Pere caramel

Printeaza

Pere caramel

Ingrediente:Pere caramel

  • 200 g ciocolată
  • 4 pere
  • 40 g fulgi de porumb
  • 50 g zahăr
  • 20 g unt
  • zeama de la o lămâie
  • 1 baton vanilie

 

Mod de preparare:

Topeşti 100 g de ciocolată menaj la foc mic, adaugi apoi fulgii de porumb fără să-i sfărâmi. Formezi grămăjoare din această compoziţie şi le pui în congelator timp de o oră.

Separat decojeşti şi tai felii trei dintre pere. Cea dea patra pară, cea mai coaptă, o amesteci împreună cu ciocolata până obţii un sos pe care-l fierbi câteva minute la foc mic.

Intr-o tigaie prăjeşti feliile de pară până când capătă o culoare aurie, apoi le pudrezi cu zahăr şi le mai ţii pe foc până se caramelizează zahărul.

Tomi apoi romul şi astfel flambezi. Pui pe o farfuie feliile de pere caramel, fulgii crocanţi şi sosul de ciocolată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.