Ciorbă de Perișoare: Aromă Autentică cu o Notă Modernă

Printeaza

Ciorbă de Perișoare: Aromă Autentică cu o Notă Modernă din: carne tocata de vita, orez brun, oua de rata, dovlecel, radacina de telina, ceapa, suc de legume, marar, sare de mare, piper, apa.

Descoperă o reinterpretare modernă a ciorbei de perișoare, o rețetă tradițională românească îmbogățită cu ingrediente noi pentru un profil nutrițional superior.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită (slabă, pentru o textură mai fragedă)
  • 100 g orez brun (pentru mai mulți nutrienți și fibre)
  • 2 ouă de rață (pentru un gust mai bogat)
  • 1 dovlecel (adaugă textură și este bogat în minerale)
  • 1 radacină de țelină (pentru adâncime în gust)
  • 2 roșii coapte tocate (pentru o aciditate naturală)
  • 500 ml suc de legume fermentat (kombucha de legume, pentru un probiotic natural)
  • 1 legătură de mărar proaspăt (pentru o aromă mai subtilă decât coriandrul)
  • sare de mare și piper Cayenne, după gust
  • 2 litri de apă sau fond de vită organic

 

Mod de preparare:

Amestecați carnea de vită cu orezul brun, ouăle de rață, sare de mare și piper Cayenne, apoi formați perișoarele.

Fierbeți perișoarele în fond de vită sau apă cu puțină sare de mare.

Adăugați dovlecelul tăiat cubulețe și roșiile tocate în ciorbă.

În ultimele 10 minute de fierbere, turnați sucul de legume fermentat pentru a adăuga o notă de umami.

Presărați cu mărar proaspăt tocat înainte de servire pentru o aromă rafinată.

Ciorbă de Perișoare: Aromă Autentică cu o Notă Modernă

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 310 kcal
  • Carbohidrați: 25 g
  • Proteine: 28 g
  • Grăsimi: 10 g

 

Această variantă a ciorbei de perișoare combină tradiția culinară românească cu inovația, încorporând ingrediente mai puțin
tradiționale cum ar fi ouăle de rață și sucul de legume fermentat.

Acestea nu doar că îmbogățesc gustul dar adaugă și valoare nutrițională, oferind un twist modern unui favorit vechi. Rețeta este concepută pentru a satisface atât iubitorii de clasic, cât și pe cei care caută să experimenteze în bucătărie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba cu tarhon si perisoare

Ciorba cu tarhon si perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ardei, ceapa, bors, galbenusuri, smantana, sare, piper, tarhon, carne de vitel, oua, orez, pesmet si marar. Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină de păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei 1 ceapă mică 1 l borş 2 gălbenuşuri 200 g smântână sare piper 1 lingură tarhon congelat sau […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.