Brioşe cu ciocolată si scortisoara

Brioşe cu ciocolată si scortisoara

Brioşe cu ciocolată si scortisoara din: oua, lapte, ulei de masline, drojdie, zahar, faina, sare, ciocolata cu stafide, rom, zahar vanilinat, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: două ouă 250 ml lapte dulce un păhărel mic de ulei de măsline 25 g droj­die 100 g zahăr 500 g făină o jumătate de lingu­riţă de sare 100 […]

Budinca

Budinca

Budinca Ingrediente: 1 l lapte 1 praf budinca 1 plic praf de frisca 100 g stafide 1 portocala   Mod de preparare: 500 ml lapte se fierb, facandu-se clasica budinca, doar ca adaugam 50 g stafide. 500 ml lapte se amesteca cu praful de frisca pana cand rezulta o frisca tare. Portocala se decojeste si […]

Prăjitură cu fructe si crustă de branză

Prăjitură cu fructe si crustă de branză

Prăjitură cu fructe si crustă de branză din: faina, praf de copt, ulei de rapita, zahar, ou, sare, iaurt, ananas, pere, menta, branza, miez de nuca, smantana. Ingrediente aluat: 400 g făină 1 plic praf de copt 8 linguri ulei de rapiţă 100 g zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 150 g […]

Prajiturica de casa

Prajiturica de casa

Prajiturica de casa Ingediente: 200 g unt 250 g zahăr esenţă de vanilie 200 g făină 4 ouă 1 plic cu praf de copt 100 g nucă de cocos jeleu de fructe   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă gălbenuşurile cu untul, zahărul şi esenţa de vanilie până obţii o masă cremoasă. Adaugă praful de […]

Ruladă de vanilie

Ruladă de vanilie Ingrediente: pentru blat: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă un plic cu zahăr vanilinat pentru cremă: 300 g unt 100′ g zahăr pudră 100 ml lapte două batoane de vanilie 3 linguri de miere   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă împreună cu 100 g zahăr şi se adaugă albuşurile […]

Budinca de carne de Yorkshir

Budincă Yorkshire

Budincă Yorkshire din: oua, faina, lapte, sare, ulei, stafide. Ingrediente:  două ouă o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de lapte un vârf de cuţit de sare ulei sau untură stafide     Mod de preparare: Ouăle se amestecă foarte bine cu laptele şi sarea, apoi se toarnă compoziţia în mijlocul făinii. […]

Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos

Prajitura cu malai si nuci

Prajitura cu malai si nuci Ingrediente: 1 ceasca de faina de porumb 1 ceasca de faina de grau 1 ceasca de lapte sau lapte batut 1 ceasca de nuci macinate 1 pahar ulei 20 g drojdie 1 ceasca zahar Mod de preparare: Se amesteca foarte bine ingredientele, se toarna intr-o tava unsa cu unt (untura) […]

Tarta tatin

Tartă cu lămaie si zahar pudra

Tartă cu lămaie si zahar pudra Ingrediente: Pentru aluat 200 g făină 125 g unt 1 vârf de cuţit de sare Pentru cremă: 5-6 lămâi 150 g zahăr 1 lingură unt 60 g amidon 3 gălbe­nuşuri Pentru bezea: 3 albuşuri 120 g zahăr pudră   Mod de preparare: Frământaţi făina, untul, 2 linguri apă rece […]

Tort cu frisca si cu portocale

Tort cu corcoduşe

Tort cu corcoduşe Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faină 80 g smântână fermentată 2 linguri miere lichidă 1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece Pentru topping şi grătar: 1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi 70 g migdale măcinate (fără coajă) 100 g miere lichidă 1-2 linguri alcool […]

Tartă de mălai

Tartă cu mălai, mere şi stafide

Tartă cu mălai, mere şi stafide Ingrediente: 90 g făină de porumb (mălai) 25 g griş 50 g stafide 50 ml lapte 50 g smântână sare 100 g zahăr 30 g unt coaja de la o lămâie 4 mere zahăr pudră scorţişoară pentru presărat deasupra   Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sare, zahăr, unt […]

Prajitura cu gem

Prajitura cu gem

Prajitura cu gem Ingrediente: 1 ou 2 cani zahar 3 cani faina 3 linguri ulei 3 linguri gem, de preferinta mai inchis la culoare 1 lingura bicarbonat stins cu otet 1 cana lapte zahar vanilat esenta de rom   Mod de preparare: Toate ingredientele se ames­teca fara a se tine seama de o ordine. Se […]

