Desert cu griş şi pere flambate

Printeaza

Desert cu griş şi pere flambate din: lapte, gris, zahar, pere, lamaie, apa, sirop de pere, suc de lamaie, rom.

Ingrediente:Desert_cu_gris_si_pere_flambate

pentru gris cu lapte:

  • un litru lapte
  • 125 g gris fin
  • 75 g zahar

pentru garnitura de pere:

  • 4-6 pere
  • o lamaie
  • un litru apa
  • 250 g zahar

pentru flambat:

  • 120 g zahar
  • 125 ml sirop de pere
  • sucul unei jumatati de lamaie
  • rom

 

Mod de preparare:

Se curăţă perele de coajă şi se stropesc cu suc de lămâie, apoi se pun într-o oală cu apa, zahărul şi restul sucului de lămâie.

Perele trebuie să fie acoperite de lichid. Se pun la fiert şi, din momentul în care încep să fiarbă, se reduce focul şi se lasă 20 de minute până ce se înmoaie.

Se lasă apoi să se răcească în lichidul de fierbere, apoi se taie în două pe lungime şi se scoate căsuţa cu sâmburi. Se pun înapoi în lichidul de fierbere şi se lasă două zile la frigider.

In ziua servirii, se prepară grişul cu lapte şi se pune în boluri. Apoi, într-o tigaie se topeşte zahărul şi se lasă să se caramelizeze uşor.

Se adaugă siropul de pere şi sucul de lămâie. Se lasă lichidul să scadă si se pun perele. Se pune rom, după gust, şi se flambează.

Se aşază peste griş şi se aduc la masă.

Desert cu griş şi pere flambate

Desert_cu_gris_si_pere_flambate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.