Tocana cu carnati si vin rosu

Printeaza

Tocana cu carnati si vin rosu

Tocana cu carnati si vin rosu din: ulei, carnati proaspeti, salnina, ceapa, gulii, faina, vin, usturoi, dafin, cimbrisor.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei
  • 500 g cârnat proaspăt
  • 225 g slănină tăi­ată bucăţele
  • 225 g ceapă de mărime mică
  • 350 g gulii tăiate felii
  • 1 kg făină
  • 3 dl vin roşu
  • 1 căţel de usturoi tocat mărunt
  • 2 foi de dafin
  • 2 crenguţe de cimbrişor

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie punem uleiul şi frigem cârnatul, apoi îl scoatem şi-l punem pe o far­furie. în uleiul rămas punem slănina, ceapa, morcovii tăiaţi felii şi le călim până capătă o tentă maronie.

Punem o lingură de făină peste conţinutul de mai sus, amestecăm 1 minut, apoi adăugăm vinul şi câr- naţii fripţi. Condimentăm cu sare, piper, usturoi tocat mărunt, foile de dafin şi crenguţele de cimbrişor. Fierbem 5 minute fără capac, apoi continuăm fier­berea încă 20 de minute cu vasul acoperit.

Servim acest fel de mâncare cu piure de cartofi cu usturoi, pe care îl prepari în felul următor: într-o cratiţă punem 3 căţei de usturoi pisaţi, 172 de ceapă tocată foarte mărunt şi le călim în unt.

Adăugăm 3 linguri de ulei de măsline şi 700 g cartofi fierţi şi făcuţi piure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.