Salata cu ou

Salată de ouă cu caşcaval

  Din 2 gălbenuşuri (unul fiert, unul nefiert), ulei, muştar şi la urmă 2-3 lin­guri de smântână faci o maioneză pe care o sărezi şi o piperezi (cu piper alb) după gust. Razi 300 g caşcaval pe răzătoarea mică şi 5 ouă le fierbi şi le tai mărunt. Intr-un bol pui 1/3 din maioneză, presari […]

Salată cu sos picant

Salată cu sos picant

Salată cu sos picant Ingrediente: 1 salată mare 250 g brânză tele­mea 150 g salam 1 cas­travete 2 roşii 4 linguri ulei 3 linguri oţet 1 lin­guriţă muştar 1 ceapă 1 legă­tură de pătrunjel tocat 1 legă­tură mărar tocat sare piper (după gust)   Mod de preparare: Cureţi şi speli salata şi o laşi la […]

Salată cu branză telemea si măsline

Salată cu branză telemea si măsline

Salată cu branză telemea si măsline Ingrediente: 3 roşii 1 castravete 1 ceapă verde 200 g brânză telemea 100 g măsline 4 linguri ulei piper 1 linguriţă oţet sare   Mod de preparare: Pui telemeaua cu o zi înainte la desărat. Roşiile şi castravetele le tai felii, iar ceapa o toci mărunt şi le aşezi […]

Peste cu salata

Salata de dovlecei cu tarhon

Salata de dovlecei cu tarhon Ingrediente: 4 dovlecei potriviţi 1 legătură de tarhon 1 legătură de mărar 3-4 linguri ulei oţet sare piper   Mod de preparare: Cureţi de coajă dovleceii, îi speli şi îi pui la fiert. Când s-au fiert, îi scoţi, îi scurgi şi îi tai în cubuleţe potrivite. Peste dovlecei torni un […]

Salata de conopida cu chili 

Salată de conopidă cu mazare si castravete

Salată de conopidă cu mazare si castravete Ingrediente: 1 conopidă 300 g mazăre din conservă sau congelată 1 ceapă 1 castravete 2 ouă ulei muştar 1 ţelină sare şi piper 1 căţel usturoi   Mod de preparare: Cureţi conopida şi o pui să fiarbă în apă. Cureţi apoi ţelina şi o pui la fiert separat. […]

Salata de legume cu iaurt

Salată de conopidă si maioneza cu tarhon si castraveti

Salată de conopidă si maioneza cu tarhon si castraveti Ingrediente: 1 conopidă 6 ouă 3-4 castraveţi 2-3 lin­guri de muştar 1 legătură de tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oţet piper sare ulei   Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli bine, apoi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp […]

Salată de legume coapte

Salată de legume coapte

Salată de legume coapte Ingrediente: 4 vinete 4 rosii 4 ardei grasi sare piper ulei 1/2 lamaie   Mod de preparare: Coci pe rand vinetele, rosiile si ardeii pe o tabla pe aragaz si cand sunt gata le lasi sa se racească acoperite, apoi le cureti de coaja. Toci vinetele, iar roşiile şi ardeii le […]

Salata de paste cu midii

Salata de scoici

Salata de scoici Ingrediente: 40 scoici 50 g ulei 1 lămîie sare pătrunjel Mod de preparare: Spălăm bine scoicile de mare şi le pu­nem într-o cratiţă, cu o ceaşcă de apă, să fiarbă acoperit. Cum încep să fiarbă, scoi­cile se deschid. Atunci le luăm de pe foc, scoatem carnea din ele şi o punem într-o […]

Salată de papadie cu miere

Salată de păpădie cu ceapa verde

Salată de păpădie cu ceapa verde Ingrediente: 700g păpădie 3 fire ceapă verde 3 linguri oţet de 3° 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Păpădia tînără se spală bine şi în ultima apă se pune sare. Se strecoară şi se pune pe un şervet la scurs. Sosul se face din oţet, sare, ulei şi […]

Salata ruseasca cu oua

Salată rusească

Salată rusească Ingrediente: 600g cartofi 750g morcovi 750g fasole verde 150 g mazăre 180g cas­traveţi acri 1 măr crud 2 ouă 1 linguriţă muştar 1 fir ceapă verde 250g ulei 1/2 lămîie piper 3 roşii 2 salate verzi 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Se curăţă morcovii, fasolea şi mazărea şi se fierb. Cartofii se […]

Salata aromata cu creveti 

Salată Delta Dunării

Salată Delta Dunării Ingrediente: 300g cartofi 220g castraveţi verzi 200g roşii 6 fire ceapă vrede 750g măsline 4 ardei graşi 1 lingură oţet de 3° 5 linguri ulei 3 ouă 1 cutie crevete sau 24 raci 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se sărează. […]

