Fasole cu afumaturi

Printeaza

Fasole cu afumaturi

Ingrediente:Fasole cu afumaturi

  • 1 kg. fasole alba (se poate si pestrita)
  • 6 cepe mari
  • 1/2 kg. ulei
  • carne afumata (dupa preferinta)
  • o lingurita bulion
  • una-doua foi de dafin
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai mult de un pahar de apa.

Se mai lasa circa 15 minute, timp in care se adauga foile de dafin, bulionul si carnea afumata, taiata marunt. Cind apa a scazut, se pune uleiul si se pune la cuptor amestecindu-se din cind in cind.

Daca nu se foloseste carnea afumata, se poate servi cu snitele sau carne prajita, drept garnitura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.