Maioneza de post din pufuleti

Printeaza

Maioneza de post din pufuleti din: pufuleti, ulei, mustar, lamaie, sare, apa, usturoi.

Ingrediente:

  • 1 pungă pufuleţi
  • 200 ml ulei
  • 2 linguriţe muştar
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • apă
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Zdrobeşti pufuleţii, adaugi puţină apă (1-2 linguri), omogenizezi şi adaugi muştarul.

Incepi apoi să freci amestecul cu ulei (de preferat cu mixerul) turnat câte puţin. Adaugi şi zeamă de lămâie.

Dacă pasta (maioneza) formată este prea groasă, o subţiezi după dorinţă cu 1-2 linguri apă rece.

Adaugi şi usturoiul pisat, care îi dă un gust deosebit.

Astfel preparată, această maioneză înlocuieşte cu succes maioneza clasică.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.