Salată cu napi şi cartofi

Salată de napi

Salată de napi Ingrediente: 700g napi 80 g ulei 1/2 lămîie 1-2 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Napii se curăţă şi se fierb circa 5 minute în apă cu sare, apoi se taie felii mai groase. Se face apoi o maioneză din ulei, sare, 2 gălbenuşuri şi zeamă de lămîie şi se amestecă cu […]

salate

Salată sibiană

Salată sibiană Ingrediente: 500g cartofi 300g bureţi 2 mere sare 1 castravete 100 crenvurşti 1 ardei iute 1 legătură mărar 2 linguri smîntînă 1 lingură oţet 3 ouă 8 felii salam de Sibiu 1 lingură maioneză 1 salată verde 2 fire de ceapă verde   Mod de preparare: Cartofii şi bureţii fierţi se taie felii […]

salate

Salată dobrogeană cu miel

Salată dobrogeană cu miel Ingrediente: 300 g came de miel friptă 250 g cartofi 3 ouă 150 g morcovi 3 fire ceapă verde 150 g ficat de miel 2 gogoşari 2 castraveciori acri 2 legături mărar sare piper muştar 80 g ulei 1 lingură oţet   Mod de preparare: Carnea de miel friptă se taie […]

Salată de morcovi thailandeză

Salată de morcovi

Salată de morcovi Ingrediente: 700 g morcovi 2 linguri oţet 3° 2 linguri ulei sare puţin zahăr 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Morcovii mai mici (carote), se curăţă şi se fierb în apa cu sare 40-45 minute. Se strecoară, se taie felii şi se amestecă cu sosul, făcut din oţet, ulei, sare, puţin […]

Salata simpla cu nuci

Salată oltenească cu carne de miel

Salată oltenească cu carne de miel Ingrediente: 3 castraveţi verzi 4 ardei graşi 150 g roşii 300 g carne de miel friptă 3 foi ceapă verde sare piper 3 linguri ulei 2 linguri oţet 2 castraveciori acri 2 ouă 1 legătură mărar   Mod de preparare: Castraveţii verzi se curăţă, se taie felii şi se […]

Salată pescărească

Salată pescărească

Salată pescărească Ingrediente: 36 midii sau scoici 300 g fileuri de peşte 220 g ciuperci 4 fileuri de anşoa 2 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie sare piper alb 3 salate verzi 20 gîturi de raci sau 1 cutie crevete 80 g ulei 2 inimi de salată verde   Mod de preparare: Peştele şi scoicile se […]

Retete simple si rapide

Salată de marulă românească

Salată de marulă românească Ingrediente: 2—3 marule sare 3 linguri oţet de 3° 3 linguri ulei 1/2 legătură asmăţui 2 fire ceapă verde   Mod de preparare: Foile de marulă se rup şi se aleg iar mijlocul rămîne întreg. Se spală bine şi se pune pe un şervet la scurs. Sosul se face din ulei, […]

Salata cu branza de capra si rosii

Salată de vară

Salată de vară Ingrediente: 200g morcovi mici 200g conopidă 200g fasole fidea 150g mazăre 750 g roşii 200g vîrfuri de sparanghel 1 legătură mărar 1/2 linguriţă muştar 2 linguri oţet de prune 4 linguri ulei sare piper 1 fir ceapă verde 1 salată   Mod de preparare: Legumele toate se fierb, în afară de fasole […]

salate

Salată de legume cu fructe

Salată de legume cu fructe Ingrediente: 150 g cartofi 4 mere 200 g cireşe 2 banane 5 caise 3 pere 3 piersici 3 gălbenuşuri 80 g ulei 1/2 lămîie puţin muştar puţin zahăr   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă şi se taie rondele; de asemenea, merele, perele, caisele şi piersicile. Cireşele fără […]

Salata legumicultorului

Salata legumicultorului

Salata legumicultorului Ingrediente: 220 g cartofi 150 g ciuperci sare piper 1 ţelină albă 150 g nuci 220 g napi 1/2 lămîie 2 ouă 80 g ulei 150g vîrfuri de sparanghel 2 salate verzi 3 roşii 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Cartofii şi napii se taie felii rotunde, ciupercile felii şi se fierb. Nucile […]

Salată Litoral

Salată Litoral

Salată Litoral Ingrediente: 300 g napi sau 6 anghinare curăţate 1 ţelină mică 12 ciuperci mari 25 cozi de raci sare muştar 30 măsline verzi 1/4 l aspic 3 castraveciori acri 1 cutie crabi 1/2 lămîie 70 g ulei 2 ouă 1 gălbenuş   Mod de preparare: Ţelina se dă prin râzătoare, ciupercile şi anghinara […]

