Cum se prepara purcelul de lapte

Printeaza

Cum se prepara purcelul de lapte din: purcel de lapte, ulei, unt, rom, compot de ananas, umplutura de carnat, ficat, oua, miez de paine, stafide, vin alb, sare, piper, ceapa.

Ingrediente:Preparate_traditionale_28

  • 1 purcel de lapte
  • 1 pahar cu ulei
  • 200 g unt
  • 1 pahar mic cu rom
  • 1 cutie compot de ananas
  • 600 g umplutură de cârnat
  • ficat
  • 2 ouă
  • 150 g miez de pâine
  • 150 g stafide
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • 2 cepe

Mod de preparare:

Pentru pregatirea umpluturii, pâinea înmuiată în vin, stafidele umflate puţin în rom cald, cepele tocate mărunt, câteva felii de ananas tăiate bucăţele mici, 50 g unt, ouăle, ficatul şi umplutura de cârnat, date prin maşina de tocat, sare, piper se amesteca impreuna.

Se umple purcelul, se unge cu unt, se sărează, se piperează şi se pune în tavă la fript circa 1-3 ore, în funcţie de mărimea sa. In timpul coptului se toarnă câte puţin ulei pe el.

Când e gata. se aşază pe platou, se toarnă deasupra rom şi se flambează. Se înconjoară cu felii de ananas prăjile în unt. In sosul din tavă, degresat, se adaugă 1/2 ceaşcă de supă de carne şi puţin vin şi se serveşte în sosieră.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Buna ideea asta cu purcelul de lapte

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.