Idei pentru gratar

Ciuperci cu pastă de branză, si şuncă la cuptor

O reteta de ciuperci cu pasta de branza si sunca la cuptor din ciuperci, branza proaspata de vaci, smantana, sare, condimente, oua, sunca si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1/2 branza proaspata de vaci 300 ml smantana sare condimente 2 oua cateva feliute de sunca 1 ceapa mica   Mod de preparare: Cureţi ciu­percile de […]

Bărcuţe din ouă umplute

Bărcuţe din ouă umplute

O reteta de barcute din oua umplute cu sunca, maioneza, oua, ceapa, gogosari murati, mustar, ulei, sare, piper si frunze de marar. Ingrediente: 250 g sunca 100 g maioneza 6 oua 1 ceapa 4-5 fasii de gogosari murati 1 lingura mustar ulei sare piper frunze de marar   Mod de preparare: Fierbi ouăle tari, le […]

Gulas cu inima de vita

Şefrito

O reteta de sefrito cu carne de vaca, ulei de masline, lamaie, piper, sofran si sare. Ingrediente: 1/2 kg carne vacă 2 linguri ulei de măsline 1 lămâie 3/4 l apă caldă 1 vârf cuţit de piper 1 vârf cuţit şofran sare   Mod de preparare: Tai carnea în cuburi de mărime potri­vită. într-o cratiţă […]

Biftec cu sos aioli

Biftec californian

O reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi, ciuperci, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 1 portocala 3-4 catei de usturoi 7-8 ciuperci marar sare piper   Mod de preparare: Cu­reţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc cu el. Stropeşti cu sucul de porto­cale, sărezi […]

Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval

Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval

O reteta de placinta cu pastrama, carnaciori, cascaval, oua, ceapa, marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250 g cârnăciori 250 g pastrama 300 g caşcaval 5 ouă 2 cepe 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa de coajă, o speli şi otai mărunt. Speli mărarul […]

Ficat de porc dat prin ou

Ficat de porc dat prin ou

O reteta foarte simpla de ficat de porc dat prin ou si lapte, pesmet, ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 lapte 1 ou pesmet ulei sare   Mod de preparare: Speli ficatul cu apă rece, îl ştergi cu un şervet de bucătărie şi îl tai felii groase. Cureţi bucăţile de pieliţă […]

Galuste de varza alba

Cartofi cu afumatura

O reteta de cartofi cu afumatura si branza topita, ceapa, oua, rosii, ulei de masline, smantana, boia dulce, nucsoara, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 60 g brânză topită 150 g cartofi fierţi 2 cârnaţi afumaţi 1 ceapă 3 ouă 3 roşii 3 linguri ulei de măsline 3 linguri smântână boia dulce nucşoară sare piper […]

Mancare mexicana

Mancare mexicana

O reteta de mancare mexicana din cartofi, sunca, ciuperci, smantana, oua, porumb boabe, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g sunca 250 g ciuperci 200 g smantana 2 oua 250 g porumb boabe ulei piper sare   Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert cu coajă. Dai morcovii pe […]

Mamaliga gratinata

Mamaliga ciobaneasca

O reteta de mamaliga ciobaneasca din malai, unt, branza burduf, urda, cascaval, cas, smantana, apa si sare. Ingrediente: 1 kg malai 200 g unt 200 g branza burduf 200 g urda 200 g cascaval 200 g cas 200 g smantana 3 l apa sare   Mod de preparare: Pui la fiert 3 l apă şi […]

File de vitel si pui cu lamaie

File de vitel si pui cu lamaie

File de vitel si pui cu lamaie din: file de piept de pui, supa de pui, foi de dafin, coaja de lamaie, suc de lamaie, morcovi, mazare, unt, zahar si sare. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină […]

Aperitiv din cascaval cu frisca

Aperitiv din cascaval cu frisca

O reteta foarte simpla de aperitiv din cascaval cu faina, unt, sunca, oua, sare, piper si apa. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 200 g sunca 3 oua 250 g cascaval 1/2 lingurita sare piper apa   Mod de preparare: Din făină, unt, sare şi apă faci un aluat. îl împătureşti în folie de […]

