Sufleu de carne tocata cu cartofi

Printeaza

Sufleu de carne tocata cu cartofi

Ingrediente:Sufleu de carne tocata cu cartofi

  • 800 g cartofi
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 lingură ulei
  • 300 g carne tocată
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 40 g unt (sau margarină)
  • 40 g făină
  • 375 ml supă instant
  • 200 g smântână
  • 75 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Speli şi fierbi cartofii în coajă circa 20 de minute. Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Incingi uleiul, rumeneşti carnea tocată şi ceapa, apoi condi­mentezi cu sare, piper şi eventual boia dulce (pentru cei care suferă de ulcer nu este recomandat să se adauge boia).

Separat topeşti margarina (sau untul), adaugi făină şi o rumeneşti. Adaugi smântână şi apoi treptat supa instant. Topeşti caşcavalul în acest amestec şi condimentezi cu sare şi piper.

Scurgi cartofii, îi răceşti şi îi cureţi de coajă. Dacă sunt mici, îi tai în două, iar dacă sunt mai mari îi poţi tăia în patru. Aşezi cartofii, carnea tocată şi sosul într-un vas, amesteci şi bagi vasul în cuptorul încins, pentru circa 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.