Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte

Pui cu smantana si cartofi la cuptor

Pui cu smantana si cartofi la cuptor din: ceapa, cartofi, smantana, faina, cascaval, smantana, faina, cascaval, sare, piper, sos englezesc, boia dulce. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce   Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura […]

Vrajitoriile lui Jamie Oliver

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 12 (video)

Vrajitoriile lui Jamie Oliver     Chifle cu somon si omleta de Jamie Oliver   Chifle cu somon si omleta de Jamie Oliver: oua, lamaie, chives, smantana, somon afumat, chifle, sare, piper. Ingrediente: oua 1 lamaie taiata in 4 chives tocate marunt 140ml smantana 8 felii somon afumat, 20g unt 4 chifle piper sare   […]

Ciorba de porc cu zeama de varza

Ciorba de ciolan de porc

Ciorba de ciolan de porc din: ciolan de porc, morcovi, ardei, ceapa, cartofi, ulei, orez, oua, otet, faina, tarhon, sare.   Ingrediente: 1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5 g faina 5 g […]

Budincă de morcovi

Budincă de morcovi

Budincă de morcovi din: morcovi, paine, stafide, coaja de portocale, lapte, miere. Ingrediente: 3 morcovi mijlocii răzuiţi 3 felii groase de pâine tăiate în cuburi 1 cană stafide 1 lingură coajă de portocale 1 cană lapte 1 lingură miere Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se pun în cuptor 30 minute.În loc de […]

Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă

Cartofi inăbuşiţi cu roşii

Cartofi inăbuşiţi cu roşii din: cartofi, rosii, ceapa, ulei, faina, cimbru, sare, piper, dafin. Ingrediente: 400 g cartofi 250 g roşii 150 g ceapă ulei 1 lingură făină cimbru sare piper 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai rondele şi îi rumeneşti în ulei pe ambele părţi. Tai […]

Sufleu cu caşcaval

Sufleu cu caşcaval – usor de preparat

Sufleu cu caşcaval din: cascaval, lapte, unt, faina, oua, sare, pesmet.   Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5 ouă sare pesmet   Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi amesteci bine cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi laptele rece […]

Cozonac la tava cu visine si crema

Cozonac la tava cu visine si crema

Cozonac la tava cu visine si crema din: drojdie, lapte, faina, sare, unt, ou, zahar.   Ingrediente aluat: 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 250 g faina un praf de sare 50 g unt moale 1 ou 50 g zahar   Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g zahar, 500 g mascarpone, 1 kg brinza de […]

Sarmale false

Sarmale de porc moldovenesti

Sarmale de porc moldovenesti din: verze acre, suc de rosii, orez, carne, ceapa, piper, slanina, carnaciori, dafin, cimbru, ulei. Ingrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta […]

Budincă de macaroane cu mere

Budincă de macaroane cu mere

Budincă de macaroane cu mere din: macaroane, mere, oua, zahar.   Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu sunt dulci).       Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se clătesc. Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se pun într-un […]

Mancare de dovlecei si rosii

Mancare de dovlecei cu verdeata

Mancare de dovlecei din: dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, marar, cimbru, busuioc, patrunjel, morcovi, apa, condimente, ulei, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5 morcovi pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi […]

Deserturi

Albă ca Zăpada

Albă ca Zăpada din: zahar, ulei, oua, amoniac, lamaie, apa, faina, lapte, unt, coaja de lamaie. Ingrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml de lapte 4 linguri de făină 2 pachete de unt […]

Ciuperci umplute in vin

Ciuperci umplute cu branza parmezan

Ciuperci umplute cu branza din: ciuperci, sare, unt, branza, patrunjel, parmezan, marar. Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar parmezan   Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina lamaie ca sa nu […]

Perişoare cu sos de roşii

Perişoare cu mărar

Perişoare cu mărar din: pulpa de porc, ceapa, marar, orez, ulei, bulion, faina, suc de rosii, sare. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 lin­guriţă făină suc de roşii sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai cuburi şi o […]

Chiftelute de ton cu sos

Chiftelute de ton cu sos

Chiftelute de ton cu sos din: fulgi de cartofi, apa, ton din conserva, piper, ulei, sos chili, faina, lapte, cascaval, unt, sare, patrunjel. Ingrediente: 100gr fulgi de cartofi 350ml apă fiartă 400gr ton din conservă piper negru 3 linguri ulei sos chili 1 linguriţă făină 50ml lapte 2-3 linguri caşcaval ras 1 linguriţă unt sare […]

Hribi cu usturoi si ardei iute

Tocănită de hribi cu smantană si ceapa

O reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1 ceapă ulei 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură condiment   Mod de preparare: Speli hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi ceapa tăiată mărunt în […]

Branzoaica cu afine

Branzoaica cu afine

Branzoaica cu afine din: faina, amidon, unt, zahar, ou. Ingrediente aluat: 230 g faina 2 linguri amidon 125 g unt rece 75 g zahar un ou. Ingrediente umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot, 10 biscuiti cu aroma de migdale, 4 oua,500 g branza de vaci, 100 g zahar, sucul si coaja rasa […]

Carnati cu boia

Carnati de porc cu boia

Carnati de porc din: mate de porc, pulpa de porc, piept de porc, usturoi, cimbru, ienibahar, piper, rozmarin, boia, sare. Ingrediente: 5m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1 capatâna de usturoi 1 lingura cimbru 1 lingurita enibahar 1 lingurita piper 1 lingurita rozmarin 1 lingurita boia de […]

