Tiramisu cu lămâie si piscoturi

Printeaza

Tiramisu cu lămâie si piscoturi din: mascarpone, ouă, frişcă lichidă îndulcită, pişcoturi Savoiardi, zahăr fin, lămâi, limettă, praf de sare.

Tiramisu_cu_lamaie_si_piscoturi_Savoiardi

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 5 ouă
  • 200 ml frişcă lichidă îndulcită
  • 400 g pişcoturi
  • 7 linguri zahăr fin
  • 2-3 lămâi
  • 1 limettă
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte siropul folo­sind zeama de la lămâi şi li­mette; se adaugă zahăr sufi­cient cât să fie foarte dulce şi se lungeşte cu apă (cca 200 ml). Opţional se poate adăuga puţin limoncello sau suc de limette Monin.

Se pune într-un vas întins, potrivit pentru a se putea înmuia uşor pişcoturile.

Se separă ouăle. într-un vas se amestecă gălbenuşu­rile cu zahăr, folosind o lin­gură de lemn.

Când zahărul s-a topit şi compoziţia a de­venit mai pufoasă, se încor­porează mascarpone.

Separat se bat albuşurile spumă, adăugând puţină sare; când s-au întărit, se in­corporează în compoziţia de mai sus, amestecând încet în sensul acelor de ceasornic.

Apoi se încorporează şi frişca, în prealabil bătută.

Intr-o tavă cu pereţi înalţi de cca 40 x 25 cm se aşază un strat compact de- pişcoturi înmuiate în sirop (acestea se scufundă scurt pe toate părţile, fără însă a se însiropa foarte mult).

Se adaugă apoi un strat din 1/2 cantitatea de cremă. Se adaugă un nou strat de pişcoturi însiropate şi peste acesta ultimul strat de cre­mă.

Tava se acoperă cu folie şi se ţine la frigider cel puţin 24 ore înainte de a se servi.

Tiramisu cu lămâie si piscoturi

Tiramisu_cu_lamaie_si_piscoturi_Savoiardi

Pofta buna!

 

 


 

Tiramisu cu miere si capsuni

Tiramisu cu miere si capsuni din: capsuni, mascarpone, iaurt, vanilie, migdale, ciocolata. Ingrediente: 100 g căpşune 250 g mascarpone 120 g iaurt grecesc 3 linguri miere esenţă de vanilie 150 g migdale măcinate 30 g ciocolată neagră rasă 1 lingură suc de portocale   Mod de preparare: Se amestecă sucul de portocale cu căpşunele şi […]

Tiramisu la pahar cu piscoturi

Tiramisu la pahar cu piscoturi

Tiramisu la pahar cu piscoturi din: cafea, zahar, piscoturi, oua, mascarpone, cacao. Ingrediente: 500 ml cafea tare 100 g zahăr pudră un pachet pişcoturi 3 ouă 250 g mascarpone 50 g zahăr, pentru cafea 3 linguri cacao   Mod de preparare: Cafeaua călduţă se pune într-un vas şi i se adaugă cele 50 g zahăr. Se trec […]

 

 

Tiramisu cu lichior de piersici

Tiramisu cu lichior de piersici

Tiramisu cu piersici din: piersici, suc de lamaie, lichior de piersici, zahar, oua, agar-agar, mascarpone, iaurt, piscoturi. Ingrediente: 700 g piersici 5 linguri suc de lămâie 6 linguri lichior de piersici 4 linguri zahăr 2 ouă 1/2 linguriţă agar-agar 250 g mascarpone 100 g iaurt 150 g pişcoturi   Mod de preparare: Se spală piersicile, […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de un tiramisu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.