Sorbet de ananas cu rom

Printeaza

Sorbet de ananas cu rom din: suc de ananas, suc, rom

Sorbetul este un desert rece, cremos și fără lactate, realizat dintr-o bază de sirop de zahăr și apă, la care se adaugă fructe sau suc de fructe proaspete. De obicei, sorbetul este servit ca desert răcoritor între felurile principale ale unei mese sau ca o gustare dulce în timpul zilelor calde de vară.

Sorbetul este similar cu înghețata, dar nu conține grăsimi din lapte sau smântână și este făcut doar din fructe sau suc de fructe proaspete, apă și sirop de zahăr. În plus, sorbetul este mai ușor și mai puțin dens decât înghețata și are un gust mai concentrat de fructe.

Există multe variante de sorbet, iar ingredientele pot varia de la fructe de sezon precum zmeură, căpșuni, piersici sau mango, la arome mai exotice, precum pepene galben, lămâie, mentă sau chiar ciocolată. De asemenea, se pot adăuga ingrediente suplimentare, cum ar fi alcoolul sau ierburi aromatice, pentru a intensifica gustul.

 

Ingrediente:

  • 480 ml suc de ananas
  • 170 gr suc
  • 3 linguri rom

 

Mod de preparare:

Combinati toate ingredientele in blender si omogenizati bine.

Transferati intr-un recipient si dati la frigider peste noapte.

 

Sorbetul este un desert răcoritor și cremos, făcut din fructe proaspete, apă și sirop de zahăr și este o alternativă perfectă la înghețată pentru cei care nu pot consuma lactate sau doresc un desert mai ușor și mai răcoritor.

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Serbet de piersici cu lamaie

Serbet de piersici cu lamaie din: piersici, zahar, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 6 piersici proaspete ½ cana zahăr ½ ceasca suc de lamaie 1 praf sare     Mod de preparare: Se curata piersicile de coaja, se taie bucati si se dau la congelator pana ingheata. Adaugati apoi la blender impreuna cu zahăr, suc […]

 

Reteta zilei: Serbet de banane cu afine

Serbet de banane cu afine din: banana, portocale, afine, miere, gheata. Ingrediente:  1 banană congelata 2 portocale, decojite 1 lingura coaja de portocala ½ ceasca de afine 2 linguri de miere 4 cuburi de gheata   Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender si omogenizati. Adăugați gheata si omogenizati din nou. Serviti serbetul imediat. […]

 

Şerbet de portocale

Serbet de lamaie cu ghimbir

Serbet de lamaie cu ghimbir din: zahar, lamaie, apa si ghimbir. Ingrediente: 1,5 kg zahar 1 lamaie 750 ml apa ghimbir ras     Mod de preparare: Pune la topit, pe foc domol, zahărul cu apa într-o cratiţă emailată, de preferat una specială pentru dulceţuri. Când zahărul s-a topit, măreşte flacăra şi ia spuma de câte […]

 

Sorbet de piersici pe pat de capsuni feliate

Sorbet de capsuni si lamaie

Sorbet de capsuni si lamaie din: zahar, apa, sare, capsuni, lamaie. Ingrediente: 140 g zahăr 75 ml apă 1/4 linguriţă sare 750 g căpşuni 3 linguri zeamă de lămâie     Mod de preparare: Zahărul, apa şi sarea se amestecă într-o cratiţă, la temperatură medie. Se fierb, amestecând continuu, până se dizolvă zahărul şi sarea, aproximativ […]

 

Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie

Sorbet cu tequila si menta

Sorbet cu tequila si menta din: apa, zahar, lapte, lime, lamaie, tequila, menta. Ingrediente: 50 ml apă 50 g zahăr pudră 40 ml lapte 100 ml tequila 50 ml suc de lămâie proaspăt 1/4 legătură de menta coaja rasă a unei lamai verzi   Mod de preparare: Se clocoteşte apa cu zahărul, se trage de […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.