Tarta cu melasa

Printeaza

Tarta cu melasa din: aluat, sirop, paine, lamaie, ghimbir, ou.

Ingrediente:Tarta cu melasa

  • 375 g aluat
  • 9 linguri sirop auriu de zahăr sau melasă
  • 9 linguri firimituri de pâine albă proaspătă
  • coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă ghimbir ras
  • 1 ou bătut cu 1 linguriţă de apă

 

Mod de preparare:

Cuptorul se încălzeşte la 190°C.

Două treimi din cantitatea de aluat se întind într-o foaie cu care se tapetează o formă de tartă sau plăcintă de 25 cm. Siropul se încălzeşte la foc mic, se adaugă pâinea, coaja de lămâie, 1 lingură zeamă de lămâie şi ghimbirul.

Amestecul se toarnă peste aluat.

Se întinde restul de aluat şi se taie în fâşii, din care se formează un model de grilaj pe tartă. Fâşiile de aluat se apasă cu o furculiţă, pentru a se lipi de stratul de aluat inferior. Se formează, de asemenea, o margine decorativă.

Tarta se unge cu oul bătut cu apă şi se coace 25-30 de minute, până ce aluatul devine auriu şi crocant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.