Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre

Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre

Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre din: conopida, ficat de pasare, ceapa, unt, ou, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 1 conopidă mare 1/2 kg ficat de pasăre 1 ceapă 3 linguri de unt 1 ou sare piper 2-3 linguri de pesmet   Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui […]

Budincă de dovlecei cu orez si carne

Budincă de dovlecei cu orez si carne

Budincă de dovlecei cu orez si carne Ingrediente: 3 dovlecei 200 g carne de vită 3 linguri orez 3 linguriţe unt 2 linguri pesmet sare, piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai rondele pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar carnea o […]

Snitel de porc cu ciuperci

Şniţel cu caşcaval

Şniţel cu caşcaval Ingrediente: 600 g carne de şniţele 2 ouă 100 g caşcaval 4 lin­guri pesmet 100 ml ulei piper sare.   Mod de preparare: Carnea o speli şi o pregăteşti ca pentru şniţele obişnuite. O baţi şi o presari cu sare şi piper. Ouăle le baţi bine, iar caşcavalul îl razi. Pui uleiul […]

Papadie cu ceapa

Ciorbă cu frunze de păpădie

Ciorbă cu frunze de păpădie din: frunze de papadie, orez, ou, smantana, costita, unt, usturoi, marar, otet, sare.   Ingrediente: 500 g de frunze de păpădie 2 linguri de orez un ou 3 linguri de smântână 100 g de costiţă 1 lingură unt 3-4 fire de usturoi verde 1 legătură de mărar 2- 3 linguri […]

Pateu de miel

Pateu de căprioară (galantină)

Pateu de căprioară (galantină) din: carne de caprioara, slanina, oua, coniac, piper, nucsoara, sare, piper, aspic. Reteta Pateu de căprioară Ingrediente: 1200 g carne de căprioară fără os 500 g slănină (groasă şi fragedă) 2 ouă 20 g coniac 2 g piper 2 g nucşoară sare 300 g aspic 1 coală staniol     Mod […]

retete

Rulada cu carne in cocă dospită

Rulada cu carne in cocă dospită Ingrediente: 400 g făină 20 g drojdie 150 ml lapte 1 ou sare după gust Pentru umplutură ai nevoie de: 300 g carne de vită şi porc 200 g ceapă 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Frămânţi un aluat din ingredi­entele de mai sus şi îl […]

Rulouri de sunca umplute cu legume

Suncă in aspic

Suncă in aspic din: sunca, unt, aspic, coniac, frisca, piper, sare. Ingrediente: 350 g şuncă 250 g unt 250 g aspic 25 g coniac 50 g frişcă 2,5 g piper sare culoare roşie   Mod de preparare: Se curăţă şunca de toată grăsimea, se taie carnea ră­masă în bucăţi mici şi se trece de două […]

Caltabosi de casa

Caltaboşi olteneşti

Caltaboşi olteneşti din: plamani de porc, ficat, fleica, ceapa, orez, cimbru, piper, supa, sare, condimente, slanina, foi de dafin. Ingrediente: plămânii porcului 500 g ficat 1 kg flei­că 1 kg ceapă 200 g orez puţin fiert cimbru piper 1 cană de supă sare condimente slănină (numai cine vrea) foi de dafin   Mod de preparare: […]

Piept de pui umplut

Piept de pui umplut cu carne

Piept de pui umplut cu carne din: piept de pui, carne fiarta si tocata, smantana, oua, sare, piper, pesmet, faina, ulei.   Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 150 g carne fiartă şi tocată 3-4 linguri smân­tână 2 ouă sare piper pesmet făină ulei   Mod de preparare: Iei pieliţa de pe piept, îl de­zosezi […]

Supă de curcan cu găluşte

Supă de curcan cu găluşte – usor de preparat

Supă de curcan cu găluşte din: spate de curcan, morcov, radacina de patrunjel, telina, oua, gris, patrunjel. Ingrediente: un spate de curcan 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2 ouă 7 linguri cu vârf de griş 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Tai spatele de curcan în bucăţi, le cureţi şi le […]

Rulouri de şuncă

Rulouri de şuncă si salată boeuf

Rulouri de şuncă si salată boeuf din: sunca presata, maioneza, morcov, carne de porc, cartof, mazare, castravete murat, gogosar, mustar, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, frunze de salata, albus de ou fiert.   Ingrediente: 300 g şuncă presată maioneză dintr-un gălbenuş crud 1 morcov 150 g carne de porc 1 cartof potrivit 2-3 linguri […]

