Praz, fasole boabe şi chorizo

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) si frunze de salvie

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) si frunze de salvie Ingrediente: 500 g fasole alba uscata 1 ramurica de rozmarin sare 500 g rosii cojite (conserva) 3 catei de usturoi 5 linguri de untdelemn 4 fire de salvie uscata piper negru o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati   Mod de […]

Coltunasi cu carne de pui si sos alb

Coltunasi cu carne de vitel

O reteta de coltunasi cu carne de vitel din: oua, faina, gris, untdelemn, vitel, ceapa, piper, faina, sare, suc de rosii, ceapa, marar si telina. Ingrediente: Aluatul: 2 oua 150 g faina 50 g gris 30 ml untdelemn Tocatura: 200 g vitel 50 g ceapa 2 linguri untdelemn un ou un varf de cutit de […]

Tochitură suceveană

Tochitura

Tochitura Ingrediente: un piept de pui 300 g ficatei de pui 300g pulpa de porc o cutie ciuperci intregi o ceapa potrivita 4 catei de usturoi 2 rosi sau o cutie mica de bulion patrunjel piper sare dupa gust   Mod de preparare: Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se […]

Fasole gătită

Fasole cu afumaturi

Fasole cu afumaturi Ingrediente: 1 kg. fasole alba (se poate si pestrita) 6 cepe mari 1/2 kg. ulei carne afumata (dupa preferinta) o lingurita bulion una-doua foi de dafin patrunjel   Mod de preparare: Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara […]

retete

Babic

Babic Ingrediente: 10 kg pulpa de vitel dezosata 10 kg pulpa de porc degresata si dezosata 20 linguri boia dulce 5-10 boia iute sare intestin subtire de manzat Mod de preparare: Pulpa de de vita si in aceiasi cantitate pulpa de porc degresata. Unii incearca sa puna si carne de oaie sau de cal dar […]

Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne Ingrediente: 6-8 ardei de marime mijlocie 1/2 kg rosii patrunjel o frunza de telina 400 g carne de porc 60-100 g orez sare piper 100-200 ml smantana sare de lamaie otet ceapa marar suc de rosii boia   Mod de preparare: Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de […]

retete

Ciorba ardeleneasca de perisoare

Ciorba ardeleneasca de perisoare din: oase de porc, carne tocata, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de varza, smantana si leustean. Ingrediente: oase porc carne tocata porc si vita ou ceapa morcov telina patrunjel radacina ardei gras rosu si verde morcov zeama de varza sau bors smintina leustean   Mod de preparare: Se […]

Salata de ton cu crutoane si usturoi

Salata Landaise

Salata Landaise din: pipote, spanac, smochine, foaie gras, piept de rata, jambon, hasmatuchi, ulei de masline si otet balsamic. Ingediente: o caserolă mică de pipote conservate 100 g de fetică 100 g tulpini mici de spanac 4 ciuperci de Paris mari 4 smochine proaspete 100 g foie gras semifiert un pachet de piept de raţă […]

Taitei cu varza acra

Varza cu sunca

Varza cu sunca din: varza alba, unt, pesmet, sunca, smantana, sare. Ingrediente: 2 kg varză albă 150 g unt 100 g pesmet 500 g şuncă 300 g  smântână sare   Mod de preparare: Speli varza, o desfaci în foi şi le opăreşti cu apă clocotită cu sare. Tapetezi o cratiţă cu unt şi pui un […]

Gulas de fasole cu ciolan afumat

Gulas de fasole cu ciolan afumat din: ciolan afumat, fasole uscata, legume asortate, ceapa, usturoi, ulei, faina, sare, boia de ardei. Ingrediente: 1 ciolan afumat mare 250 g fasole uscată 1 legătură legume asortate (morcov, pătrunjel, ţelină) 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei 1 lingură făină sare boia de ardei   […]

Supa rece de mazare cu sos pesto

Supa de mazare cu carnati

Supa de mazare cu carnati din: ceapa, usturoi, unt, curry, mazare, supa, carnati, smantana, sare, piper, zahar, zeama de lamaie.   Ingrediente: 1 ceapa 1 catei de usturoi 1 lingura unt, 1 linguria curry 1 lingura gris 1 cutie mazare sau mazare din congelator (aproape 300 g) 750 ml supa instant de gaina 2 carnati […]

