Zucchini cu sos de smantana

Printeaza

Zucchini cu sos de smantana din: unt, ceapa, zucchini, sare, piper, smantana.

Zucchini, cunoscut și sub denumirea de dovlecel, este o legumă verde și ușor de recunoscut datorită formei sale alungite și cilindrice. Este originară din America Centrală și de Sud, dar a devenit o legumă populară în bucătăria internațională. Zucchini este disponibil pe tot parcursul anului și este apreciat pentru gustul său delicat și textura sa crocantă.

Zucchini este o legumă săracă în calorii și bogată în nutrienți. Este o sursă bună de fibre, vitamina C, vitamina A, potasiu și antioxidanți. Consumul regulat de zucchini poate sprijini sănătatea digestivă, poate îmbunătăți sistemul imunitar, poate promova sănătatea inimii și poate contribui la scăderea în greutate.

Există mai multe varietăți de zucchini, inclusiv cele de culoare verde închis, verde deschis și chiar galben. Zucchini galben este similar în gust și textură cu cel verde, dar poate adăuga o notă vizuală interesantă în preparatele culinare.

 

Ingrediente:

  • 4 linguri unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 8 zucchini mici, feliati
  • Sare si piper
  • 120gr smantana

 

Mod de preparare:

Topiti untul intr-o tigaie. Adaugati ceapa si zucchini impreuna cu sare si piper.

Acoperiti si gatiti, amestecand ocazional, timp de 15-20 minute.

Opriti focul si incorporati smantana. Serviti preparatul cald.

 

Zucchini cu sos de smantana

 

6 portii, fiecare contine

  • 11 gr carbohidrati
  • 3 gr fibre
  • 8 gr proteina

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Zucchini la gratar cu unt

Zucchini aromat la gratar

Zucchini aromat la gratar din: zucchini, unt, ulei, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4-6 zucchini 4 linguri unt topit 2 linguri ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie sare piper proaspăt măcinat   Mod de preparare: Tăiaţi zucchini în felii sau rondele de 1-1,5 cm grosime. Amestecaţi bine untul, uleiul şi zeama de lămâie şi ungeţi […]

Tagliatelle din zucchini

Tagliatelle din zucchini

Tagliatelle din zucchini din: zucchini, usturoi, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1-2 dovlecei zucchini verzi 1 căţel de usturoi sare piper chili 1 lingură ulei de măsline 1 lingură parmezan proaspăt ras câteva fire de mărar şi pătrunjel verde   Mod de preparare: Se taie dovleceii în fâşii lungi şi subţiri folosind aparatul de curăţat […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.