Cornulete cu carne

Cornulete cu carne

Cornulete cu carne  Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 200 g margarina 150 g smantana 10 g drojdie uscata / 1 lingura drajdie proaspata 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 50 ml lapte Pentru umplutura: 250 g carne vita + 250 g carne porc (tocata) 2 cepe taiate fin 2 linguri ulei 2 oua 1/2 […]

Tartine cu carne tocata si ciuperci

Tartine cu carne si ciuperci

Tartine cu carne si ciuperci din: carne de porc, ciuperci, ceapa, usturoi, patrunjel, unt, ou, sare, faina, masline, rosii, cascaval.   Ingrediente: Pentru compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa […]

Ardei umpluti cu piept de pasare

Ardei umpluti cu piept de pasare

Ardei umpluti cu piept de pasare Dezosezi un piept sau doi de pasăre, dai carnea prin maşina de tocat împreună cu 2 cepe. In compoziţia, obţinută pui un pic de piper măcinat. Separat, căleşti în puţin ulei o ceaşcă de orez cu o ceapă mică dată pe râzătoare, apoi le adaugi peste compoziţia de came […]

Vitel cu sos alb

Carne cu ciuperci si sos alb

Carne cu ciuperci si sos alb din: carne, tarhon verde, ceapa, ciuperci, ulei, smantana, sare, piper, suc de lamaie.   Ingrediente: 4-6 felii de carne bătute ca pentru şniţel câteva fire de tarhon verde 3 cepe 500 g ciuperci 150 ml ulei 3 linguri smântână sare piper sucul de la o lămâie   Mod de […]

Mancarica rece de iepure

Mancarica rece de iepure

Mancarica rece de iepure din: carne de iepure, mirodenii, ceapa, masline, sare, piper. Ingrediente: carne de iepure mirodenii pentru baiţ 1,5 kg ceapă 300 g măsline sare piper     Mod de preparare: Cu o zi înainte de a pregăti carnea de iepure o pui să se frăgezească într-un baiţ pe care-l faci din: 2 […]

Bame cu carne

Bame cu carne

Bame cu carne din: carne, bame, ulei, bors, bulion, vin, sare.   Ingrediente: 500 g carne 500 g bame ulei borş sau oţet o lingură bulion sau 4 roşii un păhărel de vin sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi le prăjeşti în ulei, adaugi 2 căni de apă şi o […]

Sufleu de branza

Sufleu cu cartofi si carne tocata

Sufleu cu cartofi si carne tocata  Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată 3 linguri ulei condimente piper 1 kg cartofi 250 ml supă de carne 200 g smântână 150 g caşcaval 2 ouă 1 linguriţă unt 500 g varză acră tocată   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ustu­roiul şi […]

Portofele de carne cu legume

Portofele de carne cu legume

Portofele de carne cu legume  Ingrediente: 1/2 kg carne 2-3 morcovi 4-5 cartofi 1-2 pumni de mazăre condimente ulei   Mod de preparare: Morcovii şi cartofii îi tai cubuleţe mici. Ii pui împreună cu mazărea într-un vas termorezistent, adaugi condimente, puţin ulei şi apă cât să le acopere. Le laşi la cuptor până scade apa […]

Sarmale cu ciolan fierte in vin

Ciorba de sarmale cu varza noua

Ciorba de sarmale cu varza noua: Faci sarmale în mod obişnuit, din carne tocată, ceapă crudă şi călită şi condimente. Impătureşti sarmalele şi le aşezi în oală astfel: toci varza crudă şi o aşezi pe fundul oalei cu mărar proaspăt şi cimbru. Pui 2-3 rânduri de sar­male şi deasupra pui din nou varză tocată mărunt, […]

Sufleu de paste cu carne

Sufleu de carne tocata cu cartofi

Sufleu de carne tocata cu cartofi Ingrediente: 800 g cartofi 1 ceapă mijlocie 1 lingură ulei 300 g carne tocată sare piper boia dulce 40 g unt (sau margarină) 40 g făină 375 ml supă instant 200 g smântână 75 g caşcaval ras   Mod de preparare: Speli şi fierbi cartofii în coajă circa 20 […]