Varză dulce cu afumătură

Varză dulce cu afumătură

Varză dulce cu afumătură din: varza, ulei, costita afumata, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi. Poate iti place si: Cum se prepara Varza Calita la Ceaun Cu Afumatura (VIDEO) Cartofi la cuptor cu varza murata si afumatura Varza cu afumatura   Ingrediente: o varză de două kilograme cinci linguri de ulei 300 g costiţă afu­mată două […]

Rulouri de dovlecei umplute

Rulouri de dovlecei umplute

Rulouri de dovlecei umplute din: dovlecei, sare, rosii, uscate, ciuperci, menta, carne tocata, piper, legume. Ingrediente: 700 g dovlecei sare 3 roşii uscate 200 g ciuperci Champignons 1 lingură ulei de măsline 1/2 legătură mentă 250 g carne tocată piper 1 pachet legume mediteraneene deshidratate   Mod de preparare: Pregătiţi do­vleceii şi tăiaţi-i pe lung […]

Crochete de jambon

Crochete de jambon

Crochete de jambon din: unt, faina, lapte, jambon, ulei, sare, oua si pesmet.   Ingrediente: 40 g unt 3-4 linguri de făină trei sferturi de litru de lapte 150 g  jambon iberico (specialitate spaniolă de jambon) ulei pentru prăjit sare ouă pesmet pentru pane   Mod de preparare: Topeşte la foc mic untul şi desfă […]

Frigarui de momite

Chiftele berlineze

O reteta de chiftele berlineze cu carne tocata mixta, chifle, ceapa, ou, sare, piper, boia de ardei dulce si untura de porc. Ingrediente: 2 chifle mai vechi 500 g carne tocata mixta 1 ceapa mare sau ceapa verde 1 ou sare piper negru macinat 1 lingura rasa boia de ardei dulce 2 lingurita untura de […]

Rulouri de vitel cu jambon

Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume

Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume Ingrediente: 150 g jambon (felii) 250 g fasole verde sare sosul de legume: 100 ml ulei de măsline 25 ml oţet de Modena un morcov o jumătate de ardei roşu un dovlecel o roşie mică două bucăţi de praz arpagic   Mod de preparare: Curăţă […]

Painici umplute

Painici umplute

Painici umplute Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie de bere 3/4 ml lapte 1 lingurita cu zahar 2 oua sare Pentru umplutura: 500 g carne de porc mai slaba sau pui 2 cepe 2 ardei grasi 2 oua 300 g cascaval 1 cutie ciuperci   Mod de preparare: Dizolvă drojdia în […]

Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor

Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor

Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor Ingrediente: câte 200 g carne de vacă, viţel şi spată de porc sare piper 1 ceapă mare 500 g cartofi 1 tulpină de praz 150 g ţelină 300 g morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 250 g varză albă verdeaţa de la 1 ţelină 1 lingură ulei nucşoairă […]

Ardei umpluti englezesti

Ardei umpluti englezesti

Ardei umpluti englezesti Ingrediente: 10 ardei graşi 300 g carne afumată fiartă 4 ouă fierte tari 2 castraveţi mici muraţi 250 ml smântână 60 g unt sare   Mod de preparare: Ardeii se taie în două, se curăţă de cotor şi seminţe, apoi se umplu cu carnea afumată şi tăiată mărunt, amestecată cu ouăle şi […]

Chili con carne picant

Chili con carne picant

Chili con carne picant Ingrediente: 3 linguri ulei 80 g şuncă afumată 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 chili roşu 600 g carne tocată, de vită sare piper 2 linguriţe chimen 1 ardei gras roşu 500 g roşii 1 cutie fasole Kidney (415 ml) 150 g smântână 1 lingură pătrunjel tocat   Mod de […]

Mâncare mexicană de fasole

Mancare de fasole

Mancare de fasole Ingrediente: 1 ciolan afumat 800 g fasole boabe 1 ceapa 2 morcovi 1 foaie de dain 1 lingura cu faina patrunjel marar ulei tarhon cimbru sare piper   Mod de preparare: Fierbe fasolea in doua-trei ape cu sare, la foc mic, pana cand se inmoaie bine bobul si coaja. Separat fierbe ciolanul. […]

Dovlecei aromati umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu pasta de carne

O reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata, orez marar, patrunjel, ceapa, ou, rosii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 600 g carne tocata 6 dovlecei 100 g de orez o legatura de marar o legatura de patrunjel 2 cepe 1 ou 6 rosii moi sare piper ulei de masline   Mod de preparare: […]

