Kibbeh de dovleac

Felii de dovleac cu umplutura din carne tocata

O retete de felii de dovleac umplute cu carne tocata si paine integrala, ghimbir, ulei, ceapa verde, ou, parmezan, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 dovleac 1 felie de pâine inte­grală ghimbir 1 căţel de usturoi 200 g carne tocată 2 linguri de ulei 2 cepe verzi 1 ou 50 g parmezan ras sare piper […]

Platou cald

Platou cald

O reteta de platou cald cu ceafa de porc, cartofi, dovlecei, vinete, ciuperci, sare, piper, cimbru, uleid e masline si 2-3 fire de rozmarin. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 6 cartofi un dovlecel o vanata o ceapa 200 g ciuperci sare piper cimbru ulei de masline 2-3 fire de rozmarin   Mod de preparare: […]

Ciulama cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

O reteta de ciulama cu ciuperci si lapte, ulei, sare, faina, piper, paturnjel si un cubulet de unt. Ingrediente: un kilogram ciuperci 800 g lapte 3-4 linguri ulei sare 3-4 linguri faina piper 2-3 legaturi patrunjel un cubulet unt   Mod de preparare: Se curata ciupercile de pielite se spala bine in cateva ape. Se […]

Frigarui din carne de vita si carne macra de porc

Frigarui din carne de vita si carne macra de porc

O reteta de frigarui din carne de vita, carne macra de porc, ficat, rinichi de porc, sare, ulei si piper. Ingrediente: 300 g carne macră de porc 200 g ficat 300 g carne de vită 200 g rinichi de porc sare ulei piper   Mod de preparare: Se cu­răţă carnea, se spală, se taie în […]

Perisoare cu smantana si marar

Perisoare cu smantana si marar (varianta)

O reteta de perisoare cu smatana, marar, carne de vitel, oua, paine alba, faina, unt, carne slaba de porc, lapte, ceapa, sare, piper si praf de ciuperci uscate. Ingrediente:  500 g carne de viţel 300 g miez pâine albă două ouă 3 legături de mărar făină 100 g unt 500 g carne slabă de porc […]

Chiftele grecesti

Chiftele condimentate

O reteta de chiftele condimentate cu piept de pui, oua, ceapa, paine, boia dulce, boia iute, scortisoara, delikat, usturoi, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 oua 3 cepe 3 felii de paine 1 lingurita boia iute 1 lingurita boia dulce 1 lingurita cu scortisoara 1 lingurita cu delikat 5 catei […]

Tocana razeseasca

Tocana razeseasca

O reteta de tocana cu carne de vitel, inima, untura, vin dulce, smantana, bulion de rosii, pasta de arde, ciuperci murate, afumatura, ficat, ceapa, unt, supa de oase si sare dupa gust. Ingrediente: 500 g carne de viţel 200 g inimă două linguri de untură o ceaşcă de vin dulce o ceaşcă de smântână un […]

Cannelloni din clatite

Clatite cu urda si marar

O reteta de clatite cu urda, faina, ulei, oua, sare, lapte, marar tocat fin si sare. Ingrediente: 100 g făină ulei 3 ouă sare 300 ml lapte pentru umplutură 250 g urdă o legătură de mărar tocat fin sare   Mod de preparare: Se bate aluatul. Se freacă urda cu mărarul. Se prăjesc clătitele mai […]

Cod la cuptor cu verdeaţă

File de cod cu polenta

O reteta de file de cod cu stafide, mamaliga, ghimbir murat, salata verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui si seminte de chimen. Ingrediente: 4 fileuri de cod 30 g stafide un litru apă 200 g mălai o lingură de ghimbir murat o salată verde sare piper ulei de floarea-soarelui seminţe de chimen   Mod […]

Praz cu orez şi suc de roşii

Orez cu suc de rosii si cascaval

O reteta de orez cu bobul lung si suc de rosii, ulei de masline, patrunjel, cimbru, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 100 ml suc de rosii 2 linguri ulei de masline o legatura de patrunjel cimbru piper sare 200 g cascaval   Mod de preparare: Se spală orezul şi […]

Mancare de dovleac cu carne de porc

Tocanita de curcan cu mazare

O reteta de tocanita cu piept de curcan si ceapa, ulei, sare, piper, mazare, vin alb sec, smantana, mustar cu hrean si patrunjel. Ingrediente:   400 g piept de curcan 3 cepe două linguri ulei sare piper 250 g mazăre congelată 200 ml vin alb sec două linguri smântână o lingură muştar cu hrean 3 […]

Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi

Reteta zilei: Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi

Gratar de curcan cu ciuperci la cuptor si muraturi din: pulpa de curcan dezosata, ciuperci, unt, sare, piper, condimente, muraturi asortate. Carnea preparată la grătar este o variantă mult mai bună decât cea prăjită în ulei sau în grăsime animală. Preparată în acest mod, carnea se poate combina în mod fericit cu verdeţuri, cum sunt: […]

Legume cu bacon

Legume cu bacon

O reteta de legume cu bason si morcovi baby, mazare, varza bruxelles, seminte de chimen, ulei de masline, unt, cimbru, sare, piper, lamaie, smantana si mustar. Ingrediente: 200 g morcovi baby 250 g mazăre 500 g varză de Bruxelles o linguriţă de seminţe de chimen 8 felii bacon 50 ml ulei de măsline 50 g […]

Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu scortisoara – reteta usor de preparat

Rulouri cu scortisoara – reteta usor de preparat din: unt, zahar tos, oua, smantana, zahar vanilinat, faina, praf de copt, esenta de migdale, physalis si sos de ciocolata.   Ingrediente: 200 g unt 250 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat scrotisoara două ouă 100 ml smântână 500 g făină un pliculeţ cu praf […]

Curry de orez cu creveti

Curry de orez cu creveti

O retete de curry de orez cu creveti decorticati si mazare, ceapa, ardei capia, sos de soia, ulei de floarea soarelui, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez o linguriţă de pudră de curry 500 g creveţi decorticaţi 200 g mazăre o ceapă un ardei capia 250 g midii o lingură de […]

Blinii cu salata de legume

Blinii cu salata de legume

O reteta de blinii cu salata de legume si faina alba, unt, drojdie, lapte, oua, zahar, rosii, castraveti verzi, ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, patrunjel, ulei si otet balsamic. Ingrediente: 420 g făină albă 150 g unt 15 g drojdie 500 ml lapte două ouă zahăr 4 roşii doi castraveţi verzi un […]

Foitaj cu surimi si taitei

Foitaj cu surimi si taitei

O reteta de foitaj cu taitei cu spanac, spanac proaspat, salata verde, surimi, pudra de curry, unt, pudra de nucsoara, nuca de cacas, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: pachet de foitaj 200 g tăiţei cu spanac 500 g spanac proaspăt o salata verde un pachet cu surimi pudră de curry 50 g unt pudră […]

Minichecuri din paste

Minichecuri din paste

O reteta de minichecuri din taitei, boabe de porumb, oua, salata verde, alune crude, unt, sare, piper, patrunjel si smantana. Ingrediente: 300 g tăiţei 100 g boabe de porumb 3 ouă două salate verzi 200 g brânză telemea 50 g alune crude 100 g unt sare piper pătrunjel smântână   Mod de preparare: Tăiţeii se […]

Parjoale din legume

Parjoale din legume

Parjoale din legume cu morcovi, dovlecei, telina, marar, patrunjel, usturoi, faina, pesmet, oua, ulei, sare si piper. Poate te intereseaza si: Parjoale din cartofi cu pesmet Cum se prepara Parjoale de peste (VIDEO) Parjoale bucovinene   Ingrediente: 2 morcovi 2 dovlecei 4 cartofi 1 telina mica 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 5-6 catei de […]

Chiftele umplute

Chiftele umplute

O reteta de chiftele umplute cu orez, oua, ceapa, morcov, pesmet, piept de curcan, branza de burduf, sare si ulei. Ingrediente: 1 cescuta cu orez 2 oua 1 ceapa 1 morcov 1 lingura pesmet 1 piept de curcan 200 g branza de burduf ulei sare   Mod de preparare: Fierbe carnea în apă cu sare. […]

Chiftelute in sos de rosii cu orez

Chiftelute in sos de rosii cu orez

O reteta de chiftelute in sos de rosii cu carne de vita tocata, usturoi, ou, ceapa, seminte de chimen macinate, sos de rosii, orez, ulei, sare si piper. Poate te itnereseaza si : Chiftele de vita cu sos de rosii Chiftele cu sos de rosii si paste Chiftele în sos de roşii cu busuioc Chiftele […]

Piept de pasare cu ardei umpluti

Piept de pasare marinat cu lamaie

O reteta de piept de pasare marinat cu lamaie si ghimbir uscat, vin alb sau sherry, sos oyster, sos de soia si zahar brun. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui dezosat, tăiat în bucăţele un vârf de linguriţă de ghimbir uscat 4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors pentru marinată: 1 lingură de vin […]