Ciulama de pui, de vita sau de porc

Ciulama de pui, de vita sau de porc

Tai canea în bucăţi mici, pentru a se prăji bine. Toci şi căleşti 3-4 cepe şi 3 ardei în 100 ml ulei, pui bucăţile de came tăiate mărunt sau tucăţi de costiţă şi câmaţi, pe care le prăjeşti până se înmoaie bine. Presari sare, piper şi boia, pui 2-4 roşii tăiate feliuţe (sau bulion şi […]

Gulii de vara cu carne tocata la cuptor

Gulii de vara cu carne tocata la cuptor

Gulii de vara cu carne tocata la cuptor Ingrediente: 5-6 guioare proaspete 1 kg carne tocată 200 g orez 2 cepe sare piper condimente ulei boia de ardei dulce (după gust) un pic de pesmet fin   Mod de preparare: Cureţi guliile, le tai „beţe de chibrit” şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu […]

Clatite umplute cu maruntaie

Clatite cu carne tocata

Clatite cu carne tocata Ingrediente: 8 clătite sărate 300 g carne tocată 2 cepe piper sare condimente 3 ouă pesmet ulei   Mod de preparare: In ceapa călită adaugi carnea, laşi câteva minute la foc, apoi pui la răcit. Când s-a răcit puţin adaugi sare, piper, condimente şi un ou. în fiecare clătită pui câte […]

Vinete umplute cu ciuperci

Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne Ingrediente: 150 g carne frageda de porc o felie subtire de franzela un ou 20 g faina piper sare ceapa 4 vinete de circa 1/4kg fiecare 1/4 l suc de rosii 25 g faina 3-4 catei de usturoi o lingurita ceapa rasa patrunjel telina untdelemn   Mod de preparare: Carnea si […]

Praz, fasole boabe şi chorizo

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) si frunze de salvie

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) si frunze de salvie Ingrediente: 500 g fasole alba uscata 1 ramurica de rozmarin sare 500 g rosii cojite (conserva) 3 catei de usturoi 5 linguri de untdelemn 4 fire de salvie uscata piper negru o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati   Mod de […]

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Coltunasi cu carne de vitel

O reteta de coltunasi cu carne de vitel din: oua, faina, gris, untdelemn, vitel, ceapa, piper, faina, sare, suc de rosii, ceapa, marar si telina. Ingrediente: Aluatul: 2 oua 150 g faina 50 g gris 30 ml untdelemn Tocatura: 200 g vitel 50 g ceapa 2 linguri untdelemn un ou un varf de cutit de […]

Tochitură suceveană

Tochitura

Tochitura Ingrediente: un piept de pui 300 g ficatei de pui 300g pulpa de porc o cutie ciuperci intregi o ceapa potrivita 4 catei de usturoi 2 rosi sau o cutie mica de bulion patrunjel piper sare dupa gust   Mod de preparare: Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se […]

Fasole gătită

Fasole cu afumaturi

Fasole cu afumaturi Ingrediente: 1 kg. fasole alba (se poate si pestrita) 6 cepe mari 1/2 kg. ulei carne afumata (dupa preferinta) o lingurita bulion una-doua foi de dafin patrunjel   Mod de preparare: Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara […]

retete

Babic

Babic Ingrediente: 10 kg pulpa de vitel dezosata 10 kg pulpa de porc degresata si dezosata 20 linguri boia dulce 5-10 boia iute sare intestin subtire de manzat Mod de preparare: Pulpa de de vita si in aceiasi cantitate pulpa de porc degresata. Unii incearca sa puna si carne de oaie sau de cal dar […]

Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne Ingrediente: 6-8 ardei de marime mijlocie 1/2 kg rosii patrunjel o frunza de telina 400 g carne de porc 60-100 g orez sare piper 100-200 ml smantana sare de lamaie otet ceapa marar suc de rosii boia   Mod de preparare: Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de […]

retete

Ciorba ardeleneasca de perisoare

Ciorba ardeleneasca de perisoare din: oase de porc, carne tocata, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de varza, smantana si leustean. Ingrediente: oase porc carne tocata porc si vita ou ceapa morcov telina patrunjel radacina ardei gras rosu si verde morcov zeama de varza sau bors smintina leustean   Mod de preparare: Se […]