Rulouri umplute

Printeaza

Rulouri umplute din: drojdie, faina, zahar, sare, galbenus, margarina, lapte, coaja de lamaie, vanilie, dulceata de caise, friza, zahar.

Ingrediente:

  • 20 g drojdie
  • 400 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 galbenus
  • 80 g margarina
  • 200 ml lapte caldut
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Miezul unui baton de vanilie
  • 100 g dulceata de caise
  • 125 ml frisca
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare:

Faramitati drojdia, amestecati-o intr-un castron cu faina, zaharul, sarea, galbenusul, margarina moale, laptele, coaja de lamaie si miezul de vanilie. Amestecati totul bine cu mixerul, apoi acoperiti si lasati aluatul sa creasca 30 minute. Framantati aluatul cu drojdie pe o suprafata presarata cu faina. Formati un rulou si taiati-l in 12 bucati egale.

In mijlocul fiecarei bucati puneti cate o lingurita de dulceata, impachetati si formati astfel cate un bulgaras.Ungeti cu grasime o forma termorezistenta si asezati bulgarasii de aluat cu putina distanta intre ei.

Turnati frisca, presarati prajiturile cu zahar vanilat, acoperiti-le si lasati-le 15 minute sa creasca. Incingeti cptorul la 180 grade C. Asezati rulourile pe nivelul cel mai jos al cuptorului si coaceti-le 25-30 de minute. Presarati-le cu zahar pudra si eventual turnati sos de vanilie si serviti-le.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.