Rulada din piept de pui cu marmelada

Rulada de pui cu prune uscate

O reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu, smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua. Ingrediente: rulada: 4 bucăţi piept de pui 1 lingură miere 10-12 prune uscate fără sâmburi sare piper pentru sos: 1 lingură boabe piper roşu şi negru 100 ml smântână 100 ml vin alb […]

Orez cu telina

Mancarica de ardei cu orez

O reteta foarte simpla de mancarica cu ardei, ceapa, orez, rosii, ulei, sare, piper si cateva frunze de patrunjel. Ingediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei verde 2 cepe 150 g orez cateva rosii ulei sare piper cateva frunze de patrunjel   Mod de preparare: Ardeii îi cureţi de seminţe, îi speli şi […]

Sufleu din varza acra si cartofi

Sufleu din varza acra si cartofi

O reteta de sufleu din vatza acra, cartofi, unt, sunca, lapte, smantana, ceapa, ulei, maghiran, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 750 g cartofi 1 lingura unt 350 g şuncă 125 ml lapte 500 g varză acră 300 g smântână 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 linguriţă măghiran 125 ml vin alb sare piper   […]

Cuiburi de carne tocata

Cuiburi de carne tocata

O reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina, ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt. Ingrediente: 250 ml  lapte drojdie cât o nucă sare făină cât cuprinde umplutură: 300 g carne tocată 1 ceapă 1 morcov 1 ou sare piper verdeaţă tocată 1 linguriţă unt   Mod de preparare: Dizolvi […]

Tocăniţă de vită cu vin roşu

Tocăniţă de vită cu vin roşu

O reteta foarte simpla de tocanita de vita cu vin rosu, ceapa rosie, boia, rosii, ardei rosu, ulei chimen, piper si sare. Ingrediente: 800 g carne de vită 500 g ceapă roşie 250 g bo­ia 250 g roşii 1 ardei roşu 200 ml vin roşu 2 lin­guri ulei chimen piper sare   Mod de preparare: […]

Chec cu ton si ardei

Chec cu ton si ardei

O reteta de chec cu ton, ardei rosii, ardei verde, cascaval, faina, lapte, ulei, oua, drojdie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 con­servă de 200 g ton în suc propriu 500 g ardei roşii 100 g ardei verde 150 g caşcaval ras 150 g făină 150 ml lapte 100 ml ulei 4 ouă […]

Baghetă umplută

Baghetă umplută

O reteta simpla de bagheta umpluta cu oua, ceapa, cascaval, marar, piper, sare, smantana si carnat taranesc. Ingrediente: 1 baghetă 2-3 ouă 1 ceapă 100 g caşcaval sau brân­ză telemea 1 legătură mărar piper sare 1 lingură smântână 1 cârnat ţărănesc   Mod de preparare: Tai bagheta în 2 bucăţi egale şi, cu 1 cuţit […]

Bastonase cu mac, susan sau chimion

Bastonase cu mac, susan sau chimion

O reteta foarte simpla de bastonase cu mac, susan sau chimion din unt, faina si cartofi fierti. Ingrediente: 150 g unt 150 făină 150 g car­tofi fierţi mac, susan sau chimion   Mod de preparare: Amesteci untul cu cartofii făcuţi piu­re, pui un praf de sare şi adaugi făina. Frămânţi un aluat potrivit de tare, […]

Rulada de carne cu branza

Rulada de carne cu branza

O reteta de rulada de carne de vita tocata cu branza telemea, paine, ceapa, usturoi, ou, patrunjel, sare, piper si ulei. Inrgediente: 1 kg carne vită tocată 200 g brânză telemea 1 felie pâine 2 cepe 2 căţei usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguriţe chimen 50 ml ulei pentru garnitură: 2 […]

Rulouri cu sunca si rosii

Panere de cascaval cu branza si masline

O reteta de panere de cascaval cu branza de vaca, masline negre, ardei galben, ardei rosu si masline verzi. Este o reteta pentru diabetici si nu numai. Ingrediente: 250 g caşcaval 150 g brânză de vacă 50 g măsline negre 50 g măsline verzi fără sâmburi 1/2 ardei galben 1/2 ardei roşu   Mod de […]

