Cocktailul Illegal: Rețetă Originală IBA

Printeaza

Cocktailul Illegal: Rețetă Originală IBA din: mezcal, rom, falernum, maraschino, suc de lime, sirop simplu, albus de ou. Cocktailul “Ilegal” este o adiție recentă în lista de cocktailuri standardizate de Asociația Internațională a Barmanilor (IBA).

Numele său provine de la marca de mezcal Ilegal Mezcal, care este unul dintre ingredientele cheie ale băuturii. Mezcalul este o băutură tradițională în regiunea Oaxaca din Mexic, unde este produs într-un mod artizanal de către producătorii locali.

Este similar cu tequila, dar se deosebește prin profilul său de gust distinct și afumat. Această aromă unică provine din procesul de producție, în care inimile agavei (denumite piñas) sunt gătite în cuptoare subterane, unde sunt afumate înainte de fermentație.

Mezcalul poate fi produs din mai multe tipuri de agave, spre deosebire de tequila, care este fabricată exclusiv din agave albastră.

În ultimii ani, mezcalul a câștigat popularitate la nivel internațional, fiind apreciat pentru complexitatea și profunzimea sa de aromă.

Mezcalul este adesea asociat cu cultura mexicană și este popular la nivel internațional, devenind tot mai popular în barurile și restaurantele din întreaga lume.

 

Ingrediente:

  • 30 ml Espadin Mezcal
  • 15 ml Jamaica Overproof White Rum
  • 15 ml Falernum
  • 1 linguriță Maraschino Luxardo
  • 22.5 ml suc proaspăt de lime
  • 15 ml sirop simplu
  • Câteva picături de albuș de ou (opțional)​​

Metodă de preparare:

Toate ingredientele se toarnă într-un shaker.

Se agită viguros cu gheață.

Se strecoară într-un pahar de cocktail răcit sau „on the rocks” într-o cană tradițională de lut sau teracotă​

Un fapt interesant legat de acest cocktail este că este servit tradițional în căni de lut, asemenea vaselor de lut utilizate pentru a bea Pox, un spirit antic mayaș, și alte băuturi latino-americane, cum ar fi Canchánchara sau Cantarito, care de obicei sunt servite în astfel de recipiente tradiționale.

Cocktailul Illegal: Rețetă Originală IBA

În inima fiecărui pahar de Illegal se ascunde un spirit plin de aventură și mister, așa cum ne revelează fiecare înghițitură din acest amestec sofisticat.

Cu rădăcinile sale adânc înfipte în tradițiile mezcalului și cu un gust care ne transportă pe tărâmuri exotice, Illegal nu este doar un cocktail, ci o experiență culturală și senzorială.

Fie că îl savurați într-o seară liniștită sau în cadrul unei întâlniri pline de viață, acest cocktail vă va îmbogăți momentele cu o aromă neuitată și cu o poveste care merită spusă și resavurată.

Cocktailul Illegal este ideal pentru a fi savurat în momente speciale, cum ar fi o seară relaxantă cu prietenii sau în cadrul unei ocazii festive.

Complexitatea sa de arome îl face perfect pentru a acompania conversații plăcute sau a adăuga un strop de extravaganță la evenimente.

 

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Mezcal cu bitter

Mezcal cu bitter din: mezcal, sirop simplu, bitter, portocala, gheata. Mezcalul este o băutură tradițională în regiunea Oaxaca din Mexic, unde este produs într-un mod artizanal de către producătorii locali. Mezcalul este adesea asociat cu cultura mexicană și este popular la nivel internațional, devenind tot mai popular în barurile și restaurantele din întreaga lume. Există […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.