Prăjitură cu portocale si zahar pudra

Prăjitură cu portocale si zahar pudra

Prăjitură cu portocale si zahar pudra din: faina, zahar, unt, oua, praf de copt, coaja de portocala, coaja de portocala confiata, suc de portocale, zahar pudra. Ingrediente: 150 g făină 120 g zahăr 80 g unt 4 ouă 1 pa­chet praf de copt 1 lingură coajă de portocală rasă foarte fin 2 linguri coajă de […]

Tarta cu mure

Tarta cu mure

Tarta cu mure Ingrediente: 250 g biscuiţi integrali 150 g unt 3 linguri sirop de arţar sau miere 150 g mure 175gzahăr pudră 3 gălbenuşuri 25 g făină 2 albusuri   Mod de preparare: Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul. Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul rezultat intr-o […]

Prăjitură fondantă

Prajitura cu amidon

Prajitura cu amidon Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 250 g amidon Ingrediente Crema: 1/4 l lapte 3 linguri zahar 3 linguri faina 1 borcan compot (caise) 1 pachet unt   Mod de preparare: Se bat albusurile bine, se pune zaharul, se adauga galbenusurile si apoi amidonul in ploaie. Se imparte compozitia in doua si […]

Dulceata de pepene galben

Parfe de pepene galben

Parfe de pepene galben Ingrediente: 1 kg miez miez de pepene galben 1 pahar lapte 1 pahar frisca 1 pahar zahar pudra   Mod de preparare: Miezul de pepene galben se trece prin sită, se adaugă aptele, zahărul şi frişca, se amesteca compoziţia in tâviţe şi se introduce în congelatorul frigiderului. Parfe de pepene galben […]

Inghetata cu cacao

Inghetata cu cacao

Inghetata cu cacao Ingrediente: 5 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 3 linguri cacao 1/2 pachet margarina scorţişoară (în loc de scorţişoară se poate pune esenţă de rom) Preparare: Se pun la fiert până se topesc 3 linguri zahăr, 3 linguri apă, 3 linguri cacao, margarina şi puţină scorţişoară. Se lasă la răcit. Albuşurile […]

Deliciu cu prune şi smantană

Deliciu cu prune şi smantană

Deliciu cu prune şi smantană Ingrediente: 200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 140 g zahăr 400 g făină 4 ouă 40 g unt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 300 g smântână fer­mentată 1 linguriţă fruct stea măcinat 800 g prune   Mod de preparare: Incălziţi laptele puţin, până devine călduţ. Fărâmiţaţi drojdia şi turnaţi-o […]

Prăjitură la tavă cu prune

Prăjitura cu prune si aluat făramiţat

O reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet. Ingrediente: 200 g zahăr 400 g unt sare 600 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 ou 1,3 kg prune 4 linguri pesmet   Mod de preparare: Puneţi, […]

Parfe de mandarine

Parfe de piersici

Parfe de piersici Ingrediente: 1 kg piersici 200 g zahăr pudră 2 linguri lapte 750 g frişca   Mod de preparare: Piersicile se spală şi se opăresc puţin în apă clocotită, ca să se desprindă mai uşor pieliţa. Apoi se cojesc, se dau prin sită şi rezultă un piure în care se adaugă zahărul pudră, […]

Inghetata de vanilie cu flori de salcam

Inghetata cu frisca

Inghetata cu frisca Ingrediente: 3 albuşuri 200 g frişca 3 linguri zahăr 100 g nucă măcinată sau fructe zdrobite (căpşune, zmeură, vşine, caise)   Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul, după care se adaugă frişca şi nucile (fructele). Se amestecă totul uşor şi se pune în congelator.   Pofta buna!

