Spanac cu soia

Spanac cu soia

Spanac cu soia din: spanac, soia, ceapa, morcov, pasta de tomate, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg spanac 1 pachet soia granule 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 1 lingură făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli, îl opăreşti pentru 10 minute în apă clocotită, apoi […]

Rulada de ciuperci

Rulada de ciuperci

Rulada de ciuperci din: faina, ulei, apa minerala sau sifon, bicarbonat, lamaie, sare, ciuperci, ceapa, morcov, piper, marar, ulei. Ingrediente aluat:  2 căni făină 1 cană ulei 100 ml apă minerală sau sifon 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente umplutură: 172 kg ciuperci 4 cepe 3 linguri făină 3 morcovi sare […]

Morcov si pastarnac caramelizate

Morcov si pastarnac caramelizate

Morcov si pastarnac caramelizate din: morocov, pastarnac, ceapa, unt, seminte de mustar, concentrat de legume, miere, mustar, sare, piper. Ingrediente: 800 g morcov 800 g păstârnac 1 ceapă mică roşie, tocată mărunt 3 linguri unt 1 lingură seminţe de muştar 200 ml concentrat de legume 60 ml miere 1-2 linguri muştar sare piper negru, proas­păt […]

Ciuperci cu verdeturi

Ciuperci cu verdeturi

Ciuperci cu verdeturi din: ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5-6 roşii din bulion sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii şi le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu sare. Le scurgi, apoi le […]

Ciulama cu pui si nuci

Ciulama de pui cu verdeata

Ciulama de pui din: ciocanele de pui, sare, piper, unt, lapte, faina, patrunjel. Ingrediente: 8 ciocanele de pui sare piper 50 g unt un litru lapte 4 linguri rase de faina o legatura de patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop […]

Aperitiv de primavara

Aperitiv de primavara

Aperitiv de primavara din: foi de placinta, spanac, stevie, urzici, ceapa verde, praz, marar, patrunjel, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 300 g spanac 300 g ştevie 300 g urzici 1 legătură ceapă verde 2 fire praz 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 3 linguri orez 150 ml ulei sare piper […]

Supă-cremă de legume

Supa de gogosari la otet cu taietei

Supa de gogosari la otet cu taietei din: gogosari in otet, taitei, morcov, bulion, patrunjel, boia, sare, piper. Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel boia sare piper   Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. După […]

Chec cu lamaie si zahar vanilat

Chec cu lamaie si zahar vanilat

Chec cu lamaie din: oua, unt, zahar, sare, faina, zahar vanilat, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 5 ouă 100 g unt 14 linguri zahăr un praf de sare 8 linguri făină zahăr vanilat coajă de lămâie coajă de lămâie zaharisită zeamă de lămâie o linguriţă praf de copt   Mod de preparare: Se separă gălbenuşurile […]

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

Frigarui thailandeze

Frigarui thailandeze din: snitel de porc, condimente, curry, ulei de arahide, arahide, unt de arahide, zahar, lamaie, sare, patrunjel. Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o linguriţă arahhide sărate o linguriţă unt de ara­hide o linguriţă zahăr suc […]

Friptura de vita

Friptura cu sos de ghimbir

Friptura cu sos de ghimbir din: cartofi, sare, ulei, ceafa de porc, ghimbir, vin, sos de soia. Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4 cm ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i […]

File de vitel in foitaj

File in foitaj

File in foitaj din: foitaj, ardei, file de vitel, sare, piper, spanac, file de porc, bacon, kaize, ou. Ingrediente: 450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel sare piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g bacon (kaizer afu­mat) 1 gălbenuş […]

Orez prajit

Orez prajit

Orez prajit din: ulei de alune, usturoi, ore, ceapa, rosie, sos de soia, sos de peste, zahar, piper. Ingrediente: 3 linguriţe ulei de alune o linguriţă usturoi zdrobit 600 g orez o ceapă o ceapă roşie de apă o roşie tăiată în 8 bucăţi două linguriţe sos de soia o linguriţă sos de peşte o […]

Costita afumata cu varza calita

Costita afumata cu varza calita

Costita afumata cu varza calita din: varza acra, ulei, piper, bulion de ardei, bulion de rosii, costita afumata. Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o lin­guriţă de bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă afumată   Mod de preparare: Se taie varza în jumătăţi. Dacă […]