Tocanita ungureasca

Tocanita unguresca

O reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline, lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 ml ulei 2 cepe 10 roşii 300 g măsline 1 lămâie 2 linguri boia dulce 1 linguriţă boia iute piper 2 linguri bulion […]

Morcovi cu praz

Morcovi cu praz

O reteta foarte simpla de morcovi cu praz, unt si smantana. Ingrediente: 3 morcovi curăţaţi 1 bucată praz 2 linguri unt 50 g smântână   Mod de preparare: Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi tai în fâşii subţiri, pe care le căleşti în unt, la foc mic, timp de 10 minute. Separat, speli […]

Rulouri de orez cu pui

Rulouri din carne de vitel cu cascaval

Rulouri din carne de vitel cu cascaval din: carne de vitel, cascaval, castraveti acri, pesmet, oua, faina, sare si piper. Carnea de vitel are o culoare roz pal și este considerată una dintre cele mai delicate tipuri de carne. Este de obicei mai fină și mai fragedă decât carnea de bovine mai în vârstă. Datorită […]

Sufleu de legume cu branză

Sufleu de legume cu branză

O reteta de sufleu din amestec de legume, cartofi, rosii, branza sarata de oaie, smantana, oua, faina, gris, sare si piper. Ingrediente: amestec de legu­me (conppidă, broccoli, morcovi, mazăre, fasole verde) 3 cartofi mij­locii 2 roşii întregi din buli­on 30 g brânză sărată de oaie 200 g smântână 3 ouă 2-3 linguri rase de făină […]

retete

Harrissa

Harissa este o mâncare tradiţională armenească din grau de coliva, piept de pui, os de vita, unt, piper, chimen si ienibahar. Ingrediente: 250 g grâu de colivă 2 bucăţi piept de pui 1 bucată os de vită 50 g unt piper chimen ienibahar   Mod de preparare: Lasi grâul la înmuiat în apă călduţă, într-un […]

Spirale de aluat cu pasta de masline

Pastă aromata de măsline cu usturoi

O reteta de pasta de masline cu masline verzi, masline negre, paine, ulei, usturoi si cascaval. Ingrediente: 400 g măsline verzi fără sâmburi 100 g măsline negre fără sâmbuiri 3 felii pâine 200 ml ulei 6 căţei de ustu­roi caşcaval   Mod de preparare: Pasezi măs­linele în blender. Inmoi pâi­nea în puţină apă, după care […]

Paine cu seminte de mac

Paine cu seminte si susan

O reteta de paine cu faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, ou, seminte de floarea soarelui, susan si mac. Ingrediente: 500 g făină 1/2 cubuleţ de drojdie 1 pachetel drojdie uscată 10 linguri ulei 1 pahar lapte 3 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 ou seminţe de floarea soarelui susan mac     Mod de […]

Varza a la Bihor

Varza a la Bihor

O reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa, sare, cimbru, boia dulce si marar. Ingrediente: 1 kg carne porc tocată 150 g orez 250 g smântână 50 ml ulei (pentru călit carnea) 2 cepe mari sare condi­mente (cimbru, boia dulce, mărar)   Mod de preparare: Pui orezul la fiert pentru […]

Oua umplute cu galbenus sau pate de ficat

Oua umplute cu galbenus sau pate de ficat

O reteta de oua umplute cu pate de ficat si maioneza, mustar sare si piper. Ingrediente: 100 g maio­neză 4 ouă 1 lingură muştar 50 g pate de ficat sare piper   Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp de 10 minute, ca să fie tari. Le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci […]

Paine cu stafide, fulgi de ciocolata si coaja de lamaie

Paine cu stafide, fulgi de ciocolata si coaja de lamaie

O reteta de paine cu stafide si coaja de portocale din faina, drojdie proaspata, fulgi de ciocolata, coaja de portocala, miere, sare, zahar vanilat, lapte si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 1 cub drojdie pro­aspătă o mână stafide fulgi de ciocola­ta coaja de la 3 lamai 150 g zahăr (se poate înlocui cu […]

Snitele ca la Covasna

Snitele ca la Covasna

O reteta foarte simpla de snitele din carne de vitel sau carne de porc fara os, oua, ciuperci, cascaval ras, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de vitel sau de porc fara os 7 oua 150 g ciuperci putin cascaval ras putina faina sare piper   Mod de preparare: Tai carnea ca pentru şniţele […]