Roata cu prune

Prăjitură cu prune si nuci

Prăjitură cu prune si nuci Ingrediente: 1,5 kg prune 6 ouă 200 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 1 vârf de cuţit de sare 200 g unt moale 200 g făină 1 linguriţă praf de copt 200 g miez de nucă măcinat 1/4 linguriţă cuişoare măcinate 1 pachet glazură transparentă   Mod de preparare: Pregătiţi […]

Chec de ciocolată cu pere

Chec cu ciocolata si migdale

Chec cu ciocolata si migdale Ingrediente: 70 g făină 5 ouă 70 g migdale dulci 50 g migdale amare 130 g zahăr 150 g ciocolată de casă 100 g unt 70 g amidon coaja rasă de la o lămâie mică sare   Mod de preparare: Macină migdalele şi amestecă-le pe cele dulci cu cele amare, […]

Limbi de pisica

Fursecuri cu bombonele

Fursecuri cu bombonele din: zahar pudra, scortisoara, alune, albusuri, bomboane mentolate. Ingrediente: 250 g zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 350 g alune 3 albuşuri bomboane colorate   Mod de preparare: Baţi albuşurile spu­mă cu sare şi după ce s-au întărit adaugi za­hărul în ploaie. Opreşti o ceaşcă din această com­poziţie, iar în restul pui alunele […]

Bezele cu migdale şi scorţişoară

Bezele cu migdale şi scorţişoară

Bezele cu migdale şi scorţişoară Ingrediente: 500 g zahăr 500 g migda­le tăiate mărunt sau măcinate o lămâie rasă scorţişoară măcinată 3 albuşuri     Mod de preparare : Bate bine albuşurile cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Adaugă apoi uşor migdalele tăiate foarte mărunt sau măcinate, scorţişoara măcinată, coaja rasă de lămâie. […]

Tort de biscuiti

Tort cu biscuiti

Tort cu biscuiti Ingrediente: 250 g zahăr 250 g unt 150 g biscuiţi uscaţi 4 gălbenuşuri 300 g amaretti (fursecuri cu cremă de migdale) rom 50 ml cafea espresso fructe zaharisite   Mod de preparare: Bateţi cu mixerul zahărul, untul şi gălbenuşurile, până când întreaga compoziţie devine albă şi spumoasă. Adăugaţi biscuiţi rupţi în bucăţi […]

Cosulet cu miere

Foi cu miere

Foi cu miere Ingrediente: Foaia: 8 ouă 250 g miere 600 g zahăr un kg făină 500 g unt bicarbonat stins 1 l apă coaja rasă de la două lămîi 300 g pesmet 3 linguriţe de scorţişoară Crema de lămîie: 400 g unt 250 g miere zeama de la două lămîi coaja rasă de la […]

Prajiturele de Craciun

Prajiturele de Craciun

Prajiturele de Craciun Ingrediente: 350 g faină 75 g miere 175 g zahăr 50 g unt 1 ou 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă scorţi­şoară 1 lingură zeamă de lămâie 1/2linguriţă sare 100 g gem zahăr pudră   Mod de preparare: Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt. Pe baie de aburi […]

Prăjitură cu glazură

Prăjitură cu glazură

Prăjitură cu glazură Ingrediente: 8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de bicarbonat coaja de la o lămîie 8 lin­guri de făină rahat tăiat cubuleţe stafide înmuiate în rom şi şerbet de vanilie   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spu­mă, se amestecă bine cu mierea şi jumătate […]

Bomboane marocane

Bomboane de casă

Bomboane de casă Ingrediente: Pentru fursecuri: 500 g unt 4 ouă 150 g zahăr 600 g făină Vanilină Crema: 500 g smîntînă 500 g ciocolată neagră esenţă de rom stafide înmuiate în rom   Mod de preparare: Se bat untul, ouăle, vani­lină şi zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se toarnă cu […]

Dulceata de vinete cu nuci

Dulceata de patlagele verzi

Dulceata de patlagele verzi din: patlagele verzi, zahar tos, nuci, lamaie, apa.   Ingrediente: 60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe) 1 kg zahăr tos 15-20 nuci tăiate în lung 1 lămâie 1 pahar cu apă       Mod de preparare: Se spală gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se […]

Mere in foitaj

Mere in foitaj

Mere in foitaj Ingrediente: un pachet de foitaj un kg de mere 5 linguri de miere un praf de scorţişoară 50 g miez de nucă, 50 g stafide un ou frunze de mentă   Mod de preparare: Merele se spală, se taie felii şi se scobesc de seminţe. Intr-o tigaie se pune mierea, se înfierbântă […]

Crema de piscoturi cu frisca

Piscoturi de sampanie

Piscoturi de sampanie Ingrediente: 4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat   Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat zahărul, bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până devin spumoase. Se adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se amestecă uşor, apoi se […]