Rulada de ciuperci

Printeaza

Rulada de ciuperci

Rulada de ciuperci din: faina, ulei, apa minerala sau sifon, bicarbonat, lamaie, sare, ciuperci, ceapa, morcov, piper, marar, ulei.

Ingrediente aluat: 

  • 2 căni făină
  • 1 cană ulei
  • 100 ml apă minerală sau sifon
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare

Ingrediente umplutură:

  • 172 kg ciuperci
  • 4 cepe
  • 3 linguri făină
  • 3 morcovi
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • ulei

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu bicarbo­natul stins cu zeama de lămâie, pui un praf de sare, apoi uleiul şi apa minerală şi frămânţi un aluat potrivit de tare pe care-l laşi să se odihnească.

Cureţi în acest timp morcovii, ciupercile şi cepele, apoi pui morcovii întregi la fiert în apă cu sare. Tai mărunt ceapa şi ciu­percile, le căleşti împreună, adaugi făina ca să se lege compoziţia, pui şi sare, piper şi mărarul tocat şi dai deoparte.

Intinzi din aluat o foaie subţire, pui compoziţia de ciuperci, aşezi morcovii fierţi întregi din marginea din care începi să rulezi şi întorci foaia cu totul.

Aşezi rulada într-o tavă unsă cu ulei şi o dai la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Cel mai bine este s-o tai după ce s-a răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.