Piept de curcan umplut cu prune uscate

Printeaza

Piept de curcan umplut cu prune uscate din: piept de curcan, prune uscate, cuisoare, ceapa verde, unt, pesmet, sare.

Ingrediente:Piept de curcan umplut cu prune uscate

  • 1 piept de curcan
  • 250 g prune uscate
  • 4 cuişoare
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 150 g unt
  • 25 g pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Scoate sâmburii de la prune, taie-le felii şi pune-le la fiert în puţină apă cu 50 g de unt, cuişoarele pisate şi un praf de sare. După ce au scăzut bine, adaugă ceapa călită separat şi pesmetul.

Taie carnea în aşa fel încât să obţii o bucată mai mare. Bate uşor cu ciocanul. Condimentează-le şi pune în mijloc o lingură din amestecul de prune.

Rulează şi leagă cu sfoară sau prinde în scobitori. Unge cu restulde unt şi înfăşoară pieptul într-o folie de aluminiu. Lasă la cuptor, la foc moderat, o oră.

Scoate încet folia şi mai lasă câteva minute.

 

Piept de curcan umplut cu prune uscate

Piept de curcan umplut cu prune uscate

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.