Salată italiană cu salam
PrinteazaSalată italiană cu salam
- 150 g cartofi
- 150 g morcovi
- 150 g ţelină
- 2 ouă
- 1 gălbenuş
- 100 g şuncă
- 7fileuri de anşoa
- 1 măr
- 12 felioare salam de vară
- 30 măsline verzi
- 1 /2 lămîie
- 60 g ulei
- 2 fire ceapă verde
- sare
- piper
- 2 salate verzi
Mod de preparare:
Legumele se fierb şi se taie julien scurt. Mărul şi ceapa crude se taie tot julien; de asemenea, şunca şi fileurile de anşoa.
Se face o maioneză cu ulei, muştar, 1 gălbenuş, sare si sare de lămîie şi se amestecă cu legumele, şunca şi fileurile de anşoa.
Se aşază pe un platou garnisite cu felii de salam, măsline fără sîmburi, 2 ouă fierte tăiate felii şi cu miez de salată verde.
Pofta buna!