Purcelus de lapte la tava

Printeaza

Purcelus de lapte la tava din: purcel de lapte, untura, sare, piper.

Ingrediente:Purcelus de lapte la tava

  • 1 purcel de lapte întreg (3-4 kg)
  • 4 linguri untură
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Purcelul, gata curăţat şi pârlit, se spală bine, de mai multe ori, cu apă rece. Dacă este nevoie, se mai pârleşte în locurile cu urme de păr, la flacără liberă. După ce este lăsat la aer o oră-două, se mai spală o dată (eventual, se mai freacă cu mălai şi sare grunjoasă), apoi se pune la scurs, pentru a se zvânta de apă. Când s-a uscat, se dă cu sare şi se presară cu piper.

Intr-o tavă încăpătoare (după mărimea purcelului) se improvizează un grătar din betişoare de lemn pe care se aşază purcelul (care nu trebuie să fie în contact direct cu fundul tăvii). Picioarele se îndoaie pe lângă purcelul aşezat pe burtă.

In tava se adaugă grăsimea şi câteva linguri de apă (supă) şi se pune la cuptor la foc potrivit. Cât timp se face la cuptor, purcelul se unge cu sosul din tavă şi cu untură, pentru a nu plesni şoriciul. Când începe să se rumenească, nu se mai unge, pentru a se forma crusta crocantă (şoriciul) care dă tot farmecul acestui preparat. Atenţie la tăiat, pentru a nu se rupe inestetic.

Se serveşte cu cartofi prăjiţi şi castraveciori muraţi sau cu gogoşari în oţet.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.