Strudel cu mere

Strudel cu mere si nuci

Strudel cu mere si nuci din: faina, drojdie, apa, sare, otet, ulei, mere, zahar, zahar, scortisoara, nuca, zahar pudra. Ingrediente aluat: 600 g făină 20 g drojdie 300 ml apă un praf sare o lingură oţet 2 linguri ulei Ingrediente umplutură: 10 mere o cană zahăr o lingură praf scorţişoară 200 g miez nucă măcinată […]

Tocanita in paine

Tocanita in coaja de paine

Tocanita in coaja de paine din: ciuperci, ceapa, sare, piper, patrunjel, marar, pesmet, ulei de masline, margarine, paine. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2-3 cepe sare piper 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri ulei de măsline 50 g margarina o pâine rotundă   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de […]

Curcan in sos de piper

Friptura cu sos de mango

Friptura cu sos de mango din: piper, file de vita, ulei, sare, piper, mango, ceapa, usturoi, tarhon, indulcitor, oter, supa. Ingrediente : 1-2 linguriţe piper verde la borcan 4 buc. file de vită (a180g) 4 linguri ulei sare piper 1 mango copt 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 1 linguriţă tarhon uscat 1/2 linguriţă […]

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

Rulada cu morcovi si pulpa de porc

Rulada cu morcovi si pulpa de porc din: pulpa porc, morcovi, praz, oua, verdeata, ulei, unt, sare. Ingrediente: 400 g pulpă porc 2 morcovi un praz 4 ouă 2 linguri verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, cimbru) 4 linguri ulei o lingură unt sare   Mod de preparare: Taie carnea şi bate-o ca pentru şniţele. Bate ouăle, […]

Mancare de linte cu afumatura

Mancare scazuta de linte si orez

Mancare scazuta de linte si orez din: linte, orez, ceapa, usturoi, rosii din conserva, ulei, margarina, supa, boia, chimen, coiandru, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g linte fiartă 300 g orez fiert 3 cepe tăiate mărunt 5 căţei de usturoi zdrobiţi 200 g roşii din conservă tăiate mărunt două linguri de ulei două linguri de […]

Friptura de vita picanta

Friptura cu gust picant

Friptura cu gust picant din: piper, ienibahar, muschi de vita, ulei, coniac, smantana, unt, sare. Ingrediente : 1/4 linguriţă boabe de pi­per negru, alb şi verde ienibahar 2 buc. muşchi de vită (180 g) 2 linguriţă ulei 2 lingură coniac 70 ml smântână 2 linguriţă unt sare   Mod de preparare: Măcinaţi sau tocaţi mărunt […]

Taitei de fasole cu pui

Taitei de fasole cu pui

Taitei de fasole cu pui din: taietei de fasole, usturoi, ceapa, piept de pio, sos de peste, sos de soia, oua, germeni de soia, telina, ardei iute, arahide, piper. Ingrediente: 200 g tăieţei de fasole (sau de orez) 6 căţei de usturoi tocaţi o ceapă mică tăiată julien 500 g piept de pui, cubuleţe 3 […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors din: bors, ulei, drojdie, sare, lamaie, nuci, faina, zahar. Ingrediente: o cană borş 2 căni ulei 1 cubuleţ de drojdie sare coajă lămâie 1 cană nuci măcinate făină zahar   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, care include şi nuca măcinată, apoi se întinde o foaie, se taie […]

Rulada din cartofi cu oua si verdeturi

Rulada la tava cu verdeturi

Rulada la tava din: chifla, oua, ceapa, salvie, ulei, usturoi, carne tocata, sare, piper, crema de branza cu verdeata, capere, praz, bacon, verdeata, rosii, supa. Ingrediente: 1 chiflă veche de 1 zi 4 ouă 1 ceapă 5 frunze de salvie 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 800 g amestec de carne tocată sare piper […]

Pizza cu branza dulce

Pizza cu legume si branza de capra

Pizza cu legume si branza de capra din: cartof, ulei de masline, faina, sare, drojdie, vanata, dovlecei, ardei gras, ceapa, ulei de masline, cartofi noi , rosii in suc propiu, oregano, mozzarella, branza. Pizza are origini în antichitate, în cultura mediteraneană. Primele forme primitive ale pizzei au fost create de greci și egipteni, iar anticii […]

