Muschiulet de porc in lapte cu cartofi
PrinteazaMuschiulet de porc in lapte cu cartofi din: muschi de porc, lapte, unt, usturoi, sare, piper, cartofi, praz, verdeata.
- 1 1/2 kg muschi de porc
- 1 1/2 lapte dulce pasteurizat
- 50 g unt sau margarina
- 1 capatana de usturoi
- sare
- piper negru macinat
pentru piure:
- 300 g cartofi
- 100 g praz
- 100 ml lapte
- 75 g margarina sau unt
- sare
- verdeata pentru decor
Mod de preparare:
Speli muşchiul de porc şi îl cureţi de pieliţe. Il presari cu sare si piper şi îl aşezi într-un vas termorezistent, împreună cu margarina, laptele şi usturoiul tăiate în felioare.
Introduci vasul în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru aproximativ 1 1/4 oră. Periodic, scoţi vasul, întorci muşchiul şi îl stropeşti cu sosul de lapte.
Dacă lichidul scade, adaugi puţină apă fierbinte, astfel încât carnea să nu rămână fără lichid.
Pentru piure, cureţi legumele şi le tai în cuburi mari. Le fierbi 20 de minute. Pasezi legumele scurse, adăugând laptele fierbinte, untul şi sare după gust.
Muschiulet de porc in lapte cu cartofi
Pofta buna!