Paine cu ardei

Paine cu ardei

O reteta soarte simpla de paine cu ardei rosu, ardei galben, faina, drojdie, apa, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 600 g faina 1 cub mic de drojdie 250 ml apa 1 lingura zahar 4-5 linguri ulei sare   Mod de preparare: Pui într-un vas adânc de bucătărie făina, iar […]

Choux-uri umplute cu icre

Choux-uri umplute cu icre

O reteta foarte simpla de choux-uri umplute cu icre si oua, faina, unt si sare.   Ingrediente: 1/2 pahar apa 3 oua 125 g faina 150 icre 60 g unt sare   Mod de preparare: Fierbi apa cu sare şi unt până dă în clocot. Adaugi făina şi amesteci până se încorporează. Laşi deoparte să […]

Rulada din piept de pui cu marmelada

Rulada de pui cu prune uscate

O reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu, smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua. Ingrediente: rulada: 4 bucăţi piept de pui 1 lingură miere 10-12 prune uscate fără sâmburi sare piper pentru sos: 1 lingură boabe piper roşu şi negru 100 ml smântână 100 ml vin alb […]

Orez cu telina

Mancarica de ardei cu orez

O reteta foarte simpla de mancarica cu ardei, ceapa, orez, rosii, ulei, sare, piper si cateva frunze de patrunjel. Ingediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde 2 cepe 150 g orez cateva rosii ulei sare piper cateva frunze de patrunjel   Mod de preparare: Ardeii îi cureţi de seminţe, îi speli şi […]

Sufleu din varza acra si cartofi

Sufleu din varza acra si cartofi

O reteta de sufleu din vatza acra, cartofi, unt, sunca, lapte, smantana, ceapa, ulei, maghiran, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 1 lingura unt 350 g şuncă 125 ml lapte 500 g varză acră 300 g smântână 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 linguriţă măghiran 125 ml vin alb sare piper   […]

Cuiburi de carne tocata

Cuiburi de carne tocata

O reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina, ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt. Ingrediente: 250 ml  lapte drojdie cât o nucă sare făină cât cuprinde umplutură: 300 g carne tocată 1 ceapă 1 morcov 1 ou sare piper verdeaţă tocată 1 linguriţă unt   Mod de preparare: Dizolvi […]

Tocăniţă de vită cu vin roşu

Tocăniţă de vită cu vin roşu

O reteta foarte simpla de tocanita de vita cu vin rosu, ceapa rosie, boia, rosii, ardei rosu, ulei chimen, piper si sare. Ingrediente: 800 g carne de vită 500 g ceapă roşie 250 g bo­ia 250 g roşii 1 ardei roşu 200 ml vin roşu 2 lin­guri ulei chimen piper sare   Mod de preparare: […]

Chec cu ton si ardei

Chec cu ton si ardei

O reteta de chec cu ton, ardei rosii, ardei verde, cascaval, faina, lapte, ulei, oua, drojdie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 con­servă de 200 g ton în suc propriu 500 g ardei roşii 100 g ardei verde 150 g caşcaval ras 150 g făină 150 ml lapte 100 ml ulei 4 ouă […]

Baghetă umplută

Baghetă umplută

O reteta simpla de bagheta umpluta cu oua, ceapa, cascaval, marar, piper, sare, smantana si carnat taranesc. Ingrediente: 1 baghetă 2-3 ouă 1 ceapă 100 g caşcaval sau brân­ză telemea 1 legătură mărar piper sare 1 lingură smântână 1 cârnat ţărănesc   Mod de preparare: Tai bagheta în 2 bucăţi egale şi, cu 1 cuţit […]

Bastonase cu mac, susan sau chimion

Bastonase cu mac, susan sau chimion

O reteta foarte simpla de bastonase cu mac, susan sau chimion din unt, faina si cartofi fierti. Ingrediente: 150 g unt 150 făină 150 g car­tofi fierţi mac, susan sau chimion   Mod de preparare: Amesteci untul cu cartofii făcuţi piu­re, pui un praf de sare şi adaugi făina. Frămânţi un aluat potrivit de tare, […]