Salată tartara cu legume

Salată tartara cu legume

Salată tartara cu legume Ingrediente: 3 castraveţi 150g fasole fidea 200g cartofi 150g vîrfuri de sparanghel 60 g capere sare muştar 50 g ulei 1gălbenuş 1 /2 lămîie 3-4 ridichi   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă, se taie în cîte 5 bucăţele şi se scobesc la un capăt. Se prepară salata rusească  din cartofi, […]

Fazan

Salată de legume cu fazan

Salată de legume cu fazan Ingrediente: 600 g carne de fazan friptă puţin muştar sare 1/2 lămîie 60 g ulei 1/4 l aspic 12 ciuperci mari 30 g vîrfuri de sparanghel 300 g napi 12 crutoane rotunde prăjite 3 gălbenuşuri   Mod de preparare: Pulpa de fazan se taie julien şi se amestecă cu napii […]

Salata cu salam

Salată italiană cu salam

Salată italiană cu salam Ingrediente: 150 g cartofi 150 g morcovi 150 g ţelină 2 ouă 1 gălbenuş 100 g şuncă 7fileuri de anşoa 1 măr 12 felioare salam de vară 30 măsline verzi 1 /2 lămîie 60 g ulei 2 fire ceapă verde sare piper 2 salate verzi   Mod de preparare: Legumele se […]

Salată de sparanghel

Salată de sparanghel Ingrediente: 700 g sparanghel 4 linguri ulei 1/2 lămîie sare 1tinguriţă muştar 1 legătură pătrunjel 1 ou 1 salată verde sau 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se leagă buchet şi se mai taie din cotoare dacă sînt prea lungi. Se fierbe în apă cu sare circa 25 […]

Salata de limba cu ton

Salată siciliana cu limba afumata

Salată siciliana cu limba afumata Ingrediente: 200g andive 1 ţelină mică 4 funduri de anghinară 100g şvaiţer 150g limbă fiartă afumată 50g măsline verzi 1 legătură ridichi 80g ulei 1 /2 lă­mîie 60 g somn afumat sare piper muştar 1 ou 1 gălbenuş 2-3 castrave­ciori acri   Mod de preparare: Andiva, anghinara, limba şi şvaiţerul, […]

Salata de dovlecei cu cimbru

Salată de dovlecei cu marar

Salată de dovlecei cu marar Ingrediente: 700 g dovlecei 3 linguri ulei sare 1/2 lămîie 1 legătură de mărar 1 ou   Mod de preparare: Dovleceii (preferabil mai mici) se curăţă, se taie sferturi în lungime, se scot semniţele dacă au şi se mai taie în două. Se fierb 5 — 6 minute în apă […]

Salata de fasole cu praz si gogonele

Salată de fasole boabe cu morcov si ceapa verde

Salată de fasole boabe cu morcov si ceapa verde Ingrediente: 400 g fasole uscată sare 3 linguri de oţet de 3° 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 1morcov 3 fire ceapă verde   Mod de preparare: Fasolea se spală şi se lasă cîteva ore în apă. Se pune la foc cu apă […]

Salata de conopida cu usturoi

Salată de conopidă cu maioneză si verdeata

Salată de conopidă cu maioneză si verdeata Ingrediente: 1-2 conopide albe 2 gălbenuşuri 200g ulei sare 1/2 lămîie puţin muştar 1 salată verde sau verdeaţă   Mod de preparare: Conopida se fierbe apoi întreagă 18-20 minute în apă clocotită cu sare. Cînd este fiartă, se scoate cu o lingură de spumat şi se trece prin […]

Salată cu pui in aspic

Salată cu pui in aspic

Salată cu pui in aspic Ingrediente: 1pui fript sau fiert 2 salate verzi 1/2 lămîie 80 g ulei 1 fir ceapă vercle sare piper 2 ouă 30g gelatină 3-5 ridichi ciuperci sau măsline puţină fasole fidea fiartă   Mod de preparare: Puiul se taie julien. Salata se spală bine, se taie mărunt şi se sărează. […]

Salată de conopidă cu mustar

Salată de conopidă cu mustar

Salată de conopidă cu mustar din: conopida, ulei, sare, oua, mustar. Ingrediente: 1-2 conopide albe 3-4 linguri ulei 2 linguri oţet de 3° sare 3 ouă puţin muştar   Mod de preparare: Conopida se desface buchete, se spală bine şi se fierbe în apă clocotită cu sare 8-10 minute şi apoi se trece prin apă […]