Frigarui asortate

Frigarui asortate

Frigarui asortate din: muschiulet de porc, carnati de porc de casa, sunculita de porc, mustar, salata verde, catraveti acri, gogosari, betisoare pentru frigarui. Ingrediente: 400 g muşchiuleţ de porc 3-4 cârnaţi de porc de casă 100 şunculiţă de porc muştar salată verde castraveţi acrii şi gogoşari beţişoare pentru frigărui   Mod de preparare: Se pregătesc […]

Carnati din mistret

Carnati la tava cu piure si acritura

Carnati la tava cu piure si acritura din: 8 carnaciori proaspeti, rozmarin, piper boabe, vin, ulei, cartofi, unt, lapte. Ingrediente: 8 carnaciori proaspeti rozmarin piper boabe 2-3 linguri de vin alb demidulce 2 linguri ulei 8 cartofi 20 g unt 100 ml lapte cald   Mod de preparare: Dacă sunt proaspăt făcuţi, câmaţii se şterg […]

Tocana cu carnati si vin rosu

Tocana cu carnati si vin rosu

Tocana cu carnati si vin rosu din: ulei, carnati proaspeti, salnina, ceapa, gulii, faina, vin, usturoi, dafin, cimbrisor. Ingrediente: 2 linguri ulei 500 g cârnat proaspăt 225 g slănină tăi­ată bucăţele 225 g ceapă de mărime mică 350 g gulii tăiate felii 1 kg făină 3 dl vin roşu 1 căţel de usturoi tocat mărunt […]

Vinete coapte cu sos de rosii

Vinete coapte siciliene

Vinete coapte siciliene din: vanata, telina, rosii, ulei, ceapa, pasta de tomate, masline, sare, piper, otet din vin, zahar, busuioc, salata verde. Ingrediente: o vânătă mare 2 peţioluri de ţelină 4 roşii mari o linguriţă ulei de floarea-soarelui 2 cepe mici, tocate fin o lingură pastă de tomate 25 gr măsline verzi sare piper negru […]

Omleta cu rosii, ceapa si patrunjel

Omleta spaniola cu peste afumat

Omleta spaniola cu peste afumat din: ulei, cartofi, ceapa, usturoi, ardei gras, peste afumat, sare, piper, unt, smantana. Ingrediente: 3 linguri ulei 350 gr cartofi tăiaţi în cubuleţe cu latura de 1 cm 2 cepe nu prea mari,tăiate rondele 2-4 căţei mari de usturoi un ardei gras roşu, mare, tăiat în fâşii subţiri 125 gr […]

Carnati cu ficat

Carnati condimentati

Carnati condimentati din: carne de porc, carne de vita, dafin, usturoi, boia, busuioc, maghiran, cimbru, sare. Ingrediente: 4 kg carne de porc 1 kg carne de vită 10 foi de dafin usturoi după gust boia dulce busuioc maghiran cimbru sare   Mod de preparare: Toci carnea, pisezi usturoiul, le amesteci până se omogenizează. Fierbi 10 […]

Piure de linte cu gogonele

Gogonele umplute cu fasole batuta

Gogonele umplute cu fasole batura din: gogonele murate, fasole batuta, ceapa, ulei, salata verde. Ingrediente: 12 gogonele murate 300 g fasole bătută 1-2 cepe 1/2 pahar de ulei frunze de salată verde     Mod de preparare: Decupezi un căpăcel din gogonelele murate, la partea opusă codiţei, apoi scoţi miezul şi seminţele şi le aşezi […]

Ciuperci cu piept de rată si sfeclă roşie

Mancarica de ciuperci cu costita afumata

Mancarica de ciuperci cu costita afumata din: ciuperci, costita, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 400 g ciuperci 150 g cos­tiţă afumată 3-4 roşii din conservă ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai ciupercile felii şi costiţa cubuleţe, le prăjeşti în puţin ulei şi adaugi roşiile zdrobite cu o furculiţă. Potriveşti […]

Saratele cu branza si chimen

Saratele cu branza si chimen

Saratele cu branza si chimen din: faina, untura, lapte, cascaval, chimen, sare, ou. Ingrediente : 800 g făină 500 g untură 8 linguri lapte caşcaval 2 linguri chimen sare 1 ou   Mod de preparare: Impărţi făina în 3 părţi, apoi amesteci o parte cu untura. în făina rămasă adaugi pe rând laptele, vinul, gălbenuşurile, […]