Tort cu piure de castane

Printeaza

Tort cu piure de castane

Ingrediente:Tort cu piure de castane

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 7 linguri făină
  • un praf de copt

 

Mod de preparare:

Baţi bine albuşurile cu zahăr pudră, adaugi câte un gălbenuş, pe rând, praful de copt şi făina şi amesteci de jos în sus. Torni blatul într-o tavă tapetată cu ulei si făină şi-l dai la cuptor. După ce s-a răcit, tai blatul şi îl ungi cu cremă.

Crema: Amesteci un borcan cu piure de castane cu frişcă bătută (după gust, se poate pune esenţă de rom). Deasupra tortului faci o glazură de ciocolată.

Glazura de ciocolată: Amesteci 100 g ciocolată, 100 g zahăr şi 4-5 linguri de apă şi le fierbi pe foc până când se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi pui 30 g unt.

Torni rapid peste tort. Când glazura s-a întărit, decorezi tortul de castane cu un pachet de frişcă.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. O sa fac si eu reteta asta. Bine ca in ultimul timp au inceput sa bage castane prin magazine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.