi le fierbi 5 minute în apă clocotită, în […]

Prăjitură delicioasă cu afine

Prajitura cu afine si branza de vaci

Prajitura cu afine si branza de vaci Ingrediente: 175 g biscuiţi măcinaţi 75 g unt topit 100 g nucă cocos 1 lingură gelatină 12 linguri apă clocotită 450 g brânză de vaci dulce 300 ml frişcă bătută 6 lin­guri zahăr tos 125 g afine sau mure 1/2 lingură zahăr pudră   Mod de preparare: Pregăteşti […]

Gem de smochine

Gem de smochine

Gem de smochine din: smochine, zahar, apa, sare de lamaie. Smochinele conțin fibre dietetice, care ajută la menținerea unui tranzit intestinal sănătos și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Consumul regulat de smochine poate contribui la prevenirea constipației și la menținerea unei digestii optime.     Ingrediente: 2 kg smochine 1 kg zahăr 1 […]

Pere caramel

Pere caramel

Pere caramel Ingrediente: 200 g ciocolată 4 pere 40 g fulgi de porumb 50 g zahăr 20 g unt zeama de la o lămâie 1 baton vanilie   Mod de preparare: Topeşti 100 g de ciocolată menaj la foc mic, adaugi apoi fulgii de porumb fără să-i sfărâmi. Formezi grămăjoare din această compoziţie şi le […]