Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc

Cozonac ardelenesc Ingrediente: 1 kg făina 500 ml lapte 300 g zahăr 60 g drojdie 250 g unt 4 ouă un ou pentru uns esenţă de rom un praf de sare zahăr vanilat sau baton de vanilie coajă rasă de lămâie 200 g stafide Pentru cremă 300 g nucă coaptă şi măcinată 150 g zahăr […]

Cozonac cu nuca si stafide

Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc Ingrediente: un kilogram făină 350 g zahăr 500 ml lapte 5 ouă pentru aluat un ou pentru uns 200 ml untdelemn 70 g drojdie de bere esenţă de rom praf de sare 200g nucă măcinată 100g stafide coaja de lămâie 2-3 pliculeţe de zahăr vanilat Preparare: Inainte cu câteva ore de a prepara […]

Tarte cu pere si ciocolată

Tarta cu pere

Tarta cu pere Ingrediente: Pentru aluat 200 g făină 75 g zahăr 125 g unt sau margarina pentru umplutură 2 ouă 3-4 linguri de zahăr 2 linguri de făină un pliculeţ de zahăr vanitat 8 pere mari Preparare: Se freacă untul cu zahând, apoi se adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă minerală. Se […]

Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide

Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata

Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata Ingrediente: 4-5 mere 4ouă 6 linguri cu vârf de făină 200 g zahăr tos 4 linguri ulei 4 linguri apă fiartă un praf de copt 100 g ciocolată menaj Preparare: Se separă ouăle, iar albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se bat bine […]

deserturi

Steaua Viflaimului

Steaua Viflaimului Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 7 linguri faina Zahar vanilat 1 praf de sare -pentru sirop 400 h zahar Coaja de lamaie 400 ml apa Zahar vanilat -pentru crema 300 g unt Zeama de la 2 lamai 300 ml lapte 1-2 linguri faina 300 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 2 linguri […]

Rulada Preferata Mosului

Rulada Preferata Mosului

Rulada Preferata Mosului Ingrediente: Pentru foaie 4 ouă 6 linguri zahăr un pacheţel zahăr vanilat 3 linguri făină Pentru cremă 300 g ciocolată cu lapte 200 g unt 200 g zahăr 100 ml lapte zahăr vanilat 2 gălbenuşuri o lingură cafea solubilă 1-2 linguriţe coniac Mod de preparare: Se dă drumul la cuptor la 120° […]

Cozonac cu nuca si scortisoara

Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca Ingrediente: 6 ouă (3 întregi si 3 gălbenuşuri) 1 kg făină ½ l lapte 300 g zahăr 250 g ulei unt (topit si călduţ) coajă rasă de lămâie drojdie (o felie groasă cât un deget) 1 linguriţă sare esenţă de rom si vanilie. Mod de preparare: Se topeşte zahărul în laptele călduţ, […]

Strudel cu ciuperci si branza

Strudel vienez

Strudel vienez Ingrediente: aluat: 250 g faina alba 2 linguri ulei Umplutura: 250 g unt 200 g pesmet 100 g zahar 20 g scortisoara Coaja rasa de la 1 lamaie 1 kg mere acrisoare taiate felii subtiri 50 g nuci maruntite 50 g stafide inmuiate in rom 30 g zahar pudra Preparare: Prăjeşti uşor pesmetul […]

Prăjitură glazurată din panettone

Prajitura cu nuca

Prajitura cu nuca din: unt, galbenusuri, zahar pudra, nuci, zahar, cacao, biscuiti si rom. Ingrediente: 250 g unt 4 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră 250 g nuci l00 g zahăr 100 g cacao 200 g biscuiţi l păhărel cu rom Preparare: Topeşte zahărul şi caramelizeaza în el nucile. Freacă untul cu zahărul pudră şi cacaua. […]

Cozonac austriac

Cozonac muntenesc

Cozonac muntenesc Ingrediente: Pentru aluat: 500 kg făină 5 ouă 4 linguriţe zahăr 40 g drojdie de bere 200 ml lapte o fiolă esenţă de rom un praf de sare 2-3 pliculeţe vanilie coajă rasă de lămâie şi de portocală Pentru umplutură: 300 g nuci 300 g unt 300 g zahăr Preparare: Se dizolvă drojdia […]

Tort cu crema de gutui si iaurt

Tort cu piscoturi si fructe

Tort cu piscoturi si fructe Ingrediente: 8 ouă 30 g ge­latină praf 12 linguriţe lapte praf 500 g zahăr tos 3 lin­guri făină 3 linguri cafea solubilă (ness) 1/2 linguriţă sare de lămâie 28 bu­căţi pişcoturi fructe 3 pliculeţe zahăr vanilat frişca pentru ornat Preparare: Gelatina se pune în 250 ml apă şi se lasă […]

