Reteta zilei: Tocana cu carne de caprioara

Printeaza

Tocana cu carne de caprioara: Datorita continutului de grasimi foarte scazut, carnea de caprioara este foarte sanatoasa pentru consum.

Desi carnea de caprioara este similara cu carnea de manzat, aceasta este chiar mai gustoasa, deoarece provine de la un animal mult mai mobil.

Ingrediente:

pentru garnitura de cartofi la cuptor:

  • 5-6 cartofi
  • oregano
  • piper
  • sare grunjoasa
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cele 8 boabe de ienupar se zdrobesc intr-un mojar sau daca nu aveti, cu muchia unui cutit.

Ienuparul este perfect pentru asezonarea carnii de vanat, iar daca-l punem intr-o tigaie pe foc, aroma sa sporeste.

Carnea de caprioara se taie in bucati mici si se pune intr-un castron.

Se adauga ienuparul zdrobit, 2 linguri de piper verde proaspat, cimbru si se amesteca foarte bine.

Se pune apoi vinul rosu atat cat este necesar pentru a acoperi carnea de caprioara.

Se acopera castronul cu folie de plastic si se lasa la marinat in frigider cel putin 6 ore.

Ciupercile uscate se hidrateaza in supa de legume fierbinte.

Ardeiul, ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Untul si uleiul de masline se incing intr-o oala, se adauga carnea de caprioara marinata presarata cu sare grunjoasa.

Dupa cateva minute se pun legumele si apoi lichidul in care a stat carnea la marinat.

Se toarna vinul care ne-a mai ramas si se adauga ciupercile uscate tocate fasii impreuna cu supa.

Rosiile se oparesc, dupa care se decojesc sub jet rece de apa, se toaca marunt si se adauga la tocana.

Se pun oregano, o crenguta de cimbru, doua foi de dafin si boia de ardei.

Adaugam o lingura de zahar, acoperim oala cu capac si lasam tocana la fiert la foc mic pentru cel putin doua ore fara a uita sa amestecam din cand in cand.

Inainte cu 45 minute de a termina tocana cu carne de caprioara, cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in cuburi mici.

Se asezoneaza cu oregano, sare grunjoasa, piper si ulei.

Se amesteca bine cu mana si se pun intr-o tava la cuptor.

Cu 25 minute inainte de a fi gata tocana cu carne de caprioara, ciupercile se spala, se sterg cu un prosop de hartie si se taie in felii subtiri.

Ciupercile se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins.

Se prajesc in 2 loturi, proces care dureaza cateva minute.

Cand tocana cu carne de caprioara este gata adaugam ciupercile prajite.

Tocana cu carne de caprioara se serveste cu garnitura de cartofi la cuptor peste care adaugam arpagic tocat marunt sau patrunjel.

Tocana cu carne de caprioara

Tocana cu carne de caprioara

Tocana cu carne de caprioara

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-tocana-carne-caprioara html
  • tocanita de caprioara
  • caprioara la ceaun
  • yhs-elex_myv9
  • tocanita de caprioara la ceaun
  • tocana de caprioara
  • tocanita de vanat
  • carne de caprioara
  • tocanita caprioara

10 comentarii

  1. Cat de bine arata tocana asta …

  2. pur si simplu delicioasa

  3. Tocanita este dementiala!

  4. fuaaaaai, cum arata tocanita asta!

  5. Foarte bine arata tocanita!

  6. Interesanta tocanita asta, mai ales ca-i cu carne de caprioara

  7. Cat de tare e tocanita cu carne de caprioara

  8. Eu asa fac tocanita cu carne de caprioara:

    Ingrediente:

    1,2 kilograme pulpă de căprioară
    1 sticlă vin de Burgundia (sau un Merlot de bună calitate) – 750 ml
    50o ml supă de vită
    2 cepe mari
    5 căţei de usturoi
    3 morcovi
    4 tije (tulpină) de ţelină
    200 grame ciuperci albe
    3 foi de dafin
    2 crenguţe cimbru
    1 legăturică de pătrunjel
    1 lingură boabe de enibahar
    3 fire rozmarin
    3 linguri ulei
    2 linguri unt
    1 lingură pastă de tomate
    1 lingură făină
    sare
    piper

    Preparare:

    Tăiaţi carnea în cuburi potrivit de mari.
    Curăţaţi şi tocaţi usturoiul.
    Puneţi carnea într-un vas adânc şi turnaţi peste ea vinul.
    Adăugaţi în vas usturoiul, foile de dafin (uşor zdrobite în mână), cimbrul, pătrunjelul, rozmarinul şi enibaharul.
    Acoperiţi şi lăsaţi carnea la marinat, la rece, peste noapte.
    A doua zi scoateţi carnea din marinată şi păstraţi marinata.
    Puneţi la fiert marinata cu toate mirodeniile din ea pentru 15 minute, strecuraţi-o şi păstraţi vinul aromat.
    Curăţaţi şi tocaţi ceapa mare.
    Curăţaţi şi tăiaţi morcovii şi ţelina în bucăţi mărişoare.
    Spălaţi bine ciupercile şi, dacă sunt prea mari, tăiaţi-le în jumătăţi sau sferturi.
    Încingeţi untul şi uleiul într-o cratiţă cu fund gros.
    Adăugaţi şi rumeniţi carnea. Lăsaţi să scadă sucul format şi mai adăugaţi 2 căni de apă. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit până scade zeama şi carnea prinde a se rumeni din nou. Carnea trebuie să fie pe jumătate fiartă. Dacă nu este, mai adăugaţi apă şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit.
    Când carnea este fiartă de jumătate, adăugaţi ceapa, morcovii şi ţelina şi sotaţi.
    Adăugaţi făina şi lăsaţi-o să se rumenească.
    Adăugaţi pasta de tomate, supa de vită şi vinul aromat.
    Lăsaţi să fiarbă tocana până când carnea şi legumele sunt bine pătrunse.
    Adăugaţi ciupercile şi lăsaţi să mai fiarbă 10 minute.
    Asezonaţi cu sare şi piper.

  9. Angela Constantin

    Delicioasa tocanita de caprioara, pur si simplu delicioasa

  10. Imi place, vreau sa gust si eu din tocanita asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.