Andive cu dovleac copt

Aperitive cu ansoa

O reteta de aperitive cu fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar tos, sare, piper si lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g fileuri de anşoa din conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute 3 cartofi două limete o linguriţă de zahăr tos sare piper lămâie   Mod de preparare: Cartofii […]

Pachetele cu pui

Pachetele cu pui

O reteta de pachetele cu piept de pui si ciuperci, rosii uscate, morcov, ceapa verde, usturoi, foi de placinta, oregano, sare, piper, ulei de masline si iaurt. Ingrediente: un piept de pui 300 g ciuperci 100 g roşii uscate un morcov o legătură de ceapă verde 3 căţei de usturoi un pachet de foi de […]

Ardei umpluti cu ton si amestec de salata verde, capere si frunze de capere

Ardei umpluti cu ton si amestec de salata verde, capere si frunze de capere

O reteta de ardei umpluti cu ton in ulei si masline verzi, mustar picant, galbenusuri, lamaie, capere, frunze de capere murate, salata verde, sare, piper, marar, ceapa rosie si ardei iute. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 500 g ardei 100 g măsline verzi muştar picant două gălbenuşuri fierte o lămâie două linguri de […]

Ruladă de pui cu legume

Rulada cu legume si salata de rosii

O reteta de rulada cu legume din faina, lapte, zahar tos, unt, andive rosii, salata rucola, ceapa verde, usturoi, oua, chimen, sare, piper si rosii. Ingrediente: un kg făină 30 g drojdie 250 ml apă 250 ml lapte zahăr tos 100 g unt două andive roşii 200 g salată rucola 300 g ciuperci o legătură […]

Lebede cu ciocolata

Lebede cu ciocolata

O reteta de lebede cu ciocolata neagra si oua, unt, faina, sare, frisca, esenta de rom, migdale, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 100 g unt 250 ml apă 125 g făină o jumătate de linguriţă de sare 300 ml frişcă 250 g ciocolată neagră o linguriţă de esenţă de rom 50 g […]

Clătite cu legume şi carne

Clatite cu carne si pudra de cacao

O reteta de clatite cu piept de pui, faina, pudra de cacao, ciuperci, ceapa verde, usturoi, migdale, portocale, ardei dulce, oua, lapte dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 100 g făină două linguri de pudră de cacao un piept de pui 300 g ciuperci o legătură ceapă verde un căţel de usturoi 50 g migdale […]

Salata de bulgur si peste cu sos de lamaie

Bulgur cu peste si legume

O reteta de bulgur cu fileuri de peste, broccoli, morcovi, porumb baby, rosii, ardei gras, ulei de masline, ardei iute, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, nuci si migdale. Ingrediente: 250 g bulgur 4 fileuri peşte alb 500 g broccoli doi morcovi 400 g porumb baby două roşii doi ardei graşi un ardei iute 250 […]

Tartine cu şunca

Tartine cu mango si branza

O reteta de tartine cu mango, branza cu mucegai, lapte dulce, malai,  sare de mare, parmezan, unt, pudra de curry, boia iute, piper, salata rucola si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 ml apă 250 ml lapte dulce 300 g mălai 300 g brânză cu mucegai două bucăţi de mango o lingură rasă de sare […]

Salată de primăvară cu ouă

Oua in sos de mustar si piure picant

O reteta de oua cu dovlecel, arpagic, rosie, margarina, frisca, supa instant, mustar iute, miere, piure si hrean. Ingrediente: 1 dovlecel mic (50 g) 1 arpagic 1 roşie 1 linguriţă margarină 1 lingură frişcă 1 vârf de cuţit supă instant 1 linguriţă amidon 1/2-1 linguriţă muştar iute puţină miere 1/2 pachet piure instant 1 vârf […]

File de şalău cu cartofi natur

Cartofi cu legume si kaizer

O reteta de cartofi cu conopida, ceapa, usturoi, unt, morcovi, supa, lapte, smantana, piper, nucsoara, unt si kaizer afumat. Ingrediente: 300 g conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 3 morcovi 100 ml supă 50 ml lapte 100 ml smântână piper nucşoară 2 linguri unt topit 4 felii kaizer afumat   Mod […]