Umplutură de nuci

Nuci prăjite

Nuci prăjite Ingrediente: Ulei de masline Miere Sare de mare si piper cayenne Nuci nesarate Mod de preparare: Se amestecă cantităţi egale de ulei de măsline si miere, se asezonează cu sare de mare si piper cayenne. Se toarnă peste nuci nesărate(merg bine împreună cu migdale, caju si nuci), se amestecă pentru a fi toate […]

Mango cu iaurt si ciocolata amaruie

Mango cu iaurt si ciocolata amaruie

Mango cu iaurt si ciocolata amaruie Ingrediente: 1 mango 150 g iaurt low-fat piersici/ananas 1 cub ciocolata amaruie Mod de preparare: Se curăţă un mango coptsi setaie în cuburi. Se amestecă cu 150g de iaurt low-fat de piersici sau ananas. Apoi se toarnă într-un bol si se serveşte cu l cub de ciocolată amăruie rasă […]

Briose cu măsline

Mini-briose cu morcovi

O reteta de mini briose cu morcovi din: faina, mix de condimente, zahar tos, ulei de floarea soarelui, lapte degresat, ou si morcovi. Ingrediente: 100 g făină cu agent de creştere 1/2 linguriţă de mix de condimente măcinate 100 g zahăr tos 75ml ulei de floarea soarelui 5Oml lapte degresat 1 ou, bătut uşor 125g […]

Smochine cu miere si migdale

Smochine cu miere si migdale Ingrediente: 2 smochine coapte 2 linguri iaurt grecesc 1 lingura miere lichida scortisoara migdale prajite Mod de preparare: Se taie două smochine coapteîn jumătate, peste ele se toarnă 2 linguri de iaurtgrecesccu 0% grăsimi, apoi se stropeşte cu 1 lingură de miere lichidă. La servire se presară puţină scorţişoară şi […]

Granola cu fructe de pădure

Granola cu fructe de pădure

Granola cu fructe de pădure din: unt, ovaz, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, nuci, miere, zahar, scortisoara, afine.   Ingrediente: 100 g unt, plus extra pentru uns 200 g de ovăz 100 g seminţe de floarea soarelui 50 g seminţe de susan 50 g nuci tăiate mărunt 3 linguri de miere 100 g […]

Tort de vanilie şi ciocolată

Tort de vanilie şi ciocolată Ingrediente: Pentru blat: 200 g unt 7 linguri praf de cacao 220 g făină 1 linguriţă praf de copt 280 g zahăr 1 vârf de sare 1 baton de vanilie 2 ouă 150 g smântâ­nă Pentru crema de ciocolată şi frişca 250 ml frişca 1 pacheţel zahăr vanilinat 100 g […]

Minitarte cu kiwi

Minitarte cu kiwi

Minitarte cu kiwi Ingrediente: Aluat: 250 g făină 100 g unt 1 lingură de zahăr pudră 1 vârf de sare Cremă: 500 ml lapte 1 baton de vanilie 3 gălbenuşuri 75 g zahăr 2 linguri rase de făină Garnitură: 2 kiwi zmeură mentă Mod de preparare: Aluatul: pune făina, zahărul şi sarea într-un castron. Adaugă […]

retete

Musli la gratar cu fructe

Musli la gratar cu fructe din: lapte, indulcitor, fulgi de ovaz, cirese, scortisoara, dulceata de capsuni, piersici, zmeura. Ingrediente: 600 ml lapte 3 picaturi indulcitor lichid 100 g fulgi de ovaz 125 g cirese ½ lingurita scortisoara praf 2 linguri dulceata de capsuni 2 piersici Zmeura Mod de preparare: Dati laptele in fiert impreuna cu […]

retete

Clatite cu nuci si visine

Clatite cu nuci si visine din: visine, suc de visine, zahar, scortisoara, cuisoare, amidon, ou, lapte, faina, sare, miez de nuca, unt. Ingrediente: 100 g visine 50 g suc de visine 1 lingurita zahar ¼ betigase de scortisoara 1 varf de cutit praf de cuisoare ½ lingurita amidon 1 ou 50 ml lapte 30 g […]

retete

Palmieri

Palmieri din: aluat, zahar brun, lapte. Ingrediente: un pachet de aluat 4 linguri de zahăr brun un pahar de lapte       Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 210° C. întindeţi aluatul şi decupaţi-i marginile pentru a obţine un dreptunghi. Pudraţi dreptunghiul cu trei linguri de zahăr brun. Presaţi zahărul cu ajutorul unei linguri […]

