Buturugă din ciocolată

Printeaza

Buturugă din ciocolată din: oua, zahar, faina, pudra de cacao, galbenusuri, ciocolata, zahar, smantana, apa, cacao, lichior de cacao.

Ingrediente:Buturugă din ciocolată

Blatul de ciocolată

  • 10 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g făină
  • 50 g pudră de cacao

Mousse au chocolat

  • 6 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 350 g ciocolată
  • 800 ml smântână dulce

Frişca

  • 1L smântână dulce
  • 80 g zahăr tos

Sirop cu ciocolată

  • 100 g zahăr
  • 100 g apă
  • 30 g cacao
  • 50 ml lichior de cacao

se folosesc fulgi de ciocolată dulce şi zmeură după gust

pentru 20 de portii

Mod de pregătire

Blatul de ciocolată: Bateţi spumă ouăle cu zahărul, amestecaţi făina şi pudra de cacao, după care le adăugaţi delicat peste spumă. Intindeţi un blat şi coa-ceţi-l în cuptorul încins la 200° C timp de 8 minute.

Mousse au chocolat: Bateţi spumă gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi cioco­lata topită şi smântână bătută spumă.

Frisca: se obţine bătând cu ajutorul unui mixer smântână dulce şi zahărul.

Siropul cu ciocolată: Fierbeţi zahărul, apa şi pudra de cacao. După ce siropul se răceşte, adăugaţi lichiorul de cacao.

Montarea buturugii

Intr-o formă de buturugă se aşază straturile în felul următor blat de ciocolată însiropaţ mousse au chocolat, zmeură, blat de ciocolată însiropat, frişca.

Se acoperă buturuga cu fulgi din ciocolată cu lapte (pe care îi obţineţi topind ciocolata cu lapte şi lăsând-o să se întărească pentru a obţine preparatul).

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.