Varză Călită – Rețeta Tradițională Cu Gust Inegalabil

Printeaza

Varză Călită – Rețeta Tradițională Cu Gust Inegalabil din: varza, ceapa, ulei sau unt, sare, piper negru, boia de ardei dulce, rosii, otet, supa de legume.

Ingrediente:

  • 1 capătână de varză medie, tocată mărunt
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 linguri de ulei sau unt
  • 1 linguriță de sare (sau după gust)
  • 1/2 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 100 ml de roșii pasate sau bulion
  • 1 lingură de oțet (opțional)
  • 200 ml de apă sau supă de legume

 

Mod de preparare:

Încălziți uleiul sau untul într-o tigaie mare. Adăugați ceapa tocată și prăjiți-o până devine translucidă.

Adăugați varza tocată și amestecați bine. Se pune sarea, piperul, boiaua și roșiile pasate. Amestecați bine.

Adăugați apa sau supa și lăsați să fiarbă la foc mediu până când varza este moale și bine călită, aproximativ 30-40 de minute. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă.

Opțional, puteți adăuga o lingură de oțet pentru un gust mai acidulat.

Serviți caldă, ca atare sau alături de mămăligă și smântână.

Varză Călită – Rețeta Tradițională Cu Gust Inegalabil

Informații nutriționale (pentru o porție):

  • Calorii: 110 kcal
  • Carbohidrați: 15g
  • Proteine: 2g
  • Grăsimi: 5g

 

Varza călită este o mâncare tradițională românească, adesea servită în timpul iernii, când varza proaspătă este abundentă.

Este o mâncare simplă, dar plină de arome, și este adesea asociată cu sărbătorile și cu mesele în familie.

De-a lungul anilor, fiecare regiune a României a dezvoltat propriul stil de preparare a varzei călite, adăugând diverse condimente și arome.

Aceasta rețetă prezentată este cea clasică, cea mai des întâlnită în majoritatea caselor românești.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Varza calita cu carne

Varza calita cu carne din: varza, ceapa, muschiulet de porc, rosii, usturoi, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 varză mică 1 ceapă 300 g muşchiuleţ de porc 2 roşii 1 căţel de usturoi sare mix de piper ulei   Mod de preparare: Toacă mărunt roşiile, fără să îndepărtezi coaja. Taie varza grosier. Pune varza într-un recipient […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.