Trufe cu şampanie

Trufe cu şampanie

Trufe cu şampanie din: ciocolata cu lapte, unt, zahar, smantana, sampanie, rom, zahar pudra.   Ingrediente 360 g ciocolată cu lapte 250 g unt 150 g zahăr 150 ml smântână dulce 150 ml şampanie 50 ml rom ciocolată cu lapte topită zahăr pudră pentru 1 kg de trufe   Mod de preparare Fierbeţi smântână cu […]

Buturugă din ciocolată

Buturugă din ciocolată

Buturugă din ciocolată din: oua, zahar, faina, pudra de cacao, galbenusuri, ciocolata, zahar, smantana, apa, cacao, lichior de cacao. Ingrediente: Blatul de ciocolată 10 ouă 300 g zahăr 200 g făină 50 g pudră de cacao Mousse au chocolat 6 gălbenuşuri 150 g zahăr 350 g ciocolată 800 ml smântână dulce Frişca 1L smântână dulce […]

retete

Piersici cu aluat faramitat

Piersici cu aluat faramitat din: faina, zahar, scortisoara, margarina, piersici, suc de lamaie, struguri, lichior de piersici. Ingrediente: 150 g faina 50 g zahar 1 lingurita scortisoara praf 150 g margarina 1 cutie piersici 2 linguri zahar pudra Sucul de la 1 lamaie 3 struguri Lichior de piersici Mod de preparare: Puneti intr-un castron faina, […]

retete

Cremă caramel cu aromă de citrice pe carpaccio de ananas

Cremă caramel cu aromă de citrice pe carpaccio de ananas din: oua, lapte, zahar, coaja de portocale, coaja de lamaie, sos caramel, ananas, frisca.   Ingrediente: oua 1 bucata lapte 80 ml zahar 100 gr coaja de portocala 50 gr coaja de lamaie 50 gr sos caramel 50 gr ananas proaspat 100 gr frisca de […]

retete

Mingiute cu zahar pudra

Mingiute cu zahar pudra din: unt, zahar, oua, apa, faina, praf de copt, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 1 lingura de unt moale 100 g zahar 2 oua 3 linguri de apa 280 g faina 1 ½ lingurita cu praf de copt ulei pentru prajit 2 linguri zahar pudra Mod de preparare: Untul si zaharul le […]

deserturi

Mere caramel

Mere caramel din: mere, amidon, ulei, zahar, apa. Ingrediente: 350 g mere 100 g amidon alimentar Ulei 60 g zahar 2-3 linguri apa Mod de preparare: Cureti merele de coaja, le scoti mijlocul cu samburi si le tai in felii subtiri. Amidonul il pui intr-un castron mai larg si tavalesti feliile de mar prin el. […]

retete

Rulouri umplute

Rulouri umplute din: drojdie, faina, zahar, sare, galbenus, margarina, lapte, coaja de lamaie, vanilie, dulceata de caise, friza, zahar. Ingrediente: 20 g drojdie 400 g faina 75 g zahar 1 varf de cutit de sare 1 galbenus 80 g margarina 200 ml lapte caldut Coaja rasa de la o lamaie Miezul unui baton de vanilie […]

retete

Tarta de piersici – pufoasa si gustoasa

Tarta de piersici din: foitaj, fulgi de migdale, piersici, pesmet, gem de piersici, suc de lamaie, rom. Ingrediente: 300 g foitaj 50 g fulgi de migdale 1 cutie de piersici 2 linguri de pesmet 6 linguri gem de piersici 2 linguri suc de lamaie 2 linguri de rom     Mod de preparare: Asezati foile […]

retete

Tort cu migdale – usor de preparat

Tort cu migdale din: oua, zahar, sare, faina, praf de cacao, praf de copt, migdale, piersici, zahar, gelatina, intaritor, fulgi de migdale. Ingrediente: -pentru blat: 5 oua 150 g zahar 1 varf de sare 120 g faina 2 linguri praf de cacao 1 lingurita praf de copt 5 migdale macinate -in plus: 1 cutie piersici […]

retete

Tort cu piersici si crema fina de branza

Tort cu piersici si crema fina de branza din: biscuiti, unt, gelatina, branza de vaci, zahar, suc de lamaie, frisca, fructe uscate, piersici, glazura de tort.   Ingrediente: 200 g biscuiti integrali 140 g unt 8 foite gelatina 1 kg branza de vaci 115 g zahar 1 pachet zahar vanilat Sucul de la 1 lamaie […]

retete

Tarte cu capsune – Tarte auz fraises

Tarte cu capsune – Tarte auz fraises din: faina, unt, galbenusuri, zahar, gem de capsune, capsune, boabe de fasole. Ingrediente: 250 faina 125 g unt 2 galbenusuri 75 g zahar 200 g gem de capsune 1 kg capsune proaspete Boabe uscate de fasole Mod de preparare: Separa albusurile de galbenusuri. Pune faina intr-un castron. Adauga untul […]