Prajitura cu visine si nuca

Printeaza

Prajitura cu visine si nuca

Ingrediente:Prajitura cu visine si nuca

  • 300 g unt (margarina)
  • 6 ouă
  • 400 g zahăr
  • 400 g făină
  • coajă de lămâie
  • 1 linguriţă bicarbonat de amoniu
  • 1 kg vişine curăţate de sâmburi şi presărate cu zahăr pentru a-şi lăsa zeama
  • nucă

 

Mod de preparare:

Cu ajutorul mixerului, freci untul cu jumătate din cantitatea de zahăr şi două ouă. Treptat, încorporezi restul de zahăr şi de ouă şi mixezi până devine o compoziţie pufoasă.

Adaugi amoniacul stins cu oţet, coaja de lămâie şi făina în ploaie. Ungi tava cu ulei şi o tapetezi cu făină. Torni compoziţia în tavă, o nivelezi şi pui vişinele scurse de zeamă.

O coci la foc potrivit. Scoţi din cuptor şi ornezi cu zahăr pudră amestecat cu nucă pisată şi coajă de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.