Orez prajit cu carne tocata

Printeaza

Orez prajit cu carne tocata

O reteta de orez prajit cu carne tocata mixta si usturoi, sare, ulei de susan, sos de soia, sos hoisin, piper sichuan, ceapa, morcovi si praz.

Ingrediente:

  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • 2 linguri rase de ulei de susan
  • 2 linguri rase de sos de soia
  • 2 linguri rase de sos Hoisin (se gaseste in magazinele asiatice)
  • piper Sichuan macinat
  • 400 g carne tocata mixta
  • 1 ceapa taiata cuburi
  • 2 morcovi taiati cuburi
  • 1 praz taiat cuburi
  • 500 g orez fiert

 

Mod de preparare:

Se zdrobeste usturoiul impreuna cu putina sare, intr-un mojar. Uleiul se pune la incins, se prajeste in el usturoiul, se adauga apoi sosurile si piperul.

Se adauga carnea tocata si amestecand continuu se prajeste carnea crocant. Se incorporeaza legumele si se mai lasa pe foc pana ce acestea se calesc.

Orezul se adauga la compozitia de mai sus si amestecand continuu se prajeste pana ce acesta devine crocant.

Orez prajit cu carne tocata

Orez prajit cu carne tocata1.jpg Orez prajit cu carne tocata2.jpg Orez prajit cu carne tocata3.jpg Orez prajit cu carne tocata4.jpg

Orez prajit cu carne tocata5.jpg Orez prajit cu carne tocata6.jpg Orez prajit cu carne tocata7.jpg Orez prajit cu carne tocata8.jpg

Orez prajit cu carne tocata.jpg

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.