Sote de conopidă cu morcovi si telină

Sote de conopidă cu morcovi si telină

Sote de conopidă cu morcovi si telină din: conopida, morociv, telina, ulei, sare, condimente, patrunjel. Ingrediente: 1 conopidă mică 3-4 morcovi 1 ţelină potrivită ulei sare condiment cu gust de legume 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în bucheţele, apoi cureţi morcovii şi ţelina şi tai morcovii bastonaşe, iar ţelina […]

Ardei caliti

Ardei cu branză si roşii

Ardei cu branză si roşii din: ardei, branza de vaca, rosii, sare, ulei.Ingrediente:  2 şi 1/2 kg ardei 400 – 500 g brânză de vacă (sau de oaie, dar ţine cont de diferenţa de gust) 500 g roşii sare ulei     Mod de preparare: Cureţi ardeii, îi speli şi îi tai bucăţi mai mici. […]

Conopidă prăjită cu sos de pătrunjel

Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur

Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur din: piept de pui, conopida, ceapa, ulei, condimente, sare, piper, usturoi, smantana. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei condiment tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi le fierbi […]

Ardei umpluti cu ton si amestec de salata verde, capere si frunze de capere

Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui

Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui din: ardei grasi, ficatei, pipote, ceapa, oua, paine, sare, patrunjel, lapte. Ingrediente: 4 ardei graşi 200 g ficăţei 100 g pipote de pui 1 ceapă 5 ouă 2 felii de pâine sare 1 le­gătură pătrunjel verde 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Speli ficăţeii şi pipotele, […]

Dovlecei umpluţi cu orez, şofran şi pecorino

Dovlecei umpluti cu branza de vaci

Dovlecei umpluti cu branza de vaci din: dovlecei, branza de vaci, unt, marar, sare. Ingrediente: dovlecei branza de vaci unt marar sare   Mod de preparare: Cureţi 4 do­vlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu […]

Omleta cu dovleac si branza de oaie

Omleta cu dovleac si branza de oaie

Omleta cu dovleac si branza de oaie din, oua, dovleac, branza de oaie. Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie   Mod de preparare: Razi dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, razi şi brânza, adaugi ouăle, amesteci, apoi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o aşezi pe un pla­tou, o ornezi […]

Salata dulce de gogosari

Salata de gogosari in bulion

Salata de gogosari in bulion din: bulion, otet, ulei, zahar, apa, boabe de mustar, cuisoare, boabe de ienibahar, foaie de dafin, sare. Ingrediente: 400g bulion 200ml otet de 9° 200ml ulei 200g zahar 200ml apa 3 linguri mustar sau boabe de mustar 2-3 cuisoare 4-5 boabe de enibahar 1 foaie de dafin 1 lingura sare […]

Pizza cu legume

Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor

Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor din: dovlecei, vanata, ceapa, ardei gras, rosii, oua, cascaval, faina, ulei, nucsoara, piper, sare. Ingrediente: 3 dovlecei 1 vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 5 ouă 100 g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare Mod de preparare: Cureţi un dovlecel, îl tai […]

Lebar condimentat

Lebar

Lebar din: interstin de porc, ficat de porc, slanina, sare, piper, cuisoare. Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g slanina 1 lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare pisate   Mod de preparare: Curatati matele ca la caltabosi. Taiati ficatul si slanina in bucatele, dati-o de […]

Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură

Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură

Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură din: visine, morcovi, apa, vanilie, zahar. Ingrediente: 4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr   Mod de preparare: Se fierb morcovii pînă devin moi, se scurg şi se clătesc în apă rece. În acest […]

Turte din susan

Turte din susan

Turte din susan din: susan, seminte de floarea-soarelui, alune de padure, alune de pamant, stafide, fulgi de ovaz. Ingrediente: 7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de padure 2 lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz   Mod de preparare: In afara de susan, fulgii de […]

Chec cu fasole verde

Chec cu fasole verde

Chec cu fasole verde din: faina, ulei, bors, smantana, praf de copt, sare. Ingrediente: 500 g făină 200 ml ulei 100 ml borş 50 g smântână 1/2 plic praf de copt sare Ingrediente umplutură: 1 kg fasole verde 100 g unt 200 g smântână 50 g făină sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: […]

Ardei copţi umpluţi cu pui

Ardei copţi umpluţi cu carnaţi afumaţi

Ardei copţi umpluţi cu carnaţi afumaţi din: ardei grasi, rosii, carnati afumati, branzaz de vaci, smantana, ceapa, morcov, oua, marar, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 8 ardei graşi 3 roşii 300 g cârnaţi afumaţi 350 g brânză de vaci 1 – 1/2 kg smântână 2 cepe 1 morcov 3 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel […]

Piure de ardei cu rădăcinoase

Piure de ardei cu rădăcinoase

Piure de ardei cu rădăcinoase din: ardei grasi, morcov, patrunjel, telina, ulei, apa. Ingrediente: 2 ardei grasi 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1-2 linguri ulei apa   Mod de preparare: Cureti toate radacinoasele si ardeiul, le speli, tai radacinoasele cubuleţe, ardeii in jumatate si le pui la fiert cu uleiul si apa […]