Tarta cu telemea de capra

Printeaza

Tarta cu telemea de capra din: faina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie.

Ingrediente:Tarta cu telemea de capra

Pentru aluat:

  • 280 g făină
  • 140 g unt

Pentru umplutura:

  • 300 g mazăre fiartă
  • 2 ouă
  • 150 g smântână
  • 2 cepe
  • 200 g brânză de capră
  • sare
  • 1 roşie

 

Mod de preparare:

Combini făina cu untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de degete. Il înfăşori în folie si-l dai la rece 30 de minute.

Il întinzi în tavă, inclusiv pe margini, îl înţepi cu furculiţa şi-l dai la cuptor 15 de minute. Baţi ouăle şi le amesteci cu smântână, brânza sfărâmată si cepele tocate.

După ce s-au omogenizat, adaugi mazărea şi sărezi după gust. Pui umplutura peste blat, o nivelezi şi aşezi roşia tăiată rondele.

Dai tarta la cuptor şi o laşi până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.