Caltaboşi olteneşti

Printeaza

Caltaboşi olteneşti din: plamani de porc, ficat, fleica, ceapa, orez, cimbru, piper, supa, sare, condimente, slanina, foi de dafin.

Ingrediente:Caltabosi_oltenesti

  • plămânii porcului
  • 500 g ficat
  • 1 kg flei­că
  • 1 kg ceapă
  • 200 g orez puţin fiert
  • cimbru
  • piper
  • 1 cană de supă
  • sare
  • condimente
  • slănină (numai cine vrea)
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Cureţi foarte, foarte bine plămânii şi ficatul, le opăreşti şi apoi le speli. Tai totul în bucăţele foarte mici, le amesteci şi cu fleica şi slănina tăiate tot bucăţele, pui ceapa, orezul, condimentul, cimbrul şi pipe­rul după gust şi supa.

Amesteci totul foarte bine şi umpli intestinele groase ale porcului, dar nu prea mult, căci la fiert orezul se umflă şi vor plesni. Legi caltaboşul la capete şi-l pui la fiert în apă caldă, adăugând şi 2 foi de dafin. In timpul fierberii, înţepi caltaboşul cu o scobitoare ca să nu plesnească.

După ce a fiert, scoţi caltaboşul şi-l aşezi într-o tavă. în lichidul rămas de la fiert, noi punem chifle şi le mâncăm după ce se înmoaie. Sunt foarte gustoase! Caltaboşii îi poţi servi reci sau calzi.

Caltaboşi olteneşti

Caltabosi_oltenesti

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • caltabosi oltenesti
  • caltabos de porc
  • caltabos oltenesc
  • caltabosi oltenesc reteta
  • reteta caltabos oltenesc
  • Rețetă de caltaboș oltenesc
  • caltabos de porc oltenesc
  • cartabosi oltenesti
  • Rețete de caltaboși

1 comentariu

  1. buni caltabosii, buni!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.