Mere caramel

Printeaza

Mere caramel din: mere, amidon, ulei, zahar, apa.

Ingrediente:

  • 350 g mere
  • 100 g amidon alimentar
  • Ulei
  • 60 g zahar
  • 2-3 linguri apa

Mod de preparare:

Cureti merele de coaja, le scoti mijlocul cu samburi si le tai in felii subtiri. Amidonul il pui intr-un castron mai larg si tavalesti feliile de mar prin el. Incalzesti uleiul intr-o cratita si prajesti feliile de mar 3 minute, pana capata o culoare aurie.

Le scoti din ulei si le lasi la scurs pe hartie sau servet. Scurgi uleiul si pui in cratita zaharul si apa. Amestecand continuu, topesti zaharul pana devine caramel.

Tavalesti feliile de mar in caramel si se scoti imediat pe un platou, lasand spatiu intre ele, sa nu se lipeasca.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. In desert foarte bun cu merita. Va recomand sa incercati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.