Legume la abur

Legume la abur

O reteta de legume la abur cu morcovi, gulie, visinata, castravete, sos de soia, sparanghel, ciuperci, unt, ceaa, branza tofu, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 1 linguriţă vişinată 1 castra­vete 2 linguri sos de soia 6 fire sparanghel 3 ciuperci proas­pete 20 g unt 1 ceapă mare 100 g brânză Tofu sare […]

Galuste de mere cu spuma de vin rosu

Galuste de mere cu spuma de vin rosu

O reteta de galuste de mere cu unt, zahar, scortisoara, sare, lamaie, piscoturi, oua, vin rosu, cuisoare, ulei si un baton de vanilie Ingrediente: 130 g unt moale 160 g zahar 1 lingura zahar vanilat o priza scortisoara o priza sare 4 mere 1 lamaie 100 g pesmeti 6 oua 80 g piscoturi 150 g […]

Tarte cu rosii si sardele

Tarte cu rosii si sardele

O reteta de tarte cu rosii, fileuri de sardele in ulei, unt, faina, sare, masline negre, ulei de masline, rozmarin, bulion, zahar, otet balsamic, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 100 g unt rece 250 g făină un praf de sare pentru garnitura: 500 g roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 100 g fileuri de […]

Rosii gratinate cu mozzarella si busuioc

Rosii gratinate cu mozzarella si busuioc

O reteta de rosii gratinate cu mozzarella, smantana, supa de legume, busuioc, sare, piper, usturoi si o lingura de ulei. Ingrediente: 5 roşii mari 500 g mozzarella 200 ml smântână 150 ml supă de legume 1 legătură de busuioc sare piper 2 căţel de usturoi zdrobit 1 lingură de ulei   Mod de preparare: Roşiile […]

Rondele cu mazare si pui

Rondele de parmezan umplute cu legume

O reteta de rondele de parmezan umplute cu ardei, ceapa verde, masline verzi, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare, piper alb si otet alb. Ingrediente: 150 g parmezan 1 ardei mic, galben 1 ceapă verde 100 g măsline verzi, fără sâmburi 50 g roşii uscate la soare, în ulei 1 roşie 1 căţel de […]

Inimioare cu şuncă si caşcaval

Inimioare cu branza de vaci

O reteta de inimioare cu branza de vaci, smantana, verdeata proaspata, sare, piper, seminte de chimen, morcov, ceapa verde, sunca si cascaval feliat. Ingrediente: 4 felii de pâine albă pentru toast 100 g brânză de vaci o lingură smântână verdeaţă proaspătă sare piper seminţe de chimen un morcov mic o ceapă verde două felii şuncă […]

Crostini cu anghinare şi chives

Crostini cu anghinare si busuioc

O reteta simpla de crostini cu anghinare, busuioc verde, ulei de masline xtravirgin, parmezan, sa, piper, branza de capra si rosii cherry. Ingrediente: 8 felii de baghetă tăiate pe diagonală ulei de măsline extravirgin un borcănel de anghinare marinată frunze de busuioc verde 50 g parmezan ras 50 g brânză de capră sare piper 4 […]

Frigarui de pui cu salsa

Frigarui din pui cu lamaie

O reteta de frigarui din pui cu lamaie si ardei rosii, ardei verzi, dafin, ardei iute, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 5 bucăţi piept de pui 2 lămâi 2 ardei roşii 2 ar­dei verzi 3 rămurele de dafin proaspăt 1 ardei iute mic 1 ceapă 1 căţel de usturoi 4 linguri de ulei sare   […]

Crema de creson cu scoici

Crema de creson cu scoici

O reteta de crema de creson cu scoici si ceapa, foaie de dafin, ulei de masline, unt, smantana, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: 2 ramuri de creson 1 kg de scoici 2 cepe 1 foaie de dafin 2 linguri de ulei de măsline 50 g unt 250 g smântână 1 gălbenuş de ou […]

Chec sarat cu fructe uscate

Chec sarat cu fructe uscate

O reteta de chec sarat cu smochine uscate, grasime vegetala, faina, drojdie, delikat, sare, piper, busuioc si carnati. Ingrediente: 150 g smochine uscate 120 g grăsime vegetală de gătit 3 ouă 250 g făină 1 pachet drojdie (Dr. Oetker) 1 lingură Delikat sare piper 1 lingură busuioc uscat 150 g cârnat tocat mărunt grăsime pentru […]