Retete clasice: Varza calita

Printeaza

Varza calita din: varza, ulei, piper, sare.

Ingrediente:Retete clasice: Varza calita

  • 1 kg varză (crudă sau acră)
  • 3-4 linguri ulei
  • piper boabe
  • sare (numai la varza crudă)

 

Mod de preparare:

Varza acră se spală în prealabil dacă este prea sărată (acră), apoi se taie fideluţă (fâşii cât mai subţiri). în final se pune într-o cratită de 2-3 I, la prăjit în ulei, la foc mic, şi se amestecă mai des pentru a nu se prinde pe fund. Când este aproape gata, se adaugă piperul zdrobit mai mare şi varza se pune la cuptor să se rumenească.

Când nu este de post, se obişnuieşte ca în loc de ulei să se folosească untură (chiar mai multă). în cazul verzei crude, dacă varza nu-şi lasă apă suficientă, pe parcursul pregătirii se pun în cratită câteva linguri de apă caldă sau borş.

Se serveşte atât ca mâncare de post (pregătită cu ulei), cât şi ca garnitură foarte apreciată la friptură sau grătar de carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.