Rulada de carne cu branza

Rulada de carne cu branza

O reteta de rulada de carne de vita tocata cu branza telemea, paine, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, sare, piper si ulei. Inrgediente: 1 kg carne vită tocată 200 g brânză telemea 1 felie pâine 2 cepe 2 căţei usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguriţe chimen 50 ml ulei pentru garnitură: 2 […]

Rulouri cu sunca si rosii

Panere de cascaval cu branza si masline

O reteta de panere de cascaval cu branza de vaca, masline negre, ardei galben, ardei rosu si masline verzi. Este o reteta pentru diabetici si nu numai. Ingrediente: 250 g caşcaval 150 g brânză de vacă 50 g măsline negre 50 g măsline verzi fără sâmburi 1/2 ardei galben 1/2 ardei roşu   Mod de […]

Tocanita ungureasca

Tocanita unguresca

O reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline, lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 ml ulei 2 cepe 10 roşii 300 g măsline 1 lămâie 2 linguri boia dulce 1 linguriţă boia iute piper 2 linguri bulion […]

Morcovi cu praz

Morcovi cu praz

O reteta foarte simpla de morcovi cu praz, unt si smantana. Ingrediente: 3 morcovi curăţaţi 1 bucată praz 2 linguri unt 50 g smântână   Mod de preparare: Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi tai în fâşii subţiri, pe care le căleşti în unt, la foc mic, timp de 10 minute. Separat, speli […]

Rulouri de orez cu pui

Rulouri din carne de vitel cu cascaval

Rulouri din carne de vitel cu cascaval din: carne de vitel, cascaval, castraveti acri, pesmet, oua, faina, sare si piper. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită […]

Sufleu de legume cu branză

Sufleu de legume cu branză

O reteta de sufleu din amestec de legume, cartofi, rosii, branza sarata de oaie, smantana, oua, faina, gris, sare si piper. Ingrediente: amestec de legu­me (conppidă, broccoli, morcovi, mazăre, fasole verde) 3 cartofi mij­locii 2 roşii întregi din buli­on 30 g brânză sărată de oaie 200 g smântână 3 ouă 2-3 linguri rase de făină […]

retete

Harrissa

Harissa este o mâncare tradiţională armenească din grau de coliva, piept de pui, os de vita, unt, piper, chimen si ienibahar. Ingrediente: 250 g grâu de colivă 2 bucăţi piept de pui 1 bucată os de vită 50 g unt piper chimen ienibahar   Mod de preparare: Lasi grâul la înmuiat în apă călduţă, într-un […]

Spirale de aluat cu pasta de masline

Pastă aromata de măsline cu usturoi

O reteta de pasta de masline cu masline verzi, masline negre, paine, ulei, usturoi si cascaval. Ingrediente: 400 g măsline verzi fără sâmburi 100 g măsline negre fără sâmbuiri 3 felii pâine 200 ml ulei 6 căţei de ustu­roi caşcaval   Mod de preparare: Pasezi măs­linele în blender. Inmoi pâi­nea în puţină apă, după care […]

Paine cu seminte de mac

Paine cu seminte si susan

O reteta de paine cu faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, ou, seminte de floarea soarelui, susan si mac. Ingrediente: 500 g făină 1/2 cubuleţ de drojdie 1 pachetel drojdie uscată 10 linguri ulei 1 pahar lapte 3 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 ou seminţe de floarea soarelui susan mac     Mod de […]

Varza a la Bihor

Varza a la Bihor

O reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa, sare, cimbru, boia dulce si marar. Ingrediente: 1 kg carne porc tocată 150 g orez 250 g smântână 50 ml ulei (pentru călit carnea) 2 cepe mari sare condi­mente (cimbru, boia dulce, mărar)   Mod de preparare: Pui orezul la fiert pentru […]