Zucchini umplut

Zucchini umplut

O reteta de zucchini umplu cu carne tocata de porc, carne tocata de raci, oua, sos de soia, sos de stridii, ghimbir, sare, piper, amidon si grasime vegetala. Ingrediente: 2 zucchini mijlocii 250 g carne tocata de porc 250 g carne tocata de raci (din conserva) 2 oua 2 lingura rasa de sos de soia […]

Pilaf cu legume

Orez prajit cu carne tocata

O reteta de orez prajit cu carne tocata mixta si usturoi, sare, ulei de susan, sos de soia, sos hoisin, piper sichuan, ceapa, morcovi si praz. Ingrediente: 1 catel de usturoi sare 2 linguri rase de ulei de susan 2 linguri rase de sos de soia 2 linguri rase de sos Hoisin (se gaseste in […]

Frigarui mici Saltimbocca

Frigarui mici Saltimbocca

Frigarui mici Saltimbocca Ingrediente: 4 snitele de porc sau vitel (circa 150 g) 3 crengute de salvie 4 felii subtiri sunca sau kaiser 200 g rucola 1 lamaie sare piper 5 linguri ulei de masline   Mod de preparare: Spalati carnea, uscati-o pe un servetel si asezati feliile una langa cealalta pe suprafata de lucru. […]

Sos picant de iarna

Cum se prepara Pui Picant Cu Sos Chilli Dulce (video)

Cum se prepara Pui Picant Cu Sos Chilli Dulce Ingrediente: 220 ml coconut milk 1 lime – zest only 2 shallots, chopped 3 cloves of garlic, crushed 1 tsp turmeric 3 red chillies, chopped salt and pepper 1 ½ kg chicken, cut into 16 pieces 500 ml oil, for frying 600 ml water 20 cucumber […]

Ardei cu brinza de vaca si smantana

Ardei umpluţi cu legume, carne si mozarella

Ardei umpluţi cu legume, carne si mozarella din: ceapa, morcov, fenicul, vanata, ceapa verde, ardei grasi, ulei, amestec de carne tocata, sare, piper, mozzarella, oua, smantana, nucsoara, supa.   Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 bulb de fenicul 1/2 vânătă 1 legătură ceapă verde câte 2 ardei graşi galbeni şi roşii 2 linguri ulei 400 […]

Orez sarbesc cu legume

Orez sarbesc cu pui

Orez sarbesc cu pui din: carne de pui, orez, unt, ulei, morcovi, ardei, ceapa, radacina de patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 400 g carne de pui 200 g de orez cu bobul lung 100 g unt 50 ml ulei 2 morcovi mijlocii 2 ardei 1 ceapa o radacina de patrunjel sare piper Mod de preparare: […]

Tarte cu carne

Pateuri cu carne si ciuperci

Pateuri cu carne si ciuperci din: aluat de foietaj, ciuperci, carne tocata, pasta de tomate, oua, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g aluat de foietaj 350 g ciuperci proaspete 300 g amestec de carne tocata 2 linguri cu pasta de tomate 2 oua 1 ceapa ulei sare piper   Mod de preparare: Taie aluatul […]

Galuste cu gem

Găluşte de gris cu carne tocată

Găluşte de gris cu carne tocată din: gris, oua, unt, carne tocata de porc, rosii, ceapa, usturoi, ardei capia, masline, cimbru, sare, piperulei, chili, curry.   Ingrediente: 150 g griş două ouă 50 g unt 500 g carne de porc tocată 500 g roşii o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei capia 100 g […]

Paste cu spanac şi kaizer

Paste cu spanac şi kaizer

Paste cu spanac şi kaizer din: paste cu spanac, kaizer, ardei grasi, rosii, rosii cherry, usturoi, parmezan, sare, piper, ulei de masline, busuioc si ardei iute verde.   Ingrediente: 500 g paste cu spanac 300 g kaizer doi ardei graşi roşii două roşii 250 g roşii cherry o ceapă doi căţei de usturoi 100 g […]

Iepure umplut cu prune uscate

Tocăniţă de iepure cu paste

O reteta delicioasa de tocanita de iepure cu paste din: paste, carne de iepure, morcovi, ceapa, telina, frunze de dafin, rosii, lamaie, faina, ardei capia, masline verzi, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g paste 800 g carne de iepure doi morcovi o ceapă o ţelină o frunză de dafin o […]